30 Ιουλίου 2018

Και τώρα σειρά έχει ο βοριάς,ο "Στρατηγός" του καλοκαιριού.


Μετά τις αστάθειες και τις καταιγίδες,τίθεται σε λειτουργία το φυσικό κλιματιστικό του Αιγαίου,το λεγόμενο μελτέμι.Χαρακτηριστικό στοιχείο του Αυγούστου που δίνει ανάσα δροσιάς στο Αιγαίο και στις άκρες των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων.Το μελτέμι όμως εκτός από δροσιά,μπορεί να μας βάλει και φωτιές στις περιοχές που επιδρά.


Με απλά λόγια,προς τα τέλη της εβδομάδας,έρχονται βοριάδες που μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ενισχυθούν αρκετά.Αυτό θα έχει ως συνέπεια,οι ανατολικές περιοχές της χώρας μας,να βρίσκονται σε αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας.

Θεωρώ δεδομένο πως το ερχόμενο ΣΚ,ο δείκτης επικινδυνότητας θα βρίσκεται στο δείκτη 4 (πορτοκαλί) σε ΑττικοΒοιωτία,Εύβοια και Κορινθία,δηλαδή στις περιοχές που πέφτει ο μεγαλύτερος όγκος των συμβάντων της αντιπυρικής περιόδου.



Δόξα τω Θεώ,εκτός από τους επίσημους φορείς που έχουν το γενικό πρόσταγμα,υπάρχουν αρκετά αξιόλογα άτομα που ερασιτεχνικά μεν,αλλά προσεκτικά δε,ενημερώνουν το κόσμο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διάφορες ενημερωτικές σελίδες.Προσοχή στις σελίδες εκείνες που δημοσιεύουν ανυπόστατα και βλακώδη θέματα και καλό θα είναι να τα φιλτράρετε,ώστε να μη τα κοινοποιείτε και δημιουργούν σύγχυση.



Επιμέλεια: Νίκος Δαλαρούγκας
Δασοπόνος & Διαχειριστής Φυσικού Περιβ/ντος-Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών


Blog Widget by LinkWithin