8 Μαΐου 2018

Σκέψεις και προβληματισμοί για την λειτουργία του Χιονοδρομικού, δια στόματος ενός πρώην υπευθύνου


Στις 2 Ιουνίου, άλλη μια εργολαβία του ΧΚΠ τελειώνει. Κι ενώ βρισκόμαστε σε ένα οριακό για το βουνό σημείο, γεννάται το ερώτημα, θα τολμήσει η ΕΤΑΔ να το δουλέψει αυτεπιστασία ή θα συνεχίσει τη φθίνουσα με τα χρόνια, λειτουργία μέσω εργολάβων?
Με εξαίρεση την εποχή της ΑΚΤΡΑΚ, οι εργολαβίες δε νομίζω ότι απέδωσαν αυτά που ελπίζαμε. Αντίθετα βλέπουμε ότι χρόνο με το χρόνο το βουνό αγκομαχάει για να βγάλει τη σεζόν αξιοπρεπώς! 
Αλλά και με την ΑΚΤΡΑΚ που το ΧΚΠ λειτουργούσε, κατά γενική ομολογία, πολύ καλά, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον αείμνηστο Λουκά Γιαννακούλη , ο οποίος έσπρωχνε χρήμα κι από την τσέπη του προκειμένου το βουνό να δουλέψει άψογα. Μην ξεχνάμε όμως ότι ο Λουκάς ήταν «άρρωστος» με τον Παρνασσό. Δύσκολα θα βρεθεί άλλος επιχειρηματίας σαν κι αυτόν που να έχει τέτοιο πάθος και αγάπη για το βουνό!
Φθάνουμε λοιπόν στην κρίσιμη ώρα της μεγάλης απόφασης. Θα το πουλήσει ή θα το δουλέψει η ΕΤΑΔ? Σε εποχές που πουλάμε το σιδηρόδρομο, τη ΔΕΗ και ό,τι άλλο κρατικό για ένα κομμάτι ψωμί, δε νομίζω ότι το ΧΚΠ έχει καμία τύχη. Άρα μένει μόνο να το δουλέψει και να το φέρει ξανά σε ανοδική τροχιά όπως του αρμόζει!
Έχει σύγχρονο εξοπλισμό, έχει την τεχνογνωσία, έχει έμπειρο προσωπικό, μπορεί επίσης να προσλάβει επιπλέον καταρτισμένο προσωπικό προς ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος, γνωρίζει πολύ καλά τι ζητάει ο πελάτης κι ας μην το δείχνει, ξέρει ότι θα πρέπει να το δουλέψει περισσότερους μήνες το χρόνο και με άλλες δραστηριότητες, επίσης γνωρίζει ότι το ΧΚΠ πάσχει από προβολή και επικοινωνία και πολλά άλλα…. 
Το μεγάλο ερώτημα για μένα είναι: μέχρι πότε η ΕΤΑΔ θα παραμένει αδρανής? 
Νομίζω όμως ότι τα περιθώρια στενεύουν και δεν έχει πια την πολυτέλεια να το κάνει αυτό. Εάν δεν το τολμήσει ούτε και φέτος, που της δίνεται η μεγάλη ευκαιρία, τότε κινδυνεύει να δημιουργήσει μια κατάσταση μη αναστρέψιμη!


Σωτήρης Γιαννόπουλος
Πρώην υπεύθυνος εξυπηρέτησης πελατών του ΧΚΠ
Blog Widget by LinkWithin