16 Νοεμβρίου 2018

Αράχωβα: Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο χειμώνα και μελωδίες!



Η έναρξη της χειμερινής περιόδου ξεκινάει από την Αράχωβα το Σαββατοκύριακο 17-18 Νοεμβρίου.

Η 5η γιορτή έναρξης χειμερινής περιόδου θα ξεκινήσει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 10:00 στην πλατεία Ξενία με τη δράση «SKI 4all». Συνθετικός τάπητας, ο οποίος προσομοιώνει τις πραγματικές συνθήκες χιονιού, θα έχει στηθεί στην πλατεία δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το σκι.

Στις 18:30 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ο νυχτερινός αγώνας δρόμου αγώνας «Arachova Night Run», από τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Αράχωβας, με σκοπό να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ομορφιές πόλης.

Αμέσως μετά τον αγώνα στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας (πλατεία Λάκκας) θα ακολουθήσουν 2 ξεχωριστές συναυλίες.

Τη βραδιά θα ανοίξει το ροκ συγκρότημα DK & the Band. Το συγκρότημα ξεκίνησε 2012, και μέχρι σήμερα παραμένει ένα καθαρά Αμερικάνικο Αυθεντικό Rock ‘N’ Roll και Rockabilly με επιλεγμένες διασκευές από τις δεκαετίες των 50’s,60’s. Είναι η πρώτη μπάντα στην Ελλάδα που αφιέρωμα στον Elvis Presley.

Στη συνέχεια, η επόμενη μουσική μας πρόταση είναι οι Babo Koro, οι οποίοι αποτελούν ένα πολυσύνθετο μουσικό μωσαϊκό συγκρότημα. Στο πολύχρωμο μουσικό τους πεδίο, μπλέκουν την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας με τα βαλκανικά τραγούδια. Ένας μελωδικός συνδυασμός Παραδοσιακού, Balkan, Swing και Folk που σίγουρα θα ξεσηκώσει!

Στην 5η γιορτή για την έναρξη της χειμερινής περιόδου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν πολλά τοπικά εδέσματα, τα οποία θα φτιάξουν ο Σύλλογος Γυναικών Αράχωβας, αλλά και διάφοροι τοπικοί επιχειρηματίες.

Την γιορτή θα κλείσει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 17:00 στην κεντρική πλατεία, ο καλλιτέχνης με τη μοναδική χροιά και το ιδιαίτερο στυλ του, Πάνος Μουζουράκης.

Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης θα έχει η Νόνη Δούνια.


Έκθεση χειμερινού τουρισμού

Παράλληλα, από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Αράχωβας διοργανώνει Έκθεση Χειμερινού Τουρισμού, στην πλατεία Ηρώων, γνωστή και ως πλατεία «Ξενία».

«Πρόκειται για ένα πιλοτικό ξεκίνημα, και μέσα από την έκθεση θα έχει την ευκαιρία ο κόσμος να μάθει για τις νέες τάσεις της χειμερινής περιόδου» αναφέρει στο «ΕΤΚ» ο κ. Κόρμπος, ενημερώνοντας ότι, μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ μας, έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 20 εκθέτες.

Απόσταση: Από Αθήνα ακολουθείτε τη διαδρομή για Θήβα, Λειβαδιά, Αράχωβα (2 ώρες) διανύοντας 175 χλμ. μέχρι Αράχωβα. Από Θεσσαλονίκη, η χιλιομετρική απόσταση είναι στα 369 χλμ., ακολουθώντας την Εθνική οδό για Αθήνα, μετά τη Λαμία, έξοδος για Μπράλο (298 χλμ.) και συνεχίζετε για τον τελικό σας προορισμό (4 ώρες).


Blog Widget by LinkWithin