20 Απριλίου 2018

Με ανοιξιάτικο καιρό η Περιφορά της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου στην Αράχωβα.


Μόλις δύο ημέρες απέμειναν,για να βαρέσει όπως γίνεται πάντα το κανόνι,που θα σημάνει την έναρξη του Πανηγυριού του Αγίου Γεωργίου στην Αράχωβα,το ξακουστό Πανηγυράκι μας.Οι παραδοσιακές φορεσιές προετοιμάζονται από τις νοικοκυρές,για να φορεθούν με περηφάνια από τους Αραχωβίτες και τις Αραχωβιτίσσες,που θα συνοδεύσουν την Εικόνα του Αφέντη μας Αγίου Γεωργίου στη μεγαλοπρεπή Περιφορά της.
Ο καιρός φέτος θα είναι σύμμαχος και η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Αράχωβα τη Κυριακή παραμονή του Αγίου Γεωργίου.Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις στα 3-4 bf και η θερμοκρασία θα βρίσκεται το μεσημέρι στην περιοχή των 18-19°C.Κατά την ώρα της Περιφοράς,η θερμοκρασία όπως είναι λογικό θα παρουσιάσει πτώση λόγω της προχωρημένης ώρας,με λίγο πιο έντονη την αίσθηση της "ψυχρούλας".

Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και τη Δευτέρα ανήμερα του Πολιούχου μας,με το παραδοσιακό ψήσιμο στους λάκκους να γίνεται χωρίς προβλήματα.Η θερμοκρασία μάλιστα,ίσως ξεπεράσει τους 20-21°C.Η πιθανότητα για κάποια πρόσκαιρη μπόρα είναι πολύ μικρή και μόνο τις απογευματινές ώρες.

Για την ιστορία,στις 22/4/2001,η Περιφορά της Εικόνας έγινε υπό έντονη βροχόπτωση,όπου μάλιστα,λίγο πριν την ολοκλήρωσή της και την επιστροφή της στον Ιερό Ναό,η βροχή μετατράπηκε σε πυκνή υγρή χιονόπτωση με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 2°C.


Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!
Χρόνια πολλά στην Αράχωβα!







Οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι αποτέλεσμα ερασιτεχνικής προσπάθειας και μελέτης των προγνωστικών μοντέλων καιρού.Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις επίσημες προγνώσεις της Ε.Μ.Υ και όποιος επιθυμεί τις λαμβάνει υπόψη.



Επιμέλεια: Νίκος Δαλαρούγκας
Δασοπόνος & Διαχειριστής Φυσικού Περιβ/ντος-Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών






Blog Widget by LinkWithin