6 Φεβρουαρίου 2018

Tοπικές λασποβροχές αύριο,στεγνή Τσικνοπέμπτη και ενδείξεις για σοβαρή κακοκαιρία το Σάββατο.


Μόνο χειμώνα δε θυμίζει μέχρι στιγμής ο Φεβρουάριος,με τις εξαιρετικά ήπιες καιρικές συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται.Εκτός αυτών,αύριο θα μας επισκεφτεί και πάλι αφρικάνικη σκόνη,ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές-λασποβροχές κατά διαστήματα,σε αρκετές περιοχές της χώρας.Οι νοτιάδες θα διατηρήσουν τον μαλακό καιρό.

Την Τσικνοπέμπτη,οι λασποβροχές θα έχουν σταματήσει και το ψήσιμο των κρεατικών θα γίνει με καλό καιρό.Για την ιστορία,την Τσικνοπέπμτη του 2004,σε μεγάλο τμήμα της κεντροανατολικής ηπειρωτικής χώρας,είχαν σημειωθεί πυκνές χιονοπτώσεις.Στην Αράχωβα συγκεκριμένα,το βράδυ εκείνης της ημέρας,επικρατούσε χιονοθύελλα με το χιόνι να ξεπερνά τα 20 εκατοστά και τη θερμοκρασία να κατρακυλά στους -11°C.

Όσο αφορά στο καιρό του Σαββατοκύριακου,υπάρχουν ενδείξεις για μεταβολή του καιρού με βροχές από την Παρασκευή το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά και για σοβαρή επιδείνωση των συνθηκών το Σάββατο.Λεπτομέρειες σε επόμενη ανάρτηση.







Οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι αποτέλεσμα ερασιτεχνικής προσπάθειας και μελέτης των προγνωστικών μοντέλων καιρού.Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις επίσημες προγνώσεις της Ε.Μ.Υ και όποιος επιθυμεί τις λαμβάνει υπόψη.



Επιμέλεια: Νίκος Δαλαρούγκας
Δασοπόνος & Διαχειριστής Φυσικού Περιβ/ντος-Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Blog Widget by LinkWithin