28 Ιουλίου 2018

Το Εθνικό πένθος ΔΕΝ αγγίζει την Αντίκυρα







Την ώρα που σύσσωμη η Ελλάδα , πέφτει ευλαβικά στα γόνατα και θρηνεί τον μεγάλο χαμό , την ώρα που όλος ο κόσμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει του πυρόπληκτους, την ώρα που ακόμα τα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί και δεν έχουν ακόμα ταφεί , στην Αντίκυρα οι υπεύθυνοι διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις με χορευτικά και συναυλίες.

Παρόμοιες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , από πανηγύρια αλλά μέχρι και γάμους, αναβλήθηκαν αλλά στην Αντίκυρα επιμένουν στην διοργάνωση . Ακόμα και στο γειτονικό Στείρι , έστω και την ύστατη ώρα ακύρωσαν προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση.

Κρίμα για τους υπεύθυνους, κρίμα για τον το καλλιτέχνη που θα συμμετέχει σε αυτήν την εκδήλωση αλλά και τους τους τοπικούς φορείς που δείχνουν να ζουν σε άλλο κόσμο και σε μια παράνοια.

Εδώ να σημειωθεί ότι και μέλη των χορωδιών , προς τιμήν τους, δεν συμμετείχαν σε προγραμματισμένες πρόβες λόγω του βαρύ κλίματος που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας όλων αυτών των θλιβερών γεγονότων.

Μπορεί η ζωή να συνεχίζεται αλλά και ένας σεβασμός στους άθαφτους ακόμα νεκρούς μας , θα έπρεπε να υπάρχει.

Και αν δεν είναι παράνοια να κοινοποιείς την αφίσα του προγράμματος την επομένη των πυρκαγιών και την ώρα που ανακοινώνονταν οι δεκάδες νεκροί, τότε τι είναι ;

"Πολιτισμός σημαίνει ,
πως ξέρω πότε πρέπει να χορέψω, πότε να τραγουδήσω και πότε να χαμηλώσω το κεφάλι και να κλάψω"
Blog Widget by LinkWithin