12 Μαρτίου 2018

Η Αράχωβα δεξιώθηκε τους γυναικείους Συλλόγους της Βοιωτίας

Μαζική η συμμετοχή τους στο ετήσιο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για την προστάτιδά τους Αγία Φιλοθέη




Το διαχρονικό μήνυμα της ζωής της αλλά πολύ περισσότερο των βημάτων της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναϊας - η οποία αφιερώθηκε στο Θεό και πάσχισε για την ανύψωση της γυναίκας τα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας – μετέδωσαν και φέτος σ` όλα τα μέλη τους, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας, κατά την ετήσια συνάντησή τους για να τιμήσουν τη μνήμη της προστάτιδάς τους. Φέτος, η συνάντησή τους αυτή οργανώθηκε με προορισμό την Αράχωβα, την Κυριακή των Νηστειών. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Αη Γιώργη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κκ. Γεώργιου.











Σαν ένας κρίκος, λοιπόν, μαζί με τα κομμάτια αυτής της μεγάλης αλυσίδας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας, παραμένει ο κυριότερος σύνδεσμος ανάμεσα στα γυναικεία συλλογικά όργανα στο Νομό μας και αυτό φανερώθηκε για άλλη μια φορά φέτος στην Αράχωβα. Πούλμαν απ` όλη τη Βοιωτία, από τα Οινόφυτα, το Σχηματάρι, την Ξηρονομή, τη Θίσβη, την Ελλοπία, το Νεοχώρι, τον Ορχομενό, τον Άγιο Δημήτριο, το Ζαγαρά της Λιβαδειάς, τη Δαύλεια, ανταποκρίθηκαν στη φιλοξενία του Συλλόγου Γυναικών Αράχωβας.




Την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2018, πάνω από 300 μέλη γυναικείων συλλόγων πλημμύρισαν τον Ιερό Ναό του Αφέντη Αη Γιώργη και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κκ. Γεωργίου γιόρτασαν την προστάτιδά τους Αγία Φιλοθέη.

Ο Σεβασμιώτος – μετά και την τέλεση της αρτοκλασίας - συνεχάρη για άλλη μια φορά την Πρόεδρο κα Άντζελα Πανταζή – Βασιληά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πρόεδρος: Πανταζή Άντζελα[Σύλλογος Γυναικών Ζαγαρά-Λιβαδειά] (Αντιπρόεδροι: Σφουντούρη Ελένη[Σύλλογος Γυναικών Αγίου Δημητρίου] Χαρέμη Άννα [Σύλλογος Γυναικών Σχηματαρίου] Γραμματείς: Ιωάννα Παναγιωτίδη του Μάριου [Σύλλογος Γυναικών Ορχομενού «Η Νεφέλη»] Ντίνα Ταμπάκη [Σύλλογος Γυναικών Αράχωβας] Ταμίες: Τσουρέλη Δήμητρα[Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου] Σάμω Μποκούζη [Σύλλογος Γυναικών Ελλοπίας]. Για την εξελεγκτική Επιτροπή: Μαρία Μαρίνη [Σύλλογος Γυναικών Ξηρονομής ] και Βάσω Κοτούλα [Σύλλογος Γυναικών Δαύλειας]) για την πρωτοβουλία τους να ανανεώνουν το ενδιαφέρον των μελών τους με αφορμή την γιορτή της Αγίας και Προστάτιδάς τους και κάθε φορά να επισκέπτονται ένα διαφορετικό μέρος της Βοιωτικής γης.



Ακολούθως, η Πρόεδρος κα Άντζελα Πανταζή – Βασιληά πήρε το λόγο για να αναφερθεί στο βίο και το έργο της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας καθώς και να ζητήσει από τα μέλη των Συλλόγων της Βοιωτίας να αγκαλιάσουν το νέο τους στόχο, που είναι η καταγραφή της λαϊκής παράδοσης στα χωριά και τις πόλεις του Νομού μας…



Η κα Πανταζή ασφαλώς και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το Σύλλογο Γυναικών Αράχωβας για τη απλόχερη φιλοξενία της, καλώντας και την Πρόεδρο τους κα Αγγελική Αθανασίου, για μια αντιφώνηση…







Στη συνέχεια, οι κυρίες της Αράχωβας δεξιώθηκαν όλες και όλους όσους τους συνόδευαν στην αίθουσα της ενορίας, όπου ο Σεβασμιώτατος και τα μέλη του ΔΣ έκοψαν συμβολικά και μι βασιλόπιτα για το «καλό του 2018».









Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την εξαιρετική τους φιλοξενία, οι κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου πρόσφεραν στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Αράχωβας μια καρφίτσα της Ομοσπονδίας, για να «θυμούνται αυτή την ημέρα, που βρεθήκαμε όλες μαζί στον τόπο μας» όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Πανταζή.









Τυχερή της βασιλόπιτας ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη» κα Ιωάννα Παναγιωτίδη, στην οποία η Ομοσπονδία πρόσφερε και πάλι συμβολικά, μια εικόνα της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.





Η μέρα τους όμως δεν τέλειωσε εκεί, αφού η Αράχωβα παραμένει ενδιαφέρουσα όλες τις εποχές του χρόνου.  


Κι` επειδή οι συμβολισμοί δεν έλειψαν από την εκδήλωσή τους, με τη σειρά του και το ORCHOMENOS PRESS εύχεται «σαν το κρυστάλλινο νερό του Παρνασσού, να τρέχουν πάντα οι χαρές για εκείνες και τις οικογένειές τους, κι` Αη Γιώργης να μας προστατεύει». 


Και του χρόνου!

Ακολουθούν βίντεο :












\

Πηγή : http://orchomenos-press.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin