11 Οκτωβρίου 2018

Η Αράχωβα και το Χιονοδρομικό, σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Ετοιμασίες για την επερχόμενη χειμερινή σαιζόν.






Παρά τις δύσκολες οικονομικά εποχές που βιώνουμε, η ΑΡΑΧΩΒΑ κατάφερε και ανταποκρίθηκε πλήρως στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια που διανύουμε. Μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια αλλά οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί σε άλλες δεκαετίες, ώθησαν  τα τελευταία χρόνια την Αράχωβα και ολόκληρη την τριγύρω περιοχή , σε ένα κλίμα ευφορίας και όχι μιζέριας , όπως παρατηρείται  σε άλλες περιοχές της χώρας μας. 

Το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, ίσως ήταν το μοναδικό έργο που καταγράφηκε σε αυτά τα χρόνια και που βέβαια θεωρείται η καλύτερη επένδυση και το Α και το Ω, για την βιωσιμότητα των κατοίκων των όμορων νομών.

Ο Παρνασσός, εντωμεταξύ, είναι το πιο φθηνό χιονοδρομικό... ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!

Ακολουθεί μια  σύγκριση Παρνασσός VS Bansko.
Επίσης προσέξτε μια ακόμα διαφορά Bansko κάρτα
6 ημερολογιακών ημερών VS Παρνασσός κάρτα 6 ΜΟΝΑΔΩΝ(για όλη την σεζόν)
ΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ... ας το καταλάβουμε και ας το διαφημίσουμε!!!

#Parnassos!!! #Arachova 14€ ticket/day (in 6 units card)

Με 14€/ημέρα είναι το ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ*, με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις και την μοναδικότητα της τοποθεσίας του, ανάμεσα σε δυο θάλασσες, δίπλα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά & θρησκευτικά μνημεία (Δελφοί & μοναστήρι Οσίου Λουκά)!!!
(*Στην κάρτα των 6 μονάδων με τιμή 85€. Η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη την διάρκεια της χειμερινής σεζόν, αφαιρώντας 1 μονάδα κατά την πρώτη διέλευση της κάθε ημέρας χρήσης).










Βέβαια εδώ παρατηρείται το φαινόμενο της  ολιγωρίας διαχείρισης, θα το χαρακτηρίσω επιεικώς εγώ, (πολλές φωνές μιλούν για εσκεμμένη απαξίωση ώστε να πουληθεί σε εξευτελιστική τιμή σε ιδιώτες), με αποτέλεσμα , 2 μήνες ημερολογιακά πριν την έναρξη της φετινής χιονοδρομικής περιόδου και να μην έχουν γίνει οι απαραίτητες  και χρονοβόρες συντηρήσεις και άλλα πολλά , όπως μας υποστήριξαν άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο βουνό.
Ένα μεγάλο μειονέκτημα επιπλέον,  είναι το τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο που υπάρχει προς τις εγκαταστάσεις αυτές. Ωστόσο με επικαιροποιημένη δήλωση της , η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας , κυρία ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ, μας τόνισε ότι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, ξεκινούν άμεσα και όπως διαφαίνεται , το έργο αυτό θα εκτιμηθεί δεόντως από επισκέπτες και δραστηριοποιούμενους του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ και της ευρύτερης περιοχής. Επιτέλους θα σταματήσουν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και οι μεγάλες γκρίνιες όλου του κόσμου. 
Συγχαρητήρια εκ των προτέρων , σε αυτούς που θα βοηθήσουν σε ένα έργο μείζονος σημασίας για την ομαλή μετάβαση στο χιονοδρομικό μας. 
Τι να το κάνουμε αν έχουμε ένα παλάτι αλλά δεν έχουμε δρόμο ασφαλή να πηγαίνουμε ;

Και μιας και μιλήσαμε πιο πάνω για παλάτι, παλάτι χωρίς Βασίλισσα δεν υπάρχει και η Βασίλισσα του χειμώνα, η ΑΡΑΧΩΒΑ,  (αν και στις υπόλοιπες εποχές του χρόνου δεν υστερεί καθόλου και μάλιστα η επισκεψιμότητα ειδικά το καλοκαίρι κυμαίνεται σε υψηλά πλέον επίπεδα) , ετοιμάζεται πυρετωδώς για την χειμερινή περίοδο. 
Επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταλύματα για όλα τα βαλάντια, είναι πάντα έτοιμα να υποδεχθούν τους χιλιάδες επισκέπτες που κάθε χρόνο κατακλύζουν την περιοχή μας. 
Ταυτόχρονα , εθελοντικές δράσεις καθαρισμού , γιορτές έναρξης χειμερινής περιόδου, επικαιροποιημένες προτάσεις για επίλυση του κυκλοφοριακού της Αράχωβας (μείζον ζήτημα), οδοσημάνσεις και ανάδειξη ιστορικών και πολιτιστικών σημείων της Αράχωβας, κονδύλια για την επανοικοδόμηση παιδικών χαρών,  συνθέτουν ένα θετικό κλίμα και για την φετινή περίοδο.


Εδώ μπορεί να επισημάνει κάποιος και πολλά ακόμη πράγματα και καταστάσεις που υστερούν και που υποβαθμίζουν το τόπο μας. Σίγουρα όλοι θέλουμε πολλά περισσότερα , αλλά δυστυχώς για την ώρα δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι....

Ένας σοβαρός λόγος βέβαια , είναι και η έλλειψη παιδείας και η έλλειψη σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας , με λογικές που  μας ωθούν σε κινήσεις που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας.
Ας πούμε δεν γίνεται το Σάββατο να καθαρίζεις δρόμους και ολόκληρες περιοχές και την Κυριακή να πετάς ξανά μπάζα και διάφορα υλικά σε άλλα σημεία.  




Αλήθεια τα πρεσσ-κοντέινερ που είναι ; 

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν σε καλύτερη τροχιά φέτος από τα προηγούμενα χρόνια και να εκλείψουν τα όποια προβλήματα παρατηρούνται κατά καιρούς.
Δεν θα ήταν κακό και μια ανοιχτή συγκέντρωση προς αναφορά προβλημάτων και αναζήτηση λύσεων που μπορούν να τακτοποιηθούν εγκαίρως από τους φορείς. 

Blog Widget by LinkWithin