24 Μαΐου 2018

ΔΗΜΟΣ Δ.Α.Α. : 1000 αντίτυπα από το βιβλίο του Τάκη Μυλωνά και 6000 cd με τίτλο "ΔΙΣΤΟΜΟ-ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ"


                                          


Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α., αποφασίσθηκε να εγκριθεί πίστωση για την έκδοση χιλίων  αντιτύπων για το βιβλίο του ΤΑΚΗ ΜΥΛΩΝΑ.
Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου :

«Ο Παναγιώτης Μυλωνάς έχει γράψει ένα φωτογραφικό λεύκωμα- τουριστικό οδηγό για την Αράχωβα με τίτλο «Αράχωβα- εικόνες και μνήμες του χτες». Το βιβλίο αναφέρεται σε προσωπικότητες που πέρασαν κατά καιρούς από την Αράχωβα όπως πολιτικούς, παλαιούς δημάρχους, επιστήμονες, ποιητές.
 Επίσης περιλαμβάνει ήθη και έθιμα της Αράχωβας όπως το Πάσχα-Πανηγυράκι, ιστορικά στοιχεία όπως τη μάχη της  Αράχωβας, περιγραφές της Αράχωβας μέσα από τα μάτια περιηγητών που κατά καιρούς την έχουν επισκεφθεί. Όλα τα παραπάνω ο κύριος Μυλωνάς τα πλαισιώνει με το πολύ πλούσιο φωτογραφικό του υλικό.


Επίσης , μετά από εισήγηση του Δημάρχου, ο ΔΗΜΟΣ θα προμηθευτεί 6000 cd με θέμα '' ΔΙΣΤΟΜΟ -ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ"


«Φέτος συμπληρώνονται 74 χρόνια από τη Σφαγή του Διστόμου
στις 10 Ιουνίου 1944. Καθώς ο εορτασμός της αιματηρής αυτής επετείου πλησιάζει προτείνω όπως προμηθευτούμε 6.000 CDs με τίτλο «Δίστομο- Ματωμένη Ανθρωπότητα» που περιλαμβάνει ποίηση, μουσική και αφηγήσεις από την ημέρα εκείνη τα οποία θα διατίθενται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ώστε να διατηρηθούν οι μνήμες των παλαιών και να μάθουν οι νεότεροι»

Blog Widget by LinkWithin