16 Απριλίου 2018

Το χιονοδρομικό έκλεισε, αλλά....

 Η χιονοδρομία και οι υπόλοιπες δραστηριότητες στον Παρνασσό συνεχίζονται !!! 


Ο σκιέρ Andy Valentin σε παραλία του Γαλαξειδίου με φόντο τον χιονισμένο Παρνασσό, μετά από μία μέρα ανοιξιάτικου σκι / Photo: Klaus Listl - Freezing Motions

Χθες ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού για την χιονοδρομική περίοδο 2017-2018. 

Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκησή του με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 6 Απριλίου, αποφάσιζε ότι το κέντρο θα λειτουργούσε μόνο για βόλτα από τις 9 μέχρι και τις 15 Απριλίου, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις χιονοδρόμων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής, καταγγελίες (βλ. ΕΔΩ ),  δεδομένου ότι η χιονόστρωση ήταν επαρκέστατη, τουλάχιστον στα Κελάρια, με την εν λόγω απόφαση να κρίνεται ακατανόητη αφού απέτρεπε τους χιονοδρόμους από το να επισκεφθούν την περιοχή. 

Τελικά η διοίκηση του ΧΚΠ με νεότερη ανακοίνωσή της στις 10 Απριλίου, ενημέρωνε ότι το κέντρο θα λειτουργούσε και για χιονοδρομία το σαββατοκύριακο 14-15 Απριλίου.

Χθες, το ΧΚΠ με ανακοίνωσή του στο Facebook, παράλληλα με την ενημέρωση για το κλείσιμο της σεζόν, προτρέπει τους χιονοδρόμους και επισκέπτες του Παρνασσού να κατέβουν στις παραλίες και να ξεκινήσουν το.... windsurf  !!! 


Εμείς θα προσεγγίσουμε το θέμα λίγο διαφορετικά.

Είναι νωρίς για παραλία...


Παρνασσός δεν είναι μόνο το χιονοδρομικό. 

Είναι το αλπικό τοπίο που διατηρεί επαρκή χιονόστρωση συνήθως μέχρι το τέλος Μαΐου και όπου, ναι, είναι εφικτή η χιονοδρομία κάνοντας ορειβατικό σκι ή splitoboard (το αντίστοιχο snowboard). 

Αθλήματα τα οποία γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.



Ορειβατικό σκι στον Παρνασσό με θέα τον Κορινθιακό Κόλπο / Photo: Klaus Listl - Freezing Motions


Παρνασσός είναι οι ιστορικοί Δελφοί που σφύζουν από ζωή και το καλοκαίρι, είναι η -all year round- γραφική Αράχωβα, είναι η καταπράσινη και δροσερή Αγόριανη, είναι η εναλλακτική Πολύδροσος, είναι η ωραία Τιθορέα, είναι οι μυρωδιές του κάμπου στην Αμφίκλεια και φυσικά είναι η... μυστική Βάργιανη.

Παρνασσός είναι και ο Εθνικός Δρυμός του, ο οποίος ενδείκνυται για καταπληκτικές πεζοπορικές διαδρομές και ποδηλατικές περιηγήσεις, κυριολεκτικά για όλους! Υπενθυμίζουμε ότι από φέτος λειτουργεί οργανωμένο ποδηλατικό κέντρο με βάση το Λιβάδι, με τη σεζόν του mountain bike στον Παρνασσό να ξεκινά ουσιαστικά τώρα την Άνοιξη

Παρνασσός είναι και τα καταπληκτικά αξιοθέατα που βρίσκονται παντού στο βουνό του Απόλλωνα.


Παρνασσός είναι το Πανηγυράκι της Αράχωβας που θα γίνει 22-25 Απριλίου, αλλά και ο μεγάλος ορεινός αγώνας δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού» που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Απριλίου στην Αμφίκλεια, στα οποία θα αναφερθούμε αναλυτικά τις επόμενες μέρες.


Αγώνας mountain bike στο ελατοδάσος / Photo: Κώστας Καλτσάς
Οι παραλίες του... Παρνασσού

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Παρνασσού είναι η κομβική του τοποθεσία, με αποτέλεσμα όλες οι παραπάνω δραστηριότητες, να μπορούν να συνδυαστούν και με επίσκεψη στα πανέμορφα παραθαλάσσια χωριά του Κορινθιακού και του Ευβοϊκού Κόλπου. Το Γαλαξείδι, η Αντίκυρα, η Ιτέα στα νότια, αλλά και τα Καμένα Βούρλα και άλλα χωριά στα βόρεια, βρίσκονται σε απόσταση διάρκειας λιγότερης από μίας ώρας από οποιοδήποτε σημείο του ορεινού όγκου του Παρνασσού. 



Από τα 2.000μ στο 0μ. μέσα σε λιγότερο από μία ώρα !!! 

Μήπως, λοιπόν, η εμπειρία του συνδυασμού των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι προτιμότερη από το να κάνουμε μόνο windsurf;


Γιάννης Κωστελίδης


Πηγή : onParnassos.gr


Blog Widget by LinkWithin