20 Νοεμβρίου 2018

Σύσκεψη και για τον επερχόμενο χειμώνα. Ανύπαρκτες ακόμα οι υποδομές και μηχανήματα για την Αράχωβα .





Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΔΗΜΟ Δ.Α.Α. με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  , (πολιτική προστασία, αστυνομία, πυροσβεστική , μέλη της πολιτικής προστασίας του Δήμου Δ.Α.Α. ) με σκοπό να γίνει απολογισμός για την καλοκαιρινή περίοδο που πέρασε και για να  γίνει συντονισμός για την επερχόμενη  χειμερινή περίοδο.

Στην  γόνιμη συζήτηση που διεξήχθη , διατυπώθηκαν σκέψεις και απόψεις για ορισμένα θέματα και ταυτόχρονα τέθηκαν και ορισμένα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί από προηγούμενες καταστάσεις.

Ελπίζουμε  την επερχόμενη χειμερινή περίοδο , αν και σε ότι αφορά το κομμάτι της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας  όλα δούλεψαν σωστά πέρυσι τον χειμώνα, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην παρατηρηθούν τα τραγελαφικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν πέρυσι, ειδικά μέσα στην ΑΡΑΧΩΒΑ , που έμειναν απροσπέλαστοι οι δρόμοι για αρκετές ημέρες λόγω μη σωστού εκχιονισμού γιατί  τα μηχανήματα στα οποία είχε δοθεί   η μίσθωση , δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα τους , είτε γιατί τα άτομα σε μερικές περιπτώσεις ήταν τα ίδια που δούλευαν στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας , είτε γιατί σε άλλες περιπτώσεις δεν ήταν δυνατή η διέλευση των εκχιονιστικών μέσα στα στενά δρομάκια της ΑΡΑΧΩΒΑΣ.

 Για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων , στο παρελθόν ακούστηκαν απόψεις και στα λόγια δόθηκαν λύσεις αλλά ακόμα εκχιονιστικό μικρό ή πρόσθετο μαχαίρι δεν είδαμε, πόσο μάλλον μικρές αλατοφόρες.
 Εννοείται ότι πάντα πρέπει να
αναλάβουν εργολάβοι και όχι υπάλληλοι του ΔΗΜΟΥ σε αυτές τις καταστάσεις, οι οποίοι έχουν και τα κατάλληλα μηχανήματα.




Ο χειμώνας έρχεται και αλίμονο αν ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις.



Blog Widget by LinkWithin