16 Μαρτίου 2018

Άσκηση ετοιμότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.


Άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιηθήκε σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας με τη κωδική ονομασία "ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ".Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο και με τη συνεργασία του ΕΚΕΠΥ/Υπουργείου Υγείας καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος,το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης μετά την εκδήλωση ισχυρής σεισμικής δόνησης στην περιοχή.


Στο πρώτο στάδιο της άσκησης,πραγματοποιήθηκε εκκένωση του κτιρίου από το προσωπικό του Νοσοκομείου.Στον προαύλιο χώρο-είσοδο του Νοσοκομείου,στήθηκαν ειδικές σκηνές για την περίθαλψη των ασθενών αλλά και των τραυματισμένων από τον σεισμό ατόμων.

Παράλληλα,ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας με τον ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό,προχώρησαν σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο χώρο των μαγειρείων αλλά και σε απεγκλωβισμό ατόμων από τα μαγειρεία,από ένα δωμάτιο νοσηλείας και από την οροφή του κτιρίου.

Σκοπός της άσκησης ήταν η καλύτερη δυνατή επέμβαση και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους συμβάντων.








Blog Widget by LinkWithin