31 Οκτωβρίου 2018

Το κυκλοφοριακό της Αράχωβας (βίντεο), η Ιστορικότητα του Διστόμου και η παραμονή της Αλλοτροπίας, μονοπώλησαν το Δ.Σ. του Δήμου Δ.Α.Α.

Τρία βασικά και πολύπλοκα θέματα , κυριάρχησαν  στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Δ.Α.Α.





Με την σειρά που συζητήθηκαν, σας παρουσιάζουμε εν συντομία και τις αποφάσεις για αυτά τα τρία θέματα.

1)  Όσον αφορά την Ιστορικότητα του Διστόμου:
Προκρίθηκε η άποψη να διεξαχθεί εντός της εβδομάδας , έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με μοναδικό θέμα την ανάλυση του θέματος , με την παρουσία ειδικού ατόμου από φορέα που να γνωρίζει πολύ καλά το θέμα , ώστε να παρουσιαστούν λεπτομερώς όλες οι πτυχές που θα επιφέρει αυτή η απόφαση.
Θα πρέπει όπως τονίστηκε, να παραβρεθούν οι πολίτες, για να θέσουν τα ερωτήματα τους και να λάβουν σαφείς απαντήσεις,  ώστε να μην υπάρχουν συγκεχυμένες απόψεις και να αποσαφηνιστούν όλες οι πτυχές περί οικοδομικών αδειών, λοιπών εργασιών και άλλων εγκαταστάσεων στο Δίστομο.

2) Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αράχωβας, επιτέλους τέθηκε σε σοβαρή συζήτηση και άρχισαν πλέον να εξετάζονται τρόποι αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού μποτιλιαρίσματος που παρατηρείται αρκετές φορές.
Το θέμα προς συζήτηση τέθηκε από τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αράχωβας , ο οποίος είχε φέρει και έναν συγκοινωνιολόγο , ο οποίος ανέλυσε την πιθανότητα τοποθέτησης έξυπνων φαναριών για το κέντρο της Αράχωβας, κατόπιν υποβολής μελέτης. Ακούστηκαν προτάσεις και ιδέες και τελικά προκρίθηκε η λύση της ευρείας συνάντησης σε αίθουσα του ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ, με την παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων, πολιτών και φορέων καθώς και περαιτέρω ανάλυση από τον συγκοινωνιολόγο. Μετά από αυτήν την συνάντηση , θα αποφασισθούν οι περαιτέρω κινήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥ



3) Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανάλυση πολλών ειδικών περιπτώσεων που έχουν προκύψει, η ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑ στην Αντίκυρα , πήρε παράταση στην παραχώρηση του κτίσματος στο οποίο φιλοξενείται , για τα επόμενα τρία χρόνια. Το θέμα της παραχώρησης , εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία . Στο μεγάλο έργο που προσφέρει η ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑ στην Αντίκυρα και ευρύτερα στον ΔΗΜΟ Δ.Α.Α. , στάθηκε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Γιαννέλος , ο οποίος μάλιστα έθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων , την πρόταση της μεταφοράς των εγκαταστάσεων της ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑΣ , σε χώρο της Αράχωβας, εάν  υπήρχε πρόβλημα στην στέγαση της στην ΑΝΤΙΚΥΡΑ.
Και όπως είπε ένας ακόμα σύμβουλος "ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ"

  
Blog Widget by LinkWithin