6 Δεκεμβρίου 2018

Αράχωβα: 24 ώρες στον απόλυτα κοσμοπολίτικο χειμερινό προορισμό


Νιώστε τη μαγεία των Χριστουγέννων σε αυτό τον μοναδικό τόποby Anastasia Politoglou






Η Αράχωβα αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα σημεία winter διακοπών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με τα πρώτα χιόνια να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και με το Δεκέμβριο να προμηνύει τη χειμερινή περίοδο, το μόνο σίγουρο είναι πως εσείς που θέλετε να συνδυάσετε την πολυτέλεια με τα μοναδικά τοπία, σε αυτό το μέρος θα βρείτε όλα αυτά που θα σας εντυπωσιάσουν. Ιδανικοί ξενώνες, παλιά αρχοντικά και εγχώριοι celebrities δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που ολοκληρώνεται από τα πιο gourmet πιάτα καθώς και από μια φήμη που θέλει αυτό το σημείο, να είναι... η Μύκονος του χειμώνα.

Χτισμένη σε υψόμετρο 960 μέτρων και με μόλις 160 χιλιόμετρα να τη χωρίζουν από την πρωτεύουσα, η Αράχωβα, είναι η κοσμοπολίτισα που βρίσκεται στο νότιο μέρος του Παρνασσού και που γνωρίζει πολύ καλά πώς να διατηρεί τις ισορροπίες αλλά και να δημιουργεί τις καλύτερες εντυπώσεις. Εάν επιθυμείτε, λοιπόν, να δείτε τη διαφορετική όψη της Ελλάδας και να ανακαλύψετε -από κοντά- το λόγο που οι φανατικοί εραστές της, ορκίζονται σε αυτή τη μικρή κωμόπολη, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα στα στενά της. 
Must dos

Στις πλαγιές του Παρνασσού, μέσα στη μοναδική Αράχωβα, υπάρχει ένα ρολόι- σύμβολο που θα σας εντυπωσιάσει. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από εδώ κι αφεθείτε στην ομορφιά του τοπίου που θα σας κάνει να "χαθείτε" μέσα στα παραδοσιακά δρομάκια. Μαγαζιά, ταβέρνες, καφέ με γιορτινή μουσική και φυσικά εάν είστε τυχεροί... χιόνι, θα σας δημιουργήσουν εικόνες που θα μείνουν ανάγλυφες στο μυαλό σας, για πάντα. 

Ο κεντρικός δρόμος, αποτελεί ένα must see για εσάς που επιθυμείτε να απολαύσετε την απόλυτα festive ατμόσφαιρα. Παρόλα αυτά, μην παραλείψετε να δώσετε μια ευκαιρία και στα διπλανά πλακόστρωτα καλντερίμια τα οποία θα σας ταξιδέψουν σε ένα πετρόκτιστο κόσμο που μυρίζει σπιτικές λιχουδιές και ξύλα που είναι έτοιμα να καούν στο τζάκι.


Η κεντρική πλατεία, Λάκκα, είναι το σήμα κατατεθέν. Εκεί, οι ντόπιοι και οι τουρίστες, απολαμβάνουν τον καφέ τους το πρωί και δημιουργούν τον ιδανικό τόπο συνάντησης για τα βράδια. Τα στολισμένα δέντρα, θα σας φέρουν λίγο πιο κοντά στις φετινές γιορτές και θα σας θυμίσουν πως τα παραμύθια, υπάρχουν ακόμη και στις μέρες μας. Απολαύστε το ρόφημά σας απολαμβάνοντας τη φύση που απλώνεται μπροστά σας, αναπνεύστε καθαρό αέρα, αναζωογονηθείτε και αφεθείτε στη μοναδική τέχνη του... doing nothing!


Blog Widget by LinkWithin