22 Μαΐου 2018

ΔΙΣΤΟΜΟ: ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΦΩΤΟ)



Το Σάββατο το απόγευμα, 19 Μαΐου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Διστόμου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου, επί τη εορτή της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου.


Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο καθώς και στους 318 Πατέρες της Α΄Οικουμενικής Συνόδου, τους οποίους τιμά η Εκκλησία μας την εβδόμη Κυριακή από του Πάσχα. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της κωμοπόλεως, με την συμμετοχή όλων των κατοίκων, οι οποίοι τιμούν και ευλαβούνται τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο.

Το πρωΐ της Κυριακής 20 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Μπισμπαρδάκι, όπου συμμετείχαν αρκετοί πιστοί από τη Λιβαδειά και τις γύρω περιοχές. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, που αναφέρεται στην αρχιερατική προσευχή του Ιησού Χριστού, την νύκτα του Μυστικού Δείπνου, προς τον Θεό Πατέρα για τους Αποστόλους και όσους θα πιστεύουν σε Αυτόν.











Blog Widget by LinkWithin