17 Αυγούστου 2018

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ





Κάθε έργο που υλοποιεί μια Δημοτική αρχή,από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο,το αγαπάει και το θεωρεί «παιδί της» κι αυτό γιατί μέσα του αποτυπώνονται τόσο οι ανάγκες των πολιτών που την εμπιστεύτηκαν και την εξέλεξαν,όσο και το όραμα της ίδιας της αρχής για τον τόπο και το μέλλον του. Αυτό ισχύει για κάθε έργο.
Υπάρχουν όμως κάποια έργα που σηματοδοτούν μια άλλη,πιο προωθημένη λογική ανάπτυξης και εξέλιξης του Δήμου, που πολλές φορές είναι άυλη, χωρίς ορατό οικονομικό αποτέλεσμα τουλάχιστον άμεσα, όμως η προστιθέμενη αξία που αποφέρει στο κοινωνικό σύνολο είναι τέτοια και τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να κοστολογηθεί.




Τα έργα του πολιτισμού εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία,δημιουργούν δηλαδή συνθήκες ανάπτυξης και προόδου που,δεν κοστολογούνται άμεσα αλλά εμπεδώνουν μια κοινωνική αυτοπεποίθηση που εξελίσσεται με απίστευτη δυναμική.
Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σε υψηλού επιπέδου πολιτιστικές δράσεις, τόσο με το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο που ίδρυσε με πάνω από 40,εως τώρα διαλέξεις σημαντικών για τη Χώρα ανθρώπων του πνεύματος, όσο και με την συνεργασία που ήδη ανοίγει με Πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Ως εκ τούτου η στέγαση
όλων αυτών δεν αποτελεί απλώς ανάγκη,αλλά κυρίως σηματοδοτεί το όραμα της Δημοτικής Αρχής για ένα Δήμο που καταβάλει κάθε προσπάθεια για βασικά έργα υποδομής, αλλά δεν υπολείπεται σε προσπάθεια για έργα και δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό,τα γράμματα και τις τέχνες.



Άρα λοιπόν δε γίνεται να μην πανηγυρίζουμε που ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, υπέγραψε τη χρηματοδότηση ανακατασκευής των παλαιών αποθηκών του Οργανισμού Κωπαΐδας και τη μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτισμού.
Το έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία», προϋπολογισμού 2.499.322,89 € και περιλαμβάνει τις παρακάτω νέες χρήσεις:
• Δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου (200 θέσεων), με σκηνή και βοηθητικούς χώρους
• Εκθεσιακό χώρο, με δυνατότητα αξιοποίησης υπαίθριου μικρού αμφιθεάτρου στην πίσω αυλή
• Θερμοκοιτίδα καινοτομίας για την εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με αίθουσα ειδικά εξοπλισμένη.
• Δημοτική Βιβλιοθήκη, με βιβλιοστάσια και χώρο μελέτης
• Βοηθητικούς χώρους
• Διαμόρφωση αύλειου χώρου 2.200 τμ
Blog Widget by LinkWithin