28 Μαρτίου 2018

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του «Δικτύου Δήμων ορεινών περιοχών» και με την συμμετοχή του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α.




Πραγματοποιήθηκε στο Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Δικτύου Δήμων περιοχής Πίνδου».

Στο Συμβούλιο συμμετείχαν ο δήμαρχος δήμου Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας, ο δήμαρχος δήμου Αγράφων Μπαμπαλής Θεόδωρος, ο δήμαρχος δήμου Λίμνης Πλαστήρα Δημήτριος Τσιαντής, ο δήμαρχος δήμου Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Κωτσός Γεώργιος, εκπρόσωποι του δήμου Καλαμπάκας και δήμου Πύλης καθώς και οι εκπρόσωποι του ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ Χρήστος Γκρέκος, του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος Τσιτσιρίγκος Βασίλειος και του ΚΕΝΑΚΑΠ Βάιος Κουτής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ξεκίνησε με χαιρετισμό του φιλοξενούντος δημάρχου κ. Τσιαντή Δημητρίου και συνεχίστηκε με τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που ήταν:
Η έγκριση του οικονομικού απολογισμού έτους 2017 και του προϋπολογισμού έτους 2018.
Η έγκριση για συμμετοχή του δικτύου σε διατοπικό πρόγραμμα LEADER με εταίρους τις αναπτυξιακές εταιρείες ΑΝΚΑ ΑΕ του νομού Καρδίτσας, ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ του νομού Τρικάλων, ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ του νομού Ιωαννίνων, ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ των νομών Θεσπρωτίας και Άρτης και , ΟΑΣΕ ΑΕ που δραστηριοποιείται και στο νομό ΕυρυτανίαςΣτόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι καταρχάς η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της περιοχής παρέμβασης με την καταγραφή των ιδιαίτερων φυσικών, πολιτιστικών, οικονομικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών, αλλά και των προβλημάτων και απειλών που υπάρχουν. Αυτό θα αποτελέσει ένα ισχυρό διαγνωστικό εργαλείο για τον μετέπειτα σχεδιασμό στρατηγικών που θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη και ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής. Επίσης με δράσεις προβολής-προώθησης θα υπάρξει ανάδειξη των σημαντικότερων τοπικών προϊόντων, αλλά και πολιτιστικών δρώμενων. Παράλληλα, σκοπός της πρότασης είναι η υποστήριξη συλλογικών δράσεων των κτηνοτρόφων και γενικότερα των επιχειρηματιών της περιοχής, μέσω της υιοθέτησης καλών πρακτικών παραγωγής και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Η εξουσιοδότηση για τη διερεύνηση συμμετοχής του δικτύου σε συμπράξεις με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Συμπράξεων Καινοτομίας.
Η δημιουργία ιστοσελίδας και η φιλοξενία της στο διαδίκτυο.
Ο καθορισμός ετήσιας συνδρομής των μελών του δικτύου ώστε να αποκτήσει μια οικονομική βιωσιμότητα για τους πρώτους μήνες λειτουργίας του.
Ο καθορισμός εξειδικευμένων κριτηρίων για τη συμμετοχή νέων μελών στο Δίκτυο. 
Στη συνέχεια με πρωτοβουλία του φιλοξενούντος δημάρχου Τσιαντή Δημητρίου, ακολούθησε συνάντηση εργασίας με παρόντες τον δήμαρχο Μουζακίου και Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Γιώργο Κωτσό, τον δήµαρχο ΑργιΘέας κ. Λάμπρο Τσιβόλα, τον Δήµαρχο Δεσκάτης κ. Καραστέργιο, τον Δήμαρχο Αγράφων κ Μπαμπαλή Θεόδωρο, τον Δήµαρχο Θέρµου κ. Κωνσταντάρα, τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Γεωργακό, τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κουτσάφτηςς Παν. τον πρόεδρο της ΜΟΔ ΑΕ κ. Πόντο, τον Διευθυντής ΕΕΤΑΑ κ. Γούπιο, στελέχη της ΜΟΔ ΑΕ, της ΕΕΤΤΑ, της ΚΕΔΕ, Αντιδημάρχους και µηχανικούς των υπηρεσιών των Δήµων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίλυση χρόνιων προβλημάτων των ορεινών δήμων και η δημιουργία μηχανισμών στήριξής τους.

http://www.trikalanews.gr/8essalia/sunedriase_to_ds_tou_adiktuou_dimon_perioxis_pindoua.html

Blog Widget by LinkWithin