13 Σεπτεμβρίου 2018

Από τους Αγιασμούς στα σχολεία της Βοιωτίας. Χωρίς εκπροσώπηση της Δημοτικής αρχής στα σχολεία της Αράχωβας.




Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού σε σχολεία της Μητροπολιτικής μας περιφερείας. Συγκεκριμένα τέλεσε τον αγιασμό στο 7ο Δημοτικό και 8ο Δημοτικό Σχολείο Θηβών και στη συνέχεια στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Θηβών. Κατόπιν μετέβη στο Βαθύ Αυλίδος, όπου τέλεσε τον αγιασμό στο Γυμνάσιο και Λύκειο Βαθέος και στη συνέχεια στη Δροσιά, όπου τέλεσε τον αγιασμό στο Λύκειο Δροσιάς.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κοκκίνου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές υγεία, καλή πρόοδο και να αποκτήσουν όχι μόνο την κοσμική γνώση αλλά συνάμα να μάθουν την συνεργασία, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Στους εκπαιδευτικούς ευχήθηκε καλή δύναμη και υπομονή στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών


Κανονικά τελέσθηκαν οι αγιασμοί και στα σχολεία του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α. 

Στην Αράχωβα , όπως κάθε χρόνο , οι 3 πλέον ιερείς , τέλεσαν κανονικά τους αγιασμούς σε όλα τα σχολεία. Μοναδική παραφωνία ήταν η παντελής  απουσία μελών της δημοτικής αρχής .
Αντ αυτού, ο δήμαρχος κος Γεωργακός εξέδωσε την πιο κάτω  ανακοίνωση

Στο ΔΙΣΤΟΜΟ, εκ μέρους της Δημοτικής αρχής παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κος Λαγός, στην Παραλία Διστόμου ο κος Αγγελόπουλος και η Αντιδήμαρχος κα Τρομπούκη και στην Αντίκυρα ο πρόεδρος του τοπικού, κος Ταμπίτσικας Μελέτης. 


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους μαθητές υγεία, δύναμη και δημιουργία. Η μόρφωση και η σωστή διαπαιδαγώγησή, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, για τη διαμόρφωση ανθρώπων με αξίες, ιδανικά και ελεύθερη σκέψη.

Εύχομαι ακόμα στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς καλή δύναμη, υπομονή και πίστη, ώστε να σταθούν αρωγοί για την επίτευξη των στόχων των παιδιών τους.

Τέλος, ο Δήμος με τα όσα μέσα διαθέτει θα εξακολουθήσει  να φροντίζει για την επίλυση των εκάστοτε προβλημάτων των σχολείων και θα είναι δίπλα, στο πλαίσιο του εφικτού, σε ό,τι χρειαστούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας.

Καλή Δύναμη σε όλους, στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους  εκπαιδευτικούς και στους γονείς.
Καλή σχολική χρονιά και Καλή Πρόοδο!




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

Ιωάννης Γεωργακός




Blog Widget by LinkWithin