23 Μαρτίου 2018

30 φοιτητές-επισκέπτες στον Δήμο Δ.Α.Α., με την βοήθεια της "ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑΣ" βρήκαν στέγη και φαγητό.


Ελληνική φιλοξενία



Στο ξενοδοχείο "αστέρια" Αντίκυρας και Άσπρων Σπιτιών, δηλαδή στον δρόμο,  "φιλοξενήθηκαν" 30 φοιτητές της σχολής καλών τεχνών του Άμστερνταμ. Η έλλειψη στοιχειωδών χώρων υγιεινής τους ανάγκασε να καταφύγουν σε γειτονικά χωράφια και αμμουδιές. Η καταρρακτώδης βροχή τους μούσκεψε και το πρωί της δεύτερης μέρας κατέφυγαν στο τζάκι του Μεδεωνα για να ζεσταθούν. 
Εκεί τους βρήκαμε, τους ξεναγήσαμε στην Αλλοτροπία και τους μεταφέραμε, με τη βοήθεια των φίλων Αθηνάς και Μιχάλη Παπαδακου προς τον βορά του Δήμου μας. 

Στο Δίστομο δεν βρέθηκε στεγνός χώρος φιλοξενίας διαθέσιμος και στο Στείρι υπήρξε ανησυχία πως θα υπήρχαν βανδαλισμοί σε περίπτωση φιλοξενίας τους στο σχολείο. 

Μετά από παράκλησή μας, ο καλός Ιερέας του Στειρίου δέχτηκε με χαρά να τους φιλοξενήσει στο πνευματικό κέντρο. Η πρεσβυτέρα τους κέρασε πιροσκι και λουκουμάδες, και υποδέχτηκαν με ζητοκραυγες τις 3 κατσαρόλες με παραδοσιακά εδέσματα προσφορά από το εστιατόριο Χανι Ζεμενού.
Ο Αντώνης Κόντος και η λαϊκή ορχήστρα του, αποτελούμενη από τον Χρήστο και Κώστα Ζωγράφο, τον Φιλωνα Καραμπετσο, και τον Φροιξο Καλούδη διασκέδασαν τους φοιτητές. 

Την ορχήστρα πλαισίωσε και ο εξαίρετος Λουκάς Κουσκουκης.
 
"Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; ", αναρωτιόταν. 
"Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί",παραδέχτηκαν. 
"Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν", συμφωνήσαμε. 

Η φιλοξενία του παπά Γιώργη και η προθυμία των φίλων της Αλλοτροπίας να συνδράμουν παντοειδως, συγκίνησε τους φοιτητές της σχολής καλών τεχνών του Άμστερνταμ που κατάγονται από διάφορες χώρες του κόσμου. 


"Θα το πούμε σε όλους", υποσχέθηκαν. 

"Θα το δείξουμε στο φιλμ που θα ετοιμάσουμε", βεβαίωσαν. 

Καλή συνέχεια παιδιά! 

Η Ελλάδα είναι η χώρα του ξένιου Δία!


Blog Widget by LinkWithin