15 Ιουλίου 2018

Eπιστρέφουν οι μνήμες 5 χρόνια μετά...

Φωτιά στον Ελαιώνα της Άμφισσας στο ύψος της διασταύρωσης Σερνικακίου! 



Μπαίνοντας στην διασταύρωση προς το χωριό, ο δρόμος περνά από την γέφυρα ενός χειμάρρου και ακριβώς από κάτω άρχισε η φωτιά. 


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το ρέμα ήταν εντελώς ακαθάριστο (από την Περιφέρεια προφανώς) και η φωτιά γιγαντώθηκε αμέσως καίγοντας 4 - 5 ελαιόδενδρα που γειτνίαζαν με την κοίτη.

Ωστόσο οι αγρότες είχαν καθαρισμένα τα κτήματα γύρω από το σημείο και το σημαντικό, έσπευσαν από τα πρώτα λεπτά στην εστία. Ταυτόχρονα άμεση (σε 5 λεπτά ήταν στο σημείο!)  ήταν η άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλοι μαζί κατάφεραν να ελέγξουν και να σβήσουν την φωτιά.   



Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η γειτνιάζουσα γεώτρηση, της οποίας ο ιδιοκτήτης κινητοποιήθηκε άμεσα και ενεργοποίησε την ηλεκτροδότηση ενώ ο Αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Φωκίδας Δρόσος Παρασκευάς κατηύθυνε την ροή του νερού κατ' ευθείαν στην εστία. 

 Ευτυχώς! η φωτιά κατασβέστηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ελέγχει την κατάσταση.

 Όλοι οι κάτοικοι που βρίσκονται στο σημείο μιλούν για απόπειρα εμπρησμού... ενώ οι μνήμες ξύπνησαν αφού από την περιοχή του Σερνικακίου είχε ξεκινήσει και η μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε την καρδιά του Δελφικού Ελαιώνα στις 5 Αυγούστου του 2013...

Πηγή : Fokida TV
Blog Widget by LinkWithin