5 Ιανουαρίου 2018

Η συνεργασία 2 Αραχωβιτών και 2 Διστομιτών έφερε μεγάλο έργο στον ΔΗΜΟ Δ.Α.Α.





Μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας καθώς εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 η μελέτη με τίτλο «Έλεγχος Διαρροών, Εξοικονόμηση ύδατος και ενέργειας δικτύων ύδρευσης Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας» που είχε ξεκινήσει με ενέργειες του ο τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χαράλαμπος Αλμπάνης και συνέχισε ο τωρινός Γεώργιος Αγγελόπουλος. 


Η αρχική προσπάθεια είχε γίνει  από τον Αραχωβίτη υπάλληλο του Δήμου Δ.Α.Α. κο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ,ο οποίος εντόπισε το σχετικό πρόγραμμα και έκανε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ανεύρεσης μελετητικού γραφείου.

Η σχετική μελέτη, κατατάχθηκε στην 14η θέση από 86 αιτήσεις και 1η θέση από τους Δήμους της χώρας (στις πρώτες 13 θέσεις ήταν ΔΕΥΑ). Η χρηματοδότηση θα είναι της τάξεως των 1.203.805,00 Ευρώ (συνολικά η Δημόσια Δαπάνη θα ανέλθει στα 1.492.718,20 Ευρώ). 


Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη προσπάθεια οφείλεται στον κο ΑΛΜΠΑΝΗ , στην σωστή τεχνική έκθεση του αρμόδιου υπαλλήλου, στην επιμονή του κου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ αλλά και στις τελικές παρεμβάσεις του πρώην Βουλευτή Βοιωτίας, κου ΣΤΑΘΑ. 


Τα παραπάνω δείχνουν ότι με καλή συνεργασία και δουλειά οι στόχοι επιτυχάνονται. 



Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο έτος και να λύσει πολύ μεγάλα προβλήματα ύδρευσης στο Δίστομο και το Στείρι.

ΥΓ.  Η συγκεκριμένη μελέτη είχε
αμφισβητηθεί έντονα από Δημοτικούς Συμβούλους της περιοχής που θα πραγματοποιηθούν τα έργα. Το αποτέλεσμα όμως δεν τους δικαίωσε καθώς ο Δήμος μας είχε χρόνια να εκπονήσει μια τόσο ολοκληρωμένη μελέτη και να την εντάξει πολύ γρήγορα στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο κ. Αλμπάνης είναι πραγματικά μια τεράστια απώλεια για τον Δήμο μας.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10:38

    ο αλμπανης δεν ηταν δημ συμβουλος το 16 ενω στο τεχν προγ και τον προυπολ του 16 ως εισηγητης δεν το ειχε ενταξει το εργο - ΑΡΑ γραφεις ανακριβειες
    η μελετη ανατεθηκε σε εταιρια δεν την εκανε ο λαγογιανης - ΑΡΑ παλι γραφεις ανακριβειες
    οι παρεμβασεις του σταθα ειναι οτι κουβαλαγε τη μελετη - ΑΡΑ γραφεις ακριβειες
    bravo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23:27

    κυριε αρθρογραφε του κειμενου σας ερωτώ: τι ακριβώς εκαναν οι κυριοι Αλμπάνης και Αγγελόπουλος.... και τους λιβανίζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin