13 Απριλίου 2018

Εκτός ελέγχου η κατάσταση από τα περιττώματα σκύλων σε γειτονιές της Αράχωβας.




Με περιττώματα σκύλων (κυρίως δεσποζόμενων ) γέμισε μια συγκεκριμένη γειτονιά της Αράχωβας.



Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που μας έστειλε πολίτης της Αράχωβας, που κατοικεί στην περιοχή του Γυμνασίου, ένας συγκεκριμένος δευτερεύων δρόμος, γέμισε στην κυριολεξία από περιττώματα.



Πέραν τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν , το θέμα είναι περισσότερο ηθικό .




Μια χαρακτηριστική ανακοίνωση ενός φιλοζωικού σωματείου αναφέρει :




"Ανακοίνωση της «Κιβωτού» παρακαλεί θερμά τους ιδιοκτήτες των σκύλων, όταν βγάζουν τα ζώα τους βόλτα, να μην αμελούν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους.

«Μην ξεχνάτε την καθημερινή βόλτα του σκύλου σας, αλλά και μην αμελείτε να μαζεύετε και τις ακαθαρσίες του στη βόλτα. Είναι δείγμα πολιτισμού, ευγένειας, σεβασμού προς τους συμπολίτες μας και προς το περιβάλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Κιβωτός», τονίζοντας ότι δεν έχει σημασία αν είναι στο πάρκο, στο χώμα, στην παραλία, στο βουνό.




«Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους και ειδικά εμείς οι φιλόζωοι έχουμε την υποχρέωση να τους διατηρούμε καθαρούς!», συνεχίζει το σωματείο. «Είναι ντροπή να αφήνουμε τις ακαθαρσίες του σκύλου μας σε ένα χώρο που μπορεί να παίξουν παιδιά, να περάσουν ηλικιωμένοι ή μητέρες με το καρότσι, ή άλλοι ιδιοκτήτες σκύλων και να τα πατήσουν ή το σκυλί να κυλιστεί πάνω τους. Γιατί να δίνουμε το δικαίωμα σε αυτούς που δε θέλουν να έχουν ζώα, να μας κακολογούν και γιατί να δίνουμε αφορμή σε κάποιους να ρίχνουν φόλες;

Δεν είναι ντροπή να έχεις μαζί σου το σακουλάκι σου και να σκύψεις να μαζέψεις. Είναι ντροπή και γυφτιά να προσπεράσεις και να φύγεις κάνοντας τον αδιάφορο!»…"
Από πολίτη της Αράχωβας.
Blog Widget by LinkWithin