19 Μαρτίου 2018

Προγραμματική Σύμβαση για τα μονοπάτια των Δελφών-Φωκίδας και Παρνασσού.



Υπογράφηκε στη Λαμία μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της "Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε." και του Δήμου Δελφών η "Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων". Η σύμβαση αφορά στην υλοποίηση υπηρεσιών συμβούλου για την ωρίμανση φακέλου μελετών και χαρτογράφησης μονοπατιών στην περιοχή του Δήμου Δελφών.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η υποστήριξη του Δήμου Δελφών από την Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε. για την δημιουργία του Μονοπατιού μεγάλων αποστάσεων «Delphi Trail» (που θα αξιοποιεί και θα συνενώνει και υφιστάμενα γνωστά μονοπάτια, όπως το Ε4 Επτάλοφος - Δελφοί, το Μονοπάτι Δελφοί - Κωρύκειον Άντρο και το αρχαίο Μονοπάτι Κίρρα - Δελφοί), του Μονοπατιού της Εθνικής Αντίστασης (Σπηλιά Στρώμης - Γέφυρα Γοργοποτάμου), καθώς και πλέγματος μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής του κηρυγμένου Δελφικού Τοπίου. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 50.000 ευρώ και θα καλυφθεί από το πρόγραμμα "Περιφερειακοί ΚΑΠ" της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης είναι 20 μήνες.

«Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί την υλοποίηση ενός ακόμα βήματος του όλου σχεδιασμού που έχει προηγηθεί για την ανάδειξη των μονοπατιών και του φυσικού κάλλους του τόπου. Η δημιουργία του «Delphi Trail» λειτουργεί σε λογική πρωτίστως αναπτυξιακή κι είναι μια καινοτόμος ενέργεια, που ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των ενδιαφερομένων για τον εναλλακτικό-περιπατητικό τουρισμό, οι οποίοι αυξάνονται ραγδαία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ταυτόχρονα, θα αναδείξει καθοριστικά το φυσικό πλούτο και την ιστορική κληρονομιά του τόπου μας», τονίζει ο δήμος Δελφών.

«Στο όλο εγχείρημα ο Δήμος μας συνεργάζεται επίσης με όμορους Δήμους και ιδίως το Δήμο Λαμιέων όσον αφορά στο μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης, την καταξιωμένη περιβαλλοντική οργάνωση «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», ενώ ειδικά για το μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης έχει ήδη εκφραστεί πρόθεση στήριξης από τη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας», ολοκληρώνει.

https://www.epoli.gr/programmatiki-symbasi-monopatia-delfwn-a-95570.html?category_id=51

Blog Widget by LinkWithin