15 Φεβρουαρίου 2018

Στο Δίστομο, 5 Μαρτίου 2018 η επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

«Η Στερεά σε Νέα Τροχιά» συμμετείχε ενεργά στην 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στ. Ελλάδας

 Το Περιφερειακό συμβούλιο συνεδρίασε στη Λαμία τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018. Η παράταξη «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά», συνέβαλε και συμμετείχε ενεργά στις εξελίξεις και τα θέματα που αφορούν τον τόπο.

Για την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει στο Δίστομο* συμφωνήσαμε επιπλέον να γίνει επίσκεψη στο Μουσείο και στο Μνημείο προς τιμήν των μαρτύρων του χωριού, όπως και να ανακοινωθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας στην Επιτροπή Αποζημιώσεων.

Όσον αφορά την δημιουργία της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρίας Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, η παράταξη πρότεινε για μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τις συμβούλους Τσολάκη Σοφία ως τακτική και Αλαμπάνου Δέσποινα, όπως και από πολίτες τον Σκηνοθέτη από την Εύβοια κ. Σταύρο Ιωάννου, με αναπληρωτή τον Μπατσακούστα Κώστα.

Στη συνεδρίαση η παράταξη της πλειοψηφίας εισηγήθηκε τα Τεχνικά προγράμματα για τις ΠΕ Ευρυτανίας και ΠΕ Φωκίδας. 

Συμφωνήσαμε με τη κατάρτιση του Τεχν. Προγράμματος της ΠΕ Φωκίδας, προβάλλαμε όμως ενστάσεις ως προς τον χαρακτήρα του Τεχνικού Προγράμματος της Ευρυτανίας, το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις που δεν έχουν φυσικό έργα, αλλά άυλες δράσεις: εκτύπωση εντύπων και διοργανώσεις εκδηλώσεων και κυρίως τέθηκε θέμα γιατί δεν έρχονται ενιαία για όλες τις ΠΕ το τεχνικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ο επικεφαλής ζήτησε διευκρινήσεις για την Αγορά του ακινήτου στην Ευρυτανία και ποιο είναι το φυσικό αντικείμενο του ελέγχου δομικής τρωτότητας. Του απαντήθηκε ότι για το κύριο υποέργο 750.000,00€ δεν πρόκειται μόνο για τη στέγαση υπηρεσιών αλλά την υπενοικίαση χώρων προς ιδιώτες. Επίσης ο έλεγχος τρωτότητας 164.000.000,00€ αναφέρεται στον έλεγχο για το εάν είναι εφικτή η κατεδάφιση τμημάτων του κτιρίου που προτείνει η πλειοψηφία. Πρόκειται για την αγορά του κτιρίου εκτρώματος του Καρπενησίου, την κατεδάφισή του και την εκ των υστέρων αξιοποίηση του.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας κ. Κουλούρης Γιώργος ανέδειξε ένα πολύ επικίνδυνο συμβάν που έλαβε χώρα στον δρόμος Κύμης - Παραλίας Κύμης. Κατά τις πρωινές ώρες (και μάλιστα αιχμής) της Τρίτης 23 Ιαν 2018 κατέπεσε τμήμα τοιχίου από κτίριο (Μυλωνοπούλιου) στο οποίο γίνονταν κατασκευές με υπεύθυνο την Περιφέρεια. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ζήτησε να μάθει εάν έχει γίνει αυτοψία και ποια ήταν τα αίτια κατάρρευσης. Του απαντήθηκε με σπουδή απαλλαγής των ευθυνών του εργολάβου από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπανό ότι έγινε αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία, ότι κατά την εκτίμηση του δεν είναι υπεύθυνος ο εργολάβος, και ότι θα εκδοθεί σύντομα πόρισμα που θα περιγράφει την υπαιτιότητα.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μελισσάρης Γιάννης κατέθεσε μια επίκαιρη ερώτηση που αφορά τις παρακάμψεις στον Επαρχιακό Δρόμο Θηβών - Λιβαδειάς. 

Οι μελέτες αφορούν δύο παρακάμψεις:
1) ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 555.000,00€/ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ Π.Δ.Ε. ΣΑΜΠ766 - 550.000,00€

2) ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.800.000,00€/ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ Π.Δ.Ε. ΣΑΜΠ766 - 1.800.000,00€

Όσον αφορά την πρώτη παράκαμψη αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη σύνταξη της οριστικής μελέτης. Για τη Παράκαμψη στην Αλίαρτο, η μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης και αναμένεται η αξιολόγηση μέχρι την Άνοιξη του 2018.

Τέλος η παράταξη κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος για την ένταξη της ΔΕ Κύμης ως Τουριστική Περιοχή. Η Κύμη διαθέτει όλα τα απαραίτητα πλεονεκτήματα και τις υποδομές να λειτουργήσει ως Τουριστική περιοχή και να αναπτυχθεί περαιτέρω στα πλαίσια της Αειφόρου Ανάπτυξης. Η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάδειξη του θέματος προς το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής του επόμενου Περιφερειακόυ Συμβουλίου στο Δίστομο.


Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε πως η επόμενη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας θα λάβει χώρα στο Δίστομο στις 5 Μαρτίου.
Blog Widget by LinkWithin