30 Μαρτίου 2018

Οι νεότερες εξελίξεις για το θάνατο του 30χρονου Βρετανού στην Αράχωβα




Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Το μυστήριο του θανάτου ενός Βρετανού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης σε χαράδρα 200 μέτρων στη θέση «Σταυρός», κοντά στο Λιβάδι της Αράχωβας, καλούνται να λύσουν οι Αρχές.

Ο 30χρονος Bernard King, βρισκόταν για λίγες ημέρες στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές πηγές, εργαζόταν σε εργοστάσιο στην περιοχή των Αντικύρων. Όπως έγινε γνωστό, θα παρέμενε στη χώρα για περίπου δύο μήνες προκειμένου να συμμετάσχει σε κάποιο βιομηχανικό πρόγραμμα.


Την Κυριακή το πρωί, ο 30χρονος αναχώρησε με το αυτοκίνητό του από το κατάλυμα «Αίγλη» όπου διέμενε στην Αράχωβα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό εάν ανέφερε σε κάποιον το πού θα πήγαινε. Την ημέρα εκείνη μάλιστα επικρατούσαν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, με βροχή, τσουχτερό κρύο και ομίχλη.

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, ο Bernard King, θα έπρεπε να είχε επιστρέψει στη δουλειά του, κάτι όμως που δεν έγινε, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι από την εταιρεία να δηλώσουν την εξαφάνισή του στον Αστυνομικό Σταθμό της Αράχωβας. Αμέσως σήμανε συναγερμός, με τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού να δίνει εντολή για άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να χτενίζουν την περιοχή μέχρι που τα ξημερώματα της Τρίτης, ακόμα νύχτα, εντοπίστηκε το ενοικιασμένο αυτοκίνητό του, μάρκας Seat, να βρίσκεται σταματημένο στον δρόμο που οδηγεί προς το Χιονοδρομικό Κέντρο. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι αστυνομικοί με μεγάλη δυσκολία και κίνδυνο λόγω δύσβατης περιοχής κατάφεραν να βρουν τελικά το πτώμα του Βρετανού περίπου 200 μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο και εντός της χαράδρας στη θέση «Σταυρός».



Το αυτοκίνητο του 30χρονου Βρετανού


Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο 30χρονος έφερε τραύμα στο κεφάλι αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός του, όπως στην κοιλιά και τα χέρια. Επίσης πάνω του βρέθηκε το πορτοφόλι του αλλά και το κινητό του τηλέφωνο το οποίο ήταν ενεργό. 

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λιβαδειάς, όπου το μεσημέρι της Τρίτης, άνδρες της πυροσβεστικής ανέσυραν το πτώμα. 



Η σωρός του άτυχου Βρετανού μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νεκροψία – νεκροτομήΗ σoρός του άτυχου Βρετανού μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του, ενώ την προανάκριση για το συμβάν έχουν αναλάβει αξιωματικοί του Αστυνομικού Σταθμού της Αράχωβας. Επίσης το κινητό του τηλέφωνο το οποίο βρέθηκε πάνω του καθώς και ο προσωπικός του υπολογιστής που βρέθηκε στο κατάλυμα όπου διέμενε θα σταλούν στα ηλεκτρονικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έρευνα. Παράλληλα θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις. 

Μέχρι και σήμερα οι καταθέσεις για τη συλλογή πληροφοριών συνεχίζονται, ενώ αναμένονται και οι γονείς του Βρετανού να παραβρεθούν στην περιοχή για να ενημερωθούν από τις τοπικές Αρχές για το συμβάν.


Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διασταυρωμένες πληροφορίες οι οποίες προκύπτουν από το ρεπορτάζ και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον να αναφερθούν. Πρώτον: Το αυτοκίνητο του Βρετανού όταν εντοπίστηκε ήταν ξεκλείδωτο και τα κλειδιά δεν βρίσκονταν πάνω στον διακόπτη αλλά σε άλλο σημείο εντός του οχήματος.


Δεύτερον: Αρχικά είχε αναφερθεί από τοπικές πηγές πως ενδεχομένως ο 30χρονος να είχε πάει για πεζοπορία και να είχε ατύχημα, κάτι όμως που, όπως εκτιμούν οι Αρχές, δεν φαίνεται να συνάδει με τα ρούχα τα οποία φορούσε, αφού δεν έφερε πάνω του κανέναν εξοπλισμό συν το γεγονός πως την ημέρα που εξαφανίστηκε επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Φορούσε ένα υφασμάτινο παντελόνι, μία μπλούζα, ένα απλό μπουφάν και παπούτσια ελαφρά. Επίσης το πτώμα βρέθηκε χωρίς τα παπούτσια του. «Δεν πας για πεζοπορία ελαφρά ντυμένος, χωρίς ένα μπουκάλι νερό πάνω σου και με τέτοιον καιρό», επισημαίνει έμπειρος αξιωματικός.

Τρίτον: Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο της ληστείας, αφού το κινητό του τηλέφωνο αλλά και το πορτοφόλι του βρέθηκαν πάνω του.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει, στοιχεία τα οποία να παραπέμπουν σε αυτοκτονία αλλά όπως επισημαίνουν οι Αρχές, «ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα».

zougla.gr
Blog Widget by LinkWithin