2 Οκτωβρίου 2018

Από την επίσκεψη ΑΡΑΧΩΒΙΤΩΝ στην Ιερά Μονή της Παναγιάς του Έβρου. (φωτό)






Την 3η έως 5η Σεπτεμβρίου 2018,πήγαμε εκδρομή στη Θράκη ,με κεντρικό σημείο αναφοράς την Ιερά μονή της Παναγιάς του Έβρου.



Η Ιερά μονή βρίσκεται στη περιοχή της Μάκρης,μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη,ιδρύθηκε το 1980 από το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως (τώρα Θεσσαλονίκης) ΄Ανθιμο και λειτουργεί από το 1983.



Εδώ υπάρχει μία γυναικεία μοναστική αδελφότητα και Ηγουμένη αυτής είναι η συμπατριώτισά μας αδελφή Μακρύνα
Τα μέλη της αδελφότητας έχουν δημιουργήσει ,μια αληθινή κυψέλη πνευματικής και κοινωνικής δραστηριότητας.


Το καθολικό της Ιερού Ναού είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και εορτάζει 23 Αυγούστου
Την 4η Σεπτεμβρίου,
παρακολουθήσαμε τη θεία λειτουργία,που έκανε ο αιδεσιμότατος πατέρας Κωνσταντίνος Χαιρόπουλος,ο οποίος στο λόγο του μας εξήγησε ότι οι μοναχοί και οι μοναχές παραιτούνται από κάθε τι ατομικό και αφιερώνονται στην αγάπη του Θεού και των ανθρώπων.




Το δώρο της αγάπης που έχει τόσο μεγάλη αξία και ξεπερνά κάθε αρετή,όπως αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην Α΄επιστολή του προς Κορινθίους.
Είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Κωνσταντίνος<< ΄Ηρθαμε να σας φέρουμε αγάπη και να πάρουμε αγάπη από εσάς >>.
Η Ηγουμένη και οι αδελφές μας πρόσφεραν στο Αρχονταρίκι πρωϊνό και μας ξενάγησαν στα εργαστήρια Αγιογραφίας,χρυσοκεντήματος,ψηφιδωτών εικόνων,ιερών αμφίων και άλλων χειροτεχνημάτων,ευχόμενες την προστασία και μεσιτεία της Θεοτόκου,στη ζωή όλων μας.
Δίπλα στη μονή,είναι υπό κατασκευή,μεγαλοπρεπής ναός των Τριών Ιεραρχών και είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε από τον αδερφό της Ηγουμένης,το συχωριανό μας κύριο Γιώργο Σιδηρά (πολιτικό μηχανικό),ο οποίος ήταν τις μέρες αυτές στην Ι.Μονή και επιμελήται στην σχεδίαση και κατασκευή των έργων.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας,κάποιες φωτογραφίες από την εκδρομή μας με την ευχή όταν θα γίνουν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού,να μπορέσουμε πάλι να επισκεφτούμε και να πάρουμε ευλογία,από αυτό το στολίδι της Ορθοδοξίας.


Ακολουθούν και άλλες φωτό :

















Από έναν ακόλουθο της εκδρομής.

Blog Widget by LinkWithin