24 Αυγούστου 2018

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!


Προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν


Το 13ο και 14ο μισθό, δηλαδή τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας, επιστρέφουν σε χιλιάδες δημοτικούς και δικαστικούς υπαλλήλους που προσέφυγαν στα δικαστήρια, διεκδικώντας την αναδρομική καταβολή των δώρων τα οποία καταργήθηκαν στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους από το 2012, με τον μνημονιακό νόμο. 

Ομάδες δημοτικών υπαλλήλων, μέσω των σωματείων τους και μέσω γνωστών δικηγορικών γραφείων κατέθεσαν και καταθέτουν προσφυγές -αγωγές διεκδίκησης σε Ειρηνοδικεία της περιοχής τους με αίτημα την επιστροφή και καταβολή των δώρων που τους περικόπηκαν πετυχαίνοντας, μέχρι σήμερα, σε αρκετές περιπτώσεις ευνοικές για αυτούς δικαστικές αποφάσεις, καθώς οι δικαστές έκριναν,σε αρκετές περιπτώσεις, ως αντισυνταγματικό τον νόμο 4093/2012 για την κατάργηση των δώρων στο δημόσιο.

Από την άλλη, συμπαραστάτες και αρωγοί τους στις διεκδικήσεις αυτές,που ανατρέπουν τα οικονομικά δεδομένα και τον οικονομικό προγραμματισμό του προϋπολογισμού του Κράτους, αρκετοί δήμαρχοι οι οποίοι αρνούνται να ασκήσουν έφεση στις πρωτόδικες αποφάσεις και προχωρούν στην καταβολή των αναδρομικών των δώρων στους υπαλλήλους τους, που αφορά τουλάχιστον μια διετία.

Ωστόσο, υπάρχουν και δήμαρχοι που έχουν ασκήσει εφέσεις σε θετικές πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων.

Το Ειρηνοδικείο Περιστερίου δικαίωσε 150 εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου (Ιδιωτικού δικαίου Αορίστου χρόνου και συμβασιούχους) ζητώντας την καταβολή, μέσω αναδρομικών, των δώρων της περιόδου 2015-2016.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης δήλωσε ότι δεν θα ασκήσει έφεση και αποφάσισε την καταβολή από τα ταμεία του δήμου (και όχι βέβαια από την τσέπη του) των αναδρομικών για τους 150 προσφεύγοντες στο δικαστήριο υπαλλήλους ύψους από 2.000-2.500 ευρώ για κάθε υπάλληλο.

Άλλοι Δήμοι στους οποίους κέρδισαν την αναδρομική καταβολή του «κομμένου” 13ου και 14 μισθού τους είναι: .Δάφνης-Υμηττού, Παλλήνης, Γλυφάδας, Ν. Ιωνίας, Π. Φαλήρου, Ν. Φιλαδέλφειας, Χαλκηδόνας, Αθηναίων, Αχαρνών, Χαλανδρίου, Χίου, Καλαμαριάς, Καισαριανής, Διονύσου, Καλαμάτας, Λαμίας, Φυλής, Βόλβης, Πάτρας, Κεφαλονιάς, Καβάλας, Ναυπλίου, Πρέβεζας, Δέλτα, Κηφισιάς, Πετρούπολης κ.λ.π και όπως έχει γίνει γνωστό, παρότι οι Δήμοι Κηφισιάς και Πετρούπολης είχαν ασκήσει εφέσεις κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαίωναν δημοτικούς υπαλλήλους τους αποφάσισαν εν τέλει να ανακληθούν οι εφέσεις τους και να καταβάλλουν τα αναδρομικά των δώρων στους υπαλλήλους τους.


http://www.viotiki-ora.gr/
Blog Widget by LinkWithin