6 Φεβρουαρίου 2018

Καταγγελία ΣΤΑΘΑ για την ταλαιπωρία των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας


Λιβαδειά 2/2/2018

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

        Ο  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
        ΓΙΑ  ΝΑ  ΣΩΘΟΥΝ  ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ  ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Σε συνέχεια των αντικοινωνικών μνημονιακών μέτρων  για να σωθούν οι τραπεζίτες,  ήρθε και η απόφαση για κατάργηση από τη λίστα των ανίατων παθήσεων της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.
 Με πιο απλά λόγια, οι ιθύνοντες του Υπουργείου Εργασίας και οι Επιτροπές αξιολόγησης έκριναν ότι οι εν λόγω ασθενείς δεν πληρούν τους όρους για την ένταξή τους στους ανίατους ασθενείς, ότι δεν υποφέρουν σε όλη τους τη ζωή και ότι κάθε φορά πρέπει να υφίστανται την επώδυνη, χρονοβόρα και εξευτελιστική διαδικασία των εξετάσεων στα κέντρα αξιολόγησης. Μάλλον δεν είναι με τα καλά τους εκεί στα Υπουργεία και τις Επιτροπές τους.
Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μια χρόνια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Χτυπάει τα οπτικά νεύρα και τον νωτιαίο μυελό, προκαλεί κινητικές διαταραχές. Εμφανίζει προβλήματα στα μάτια, στο σώμα, στη μνήμη, στην προσοχή, στην ψυχολογία. Οι πάσχοντες παλεύουν με την κατάθλιψη, η ποιότητα ζωής φθίνει, η καθημερινότητα είναι ένας παρατεταμένος Γολγοθάς, οι οικογενειακές και φιλικές σχέσεις δοκιμάζονται, η αυτονομία του ατόμου περιορίζεται και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια την ακολουθεί με αναπηρικό καροτσάκι.
Είναι δυνατόν να καταλήξουν σε μια τόσο απάνθρωπη απόφαση που αδιαφορεί για τον πόνο των ασθενών; Δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά η τεκμηρίωση ότι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας εντάσσεται στη λίστα των χρόνιων και μη αναστρέψιμων παθήσεων ή μήπως δεν το γνωρίζουν οι νεομνημονιακοί;





ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
                                               Πρώην  Βουλευτής Νομού Βοιωτίας 


Blog Widget by LinkWithin