12 Οκτωβρίου 2018

Αράχωβα: Η βασίλισσα του χειμώνα για αποδράσεις το Σ/Κ


Η Αράχωβα σε προσκαλεί σε μια διήμερη απόδραση για ξέφρενη διασκέδαση μέσα στη φύση!






Η βασίλισσα του χειμώνα αρνείται να δώσει το στέμμα της σε άλλον προορισμό! Η πολυδιαφημισμένη Αράχωβα κερδίζει την προσοχή όλων με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τη μαγευτική θέα αλλά και τις ποικίλες επιλογές για διασκέδαση και φαγητό με φόντο το –χιονισμένο συνήθως- Παρνασσό. Εάν ψάχνεις αποδράσεις της τελευταίας στιγμής, τότε η Αράχωβα είναι μονόδρομος!


Το iTravelling.gr μοιράζεται μαζί σου τα μυστικά για ένα σύντομο ταξίδι στην Αράχωβα.
Ένας προορισμός για όλους


Πραγματικά η Αράχωβα αποτελεί έναν προορισμό για όλους: είτε πας με παρέα, είτε ψάχνεις για ρομαντικές στιγμές, η Αράχωβα θα σε περιποιηθεί και θα σε καλωσορίσει στα γραφικά της στενά. Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη, αν και όσο χειμωνιάζει, καλό θα είναι να προσέξεις τα καιρικά φαινόμενα και να εξοπλίσεις το όχημα σου ανάλογα. Πάρε την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και βγες στην έξοδο προς Λιβαδειά. Στη συνέχεια ακολούθησε τις πινακίδες για Δελφούς – Αράχωβα (ναι γράφεται με ω, όχι Αράχοβα). Στη διαδρομή μπορείς (ως συνοδηγός) να χαζεύεις τα τοπία γύρω σου, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να συναντήσεις λίγη ομίχλη – καθόλου απίθανο- λίγο πριν την Αράχωβα σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου!
Στα στενά της Αράχωβας


Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν! Στην Αράχωβα ίσως γευτείς γρήγορα μια απογοήτευση. Όχι, δεν πρόκειται ούτε για το τοπίο, ούτε για τις παροχές της, αλλά για το παρκινγκ και το πέρασμα από το (μοναδικό) κεντρικό δρόμο. Οπλίσου με υπομονή, ειδικά αν μπροστά σου πετύχεις λεωφορείο ΚΤΕΛ, ώστε να βγεις έξω από τον κεντρικό δρόμο και να αφήσεις το αυτοκίνητο σου. Απόλαυσε τη διαδρομή και έλεγξε σε ποιο μαγαζάκι θέλεις να καθίσεις μετά το μαρτύριο αυτό..


Τι θα δω στην Αράχωβα

Η Αράχωβα διαθέτει γραφικά στενά καλντερίμια για να απολαύσεις μια βόλτα στην παράδοση. Θα απολαύσεις παραδοσιακή αρχιτεκτονική (μερικούς δυστυχώς νεομοντερνισμούς που δεν εναρμονίζονται με την περιοχή), γραφικά ταβερνάκια με τοπικές λιχουδιές, καφετέριες με θέα και φυσικά περιπάτους για αμέτρητες φωτογραφίες.


Αξίζει να επισκεφτείς το Λαογραφικό Μουσείο της Αράχωβας, το οποίο θα συναντήσεις στον κεντρικό δρόμο της περιοχής στην ανατολική πλευρά. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασσικό κτίριο του 1908.


Μη φύγεις από την Αράχωβα, αν δε δεις το Ρολόι και τη Γέφυρα. Σήμα κατατεθέν της περιοχής, θα το αντικρίσεις στην αρχή της πόλης (λίγο πριν το μποτιλιάρισμα) με τους δεκάδες τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες απέξω. Ο πύργος του ρολογιού βρίσκεται στο βράχο Τυριά από τον 18ο αιώνα. Το τωρινό κτίριο έχει ανακατασκευαστεί το 1966, καθώς οι Γερμανοί κατέστρεψαν το αρχικό κτίσμα το 1944. Κατά τη βόλτα σου στο Ρολόι, θα βρεις τη Γέφυρα με τις όμορφες καμάρες και θα βγάλεις φωτογραφίες με θέα τον Παρνασσό.


Τι θα φάω στην Αράχωβα

Το πραγματικό ερώτημα θα ήταν τι δε θα φας στην Αράχωβα. Η βασίλισσα του χειμώνα ξέρει πώς να θρέφει τα παιδιά της, είτε ύστερα από χιονοδρομίες και περιπάτους, είτε από μεγάλα ξενύχτια. Αξίζει να δοκιμάσεις το τοπικό της τυρί, τη φορμαέλα που θα τη δοκιμάσεις σε διάφορους συνδυασμούς. Ως στερεοελλαδίτικος προορισμός, η Αράχωβα φημίζεται για τα ντόπια κρέατά της. Δοκίμασε τα γεμιστά λουκάνικα για τα οποία είναι γνωστή, ενώ αν είσαι φαν των πιο βαριών γεύσεων, εδώ θα είναι ο παράδεισός σου!


Εάν θέλεις ένα γρήγορο σνακ, μη χάνεις χρόνο, το Bonjour σε περιμένει για σφολιάτες και ζεστά ροφήματα με καταπληκτική ατμόσφαιρα, ενώ αν δεν μπορείς χωρίς ένα τυλιχτό σουβλάκι, η Αράχωβα σου προσφέρει τις κλασσικές επιλογές συν μια ιδιαίτερη πρόταση με σουβλάκι με φιλέτο γουρουνόπουλο στη Θράκα.



Εκδρομές στη γύρω περιοχή

Ωραία η Αράχωβα, αλλά ακόμα πιο ωραία η γύρω περιοχή. Συνδύασε τη διαμονή σου με μια βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, απόλαυσε τη βόλτα στους Δελφούς, ενώ αν είσαι λάτρης της φύσης η Αγόριανη και το Γαλαξίδι σε περιμένουν.


https://itravelling.gr/araxova-i-vasilissa-tou-xeimona-gia-apodraseis-to-sk/
Blog Widget by LinkWithin