19 Ιουνίου 2018

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων Αράχωβας και άλλα σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση.





Εκλογές πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στον Σύλλογο Ξενοδόχων  Αράχωβας .



Μετά την μυστική  ψηφοφορία με κάλπη που διεξήχθη ,  αναδείχθηκαν τα εξής μέλη :

1) Πρόεδρος: Καλούσα Ναυπακτίτου (ΣΚΑΜΝΟΣ)
2) Αντιπρόεδρος: Αλμπάνης Χαράλαμπος (Καταφύγιο)
3) Γραμματέας : Σύρος Ιωάννης (Arahova Inn)
4) Ταμίας: Πούλος Ιωάννης ( Ξενώανς Ειρεσιώνη)
5) Μέλος 1: Στεργίου Χρήστος ( Ξενώνας Αφανός)
6) Μέλος 2: Τίντος Αλέξανδρος ( Ξενώνας Αλέξανδρος)

O Βαγγέλης Κούτρας που εκλέχθηκε επίσης για προσωπικούς λόγους δεν θα είναι στο ΔΣ, θα συμμετέχει όμως ενεργά σε κάιθε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου όπως και όλα τα παραπάνω αναφερθέντα άτομα!

Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης , προηγήθηκε συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, αν και ως συνήθως συμμετέχουν λίγα άτομα (επί συνόλου περίπου 65 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται  στον τομέα αυτό, παραβρέθηκαν μόλις 17 ), και  ζητήθηκαν σοβαρά θέματα της καθημερινότητας , π.χ. το κυκλοφοριακό. 
Για το σοβαρό αυτό θέμα , μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, επικοινώνησε με συγκοινωνιολόγο και ως μια πρώτη επαφή, συζητήθηκαν ορισμένες πιθανές παρεμβάσεις. Για το θέμα αναμένεται το επόμενο  χρονικό διάστημα , να συνεχιστούν οι συζητήσεις και αναλόγως να υπάρχουν περισσότερες συναντήσεις αλλά και πιθανές λύσεις στο τόσο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΑΡΑΧΩΒΑ τις ώρες αιχμής. Φανταστείτε λοιπόν, όπως μας τόνισε και το μέλος του Δ.Σ. , να διαφημιστεί ότι 
"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ".  Μόνο θετικά μπορεί να το δει ο απλός επισκέπτης και να υπάρχει περισσότερος πλέον κόσμος , ο οποίος δεν θα αγανακτεί με το μποτιλιάρισμα. Μάλιστα αναφέρθηκαν παραδείγματα και από άλλες περιοχές.

Θέματα καθαριότητας συζητήθηκαν και εδώ η είδηση βγήκε από το στόμα του κ. Αντιδήμαρχου Αράχωβας, ότι στις προθέσεις του Δήμου είναι να προμηθευτεί δύο πρεσσ-κοντέινερ , τα οποία θα μπουν σε συγκεκριμένα σημεία εκτός Αραχώβης και θα αποσυμφορήσουν το μεγάλο πρόβλημα. 

Έγινε και ο απολογισμός από το Δ.Σ. για τα πεπραγμένα του συλλόγου κατά την διάρκεια της θητείας του . Στα συν εντάσσεται λοιπόν η όμορφη πλέον σηματοδότηση των επιχειρήσεων.
Ακούστηκαν και οι απόψεις για την γιορτή έναρξης χειμερινής περιόδου που διοργάνωσε εξ ολοκλήρου ο σύλλογος , μιας και η δημοτική αρχή εν τέλει ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην διοργάνωση, ούτε να την χρηματοδοτήσει, λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων , αντιθέτως δε , η δημοτική αρχή επέφερε και αρνητικές γνώμες για το όλο στήσιμο....Ας μην επεκταθούμε περισσότερο .....

Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός της βραδιάς , ήταν η άρτια παρουσίαση από την πλευρά μιας επιχείρησης , που αντιπροσωπεύεται στην περιοχή μας από έναν κάτοικο της ΑΡΑΧΩΒΑΣ, των υπηρεσιών που προσφέρει έναντι ενός λογικού χρηματικού ανταλλάγματος και που έχουν να κάνουν με την διοργάνωση πεζοποριών και άλλων δραστηριοτήτων  στο βουνό καθόλη την διάρκεια του έτους ακόμη και με μεμονωμένους ενδιαφερόμενους αλλά και με γρουπ. 




Για περισσότερες πληροφορίες ,Trekking Hellas και Κοροδήμος Γιώργος λοιπόν στο κινητό 6981114041 .


Εν κατακλείδι λοιπόν,
αναγκαία η ύπαρξη του συλλόγου και καλό θα ήταν να γίνει μια ευρεία επικαιροποιημένη συζήτηση,  για να βρεθεί για ποιον λόγο δεν συμμετέχουν περισσότερα μέλη και ειδικά , μεγάλα ξενοδοχεία που άλλωστε έχουν και τον μεγάλο όγκο των επισκεπτών της Αράχωβας.

Τέλος , ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ. να είναι ακόμη περισσότερο δημιουργικό , προς όφελος της ΑΡΑΧΩΒΑΣ και της ευρύτερης περιοχής. Έχοντας κόσμο η Αράχωβα , τόσο περισσότερος κόσμος επωφελείται από ολόκληρη την ευρύτερη  περιοχή και όχι μόνο. 









Blog Widget by LinkWithin