24 Μαΐου 2018

Κορινθιακός: Με δικά τους έξοδα βάζουν δίχτυα ενάντια στις τσούχτρες οι επιχειρηματίες


Αναδημοσίευση από http://viotiaplus.gr/



Οι ξενοδόχοι και οι μαγαζάτορες που δραστηριοποιούνται στον Κορινθιακό κόλπο εκφράζουν τις ανησυχίες τους και την απογοήτευση τους καθώς ακόμη δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός για το ποια εταιρία θα αναλάβει το έργο του 1 εκατ. Ευρώ για την τοποθέτηση ειδικών διχτυών προκειμένου να κρατήσουν τις μέδουσες μακριά από τις ακτές.

Προκειμένου λοιπόν να προστατέψουν τις επιχειρήσεις τους πληρώνουν απο την τσέπη τους για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, σαν κι’ αυτά που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις οικολογικής καταστροφής, για παράδειγμα, στον περιορισμό των πετρελαιοκηλίδων.

Πρόκειται για δίχτυ που μπορεί να τοποθετηθεί από τα θαλάσσια σημεία με πολύ μικρό βάθος μέχρι τα πιο βαθιά νερά οριοθετώντας προστατευόμενες περιοχές κολύμβησης ( θαλάσσιες πισίνες) το οποίο, όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του, είναι αδιαπέραστο ακόμη και στις μέδουσες.



Ο συγκεκριμένος τύπος διχτυού, σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές του και τις εταιρίες που το διαθέτουν, θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση των ασπόνδυλων πλασμάτων που τρομοκρατούν τους λουόμενους με την παρουσία τους και τα επώδυνα τσιμπήματα τους.
Ήδη στο Λουτράκι ξεκίνησε η τοποθέτηση των ειδικών διχτυών στα παραλιακά καφέ, όπως και σε ξενοδοχεία.

Την αρχή έκανε το καφέ Coral που βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας του Λουτρακίου, όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που ανέβηκε πριν απο λίγο στην σελίδα της επιχείρησης στο facebook.

Ο ιδιοκτήτης του καφέ, αναφέρει στην σχετική ανάρτηση: “Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για την υψηλή παροχή υπηρεσιών, αποφασίσαμε την τοποθέτηση προστατευτικών δικτύων με δικά μας έξοδα για την προστασία των πελατών μας !!! Είμαστε η πρώτη πανελλαδικά επιχείρηση εστίασης, που προχώρησε σε δραστικά μέτρα !!!”

Το παράδειγμα του Coral ακολούθησε το ξενοδοχείο Pappas ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες κάτι που πρόκειται δημιουργήσει θέματα ανταγωνισμού καθώς οι λουόμενοι είναι λογικό να προτιμήσουν τις επιχειρήσεις που έχουν φροντίσει για την τοποθέτηση των προστατευτικών διχτυών αν και γι όλα αυτά έπρεπε να ’χε φροντίσει εδώ και καιρό το ίδιο το κράτος και με fast track διαδικασίες.

Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα …
Blog Widget by LinkWithin