10 Απριλίου 2018

ΟΑΕΔ Παιδικές κατασκηνώσεις 2018 :

 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα. 



Σε λίγες μέρες ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στις παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ. 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Την Πέμπτη, 12 Απριλίου, στις 8 το πρωί, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους και παρόχους κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2018. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Σκοπός του Προγράμματος παιδικές κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές κατασκηνώσεις.

Δικαιούχοι για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2018

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται γονείς ή ασκούντες την επιμέλεια τέκνων κατά την έννοια της παρ.2 του παρόντος, που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2018 εφόσον είναι:
α) Ασφαλισμένοι και έχουν πραγματοποιήσει ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας σύμφωνα με την περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 678/1977, ως ισχύει.
β) Ασφαλισμένες και έχουν λάβει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας (άδειας του άρθρου 142 του ν. 3655/2008, όπως εξειδικεύτηκε με την αριθ. 33891/606/09.05.2008/ΦΕΚ 833-Β΄υπουργική απόφαση).
γ) Ασφαλισμένοι και έχουν λάβει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).
δ) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον 4 μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος ΟΑΕΔ

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται τα ανήλικα τέκνα των δικαιούχων της παρ. 1 του παρόντος. Τέκνα δηλαδή που έχουν γεννηθεί από 01.01.2002 έως 14.06.2012. 
Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων για το έτος 2018 ανέρχεται σε 70.000 περίπου. Ο αριθμός κατανέμεται κατά ποσοστό 50% με την ιδιότητα του εργαζομένου και 50% με την ιδιότητα του ανέργου.
Ο αριθμός των ωφελούμενων τέκνων με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω, εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των προσφερόμενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων της κατηγορίας αυτής.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Η υποβολή γίνεται μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Αυτό καθορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση. Αιτήσεις που υποβάλλονται διαφορετικά δεν λαμβάνονται υπόψη.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το έτος 2018 από την 15η Ιουνίου έως την 3η Σεπτεμβρίου. Για παιδιά με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω ισχύει μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου.
Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 ημέρες κατ’ ανώτατο όριο (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης).


Blog Widget by LinkWithin