7 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Δ.Α.Α. : Πλήρης εγκατάλειψη και στον τομέα του τουρισμού.

Μεγαλεπίβολες προεκλογικές δεσμεύσεις έπιασαν πάτο , όχι μόνο της τρέχουσας δημοτικής αρχής , που λόγω της ιδιότητας ορισμένων συμβούλων, όλος ο Δήμος Δ.Α.Α., περίμενε πολλά περισσότερα  και στον τομέα του τουρισμού, αλλά ακόμα και των προηγουμένων δημοτικών αρχών, που τελικά δεν επένδυσαν στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής μας. 
Αναρωτιέμαι αν άλλος Δήμος στην Ελλάδα  μπορεί να συγκεντρώσει τόσα πολλά αξιοθέατα , όσα έχουμε εδώ στον ΔΗΜΟ Δ.Α.Α.

΄
Έχει κανείς το Νο 1 χειμερινό θέρετρο στην Ελλάδα -την ΑΡΑΧΩΒΑ-, έχει άλλος δήμος  το Νο 1 χιονοδρομικό κέντρο  στην Ελλάδα και όχι μόνο, έχει άλλος δήμος τόση ροή ξένων και Ελλήνων επισκεπτών προς το Μουσείο των Δελφών , προς την "ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ" της Ρούμελης-τον ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ-, προς τον πλέον ανερχόμενο προορισμό , αυτόν του Διστόμου που κατά εκατοντάδες  εβδομαδιαίως  επισκέπτονται την Μαρτυρική πόλη, έχει άλλος δήμος ταυτόχρονα και παραλίες ;  

 Ποιες ήταν οι ιδέες των δημοτικών αρχόντων , ποιο ήταν το πρόγραμμα τους , ποιες ήταν οι δηλώσεις τους και πολύ περισσότερο ποια ήταν τα έργα τους ; 

Άραγε που πήγαν οι απλές δεσμεύσεις σας για μια υποτυπώδη διαφήμιση , ένα ενιαίο τουριστικό φυλλάδιο , την διαδημοτική συγκοινωνία και άλλες δεκάδες υποσχέσεις και την τωρινής και της προηγούμενης δημοτικής αρχής που κατά "σύμπτωση" μπορεί να παράγει και αυτή έργο και ας μην είναι στην διοικούσα αρχή ; 

Πολλοί φώναζαν για μη ύπαρξη αναπτυξιακού πλάνου στην ανενεργή πλέον κοινωφελή εταιρεία του Δήμου. Ποιες κινήσεις κάνατε  κύριοι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων για να τροποποιήσετε τις καταστάσεις αυτές ; 

Λόγια...φωνές...ίντριγκες....μικροπολιτική και τελικά φαινόμενα αυτοκαταστροφής και των εαυτών σας αλλά και ολόκληρου του Δήμου.

Μήπως κύριοι δημοτικοί άρχοντες είναι η ώρα να παραδειγματιστείτε από το παρακάτω δημοσίευμα που αναφέρετε στην περιοχή της Μεσσηνίας και πιο συγκεκριμένα στην Καλαμάτα και να αφήσετε τα εγωιστικά σας παιχνίδια που στόχο έχουν την πλήρη διάλυση του Δήμου , σε ότι έχει απομείνει όρθιο; 
Η ευθύνη της διάλυσης ενός Δήμου , δεν βαρύνει  μόνο αυτούς που διοικούν αλλά και όλους αυτούς που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, μηδενός εξαιρουμένου.


Πώς ο Δήμος στηρίζει τον τουρισμό στην Καλαμάτα



Τον απολογισμό της τουριστικής προβολής του Δήμου Καλαμάτας για το έτος 2017 παρουσίασε η Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτα Ντίντα. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο και στο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης, που λειτουργεί εκεί, ενώ επίσης γνωστοποιήθηκε ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής για το 2018.

Η Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι «το 2017 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την Καλαμάτα και την περιοχή της σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Η Καλαμάτα είναι ένας αναδυόμενος τουριστικός προορισμός, με μεγάλες δυνατότητες και δυναμική, που αυξάνεται χρονιά με τη χρονιά.

Ήδη το αεροδρόμιό μας είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο στην Ευρώπη και, βεβαίως, αυτό είναι κάτι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον της περιοχής μας».

Η κα Ντίντα επεσήμανε τις ενέργειες του δήμου για τη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής, όπως:

1. Η δημιουργία του καινούργιου Γραφείου Τουριστικής Υποστήριξης στο ιστορικό Δημαρχείο, «μέσω του οποίου υποδεχθήκαμε περίπου 13.000 τουρίστες από 50 χώρες και σε συνδυασμό με το Γραφείο μας στην Παραλία και με την υποδοχή της κρουαζιέρας, εξυπηρετήσαμε πάνω από 25.000 επισκέπτες, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε αυτούς που εξυπηρέτησε το Γραφείο μας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

2. Σε ό,τι αφορά στις ειδικές μορφές τουρισμού, εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας έγιναν προωθητικές ενέργειες για την ενίσχυση του μαθητικού τουρισμού. Η κα Ντίντα επεσήμανε ότι «η επιτυχία υπερέβη τις προσδοκίες μας, με πάνω από 15.000 μαθητές να επισκέπτονται την Καλαμάτα». Και το 2018 αναμένεται να είναι πολύ καλή χρονιά, ήδη δε έχει αποσταλεί επιστολή του Δημάρχου προς όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, με την οποία οι μαθητές προσκαλούνται να επισκεφθούν την Καλαμάτα.

3. Ο Δήμος Καλαμάτας υποστήριξε όλα τα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα, τα οποία ήταν πολλά σε αριθμό και ενίσχυσαν την κίνηση τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

4. Ο Δήμος ανέπτυξε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέσω της οποίας θα υλοποιηθεί το έργο «Καλαμάτα 1821 - Δρόμοι Ελευθερίας», με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα προβάλλονται με ψηφιακό τρόπο τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821, που ξεκίνησε από την Καλαμάτα. Θα δίδεται, επίσης, πληροφόρηση και για τις κοινωνικές, οικονομικές και λοιπές συνθήκες της ζωής κατά την εποχή της Επανάστασης. Το πρόγραμμα, που θα συνδυασθεί με πρωτότυπη ερευνητική ιστορική εργασία από πλευράς Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018, με περίοδο υλοποίησης 36 μηνών και θα ολοκληρωθεί το 2021, λίγο πριν την επέτειο των 200 ετών από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης.

5. Ο Δήμος Καλαμάτας υλοποίησε το 2017 το διαγωνισμό #PasxaKalamata, με πολύ μεγάλη επιτυχία, «προκειμένου να αναδείξουμε την Καλαμάτα ως ιδανικό προορισμό για τις Πασχαλινές διακοπές», όπως ανέφερε η κα Ντίντα

6. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκε πλήθος εκδηλώσεων, όπως ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, η μεγάλη αγροτική έκθεση «Άρτος - Οίνος Έλαιον», η Ανθοκομική Έκθεση, η Γαλάζια Νύχτα, το Καλαματιανό Καρναβάλι, η Λευκή Νύχτα, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, καθώς και πολλές Πασχαλινές και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες διεξήχθησαν όχι μόνο στην πόλη αλλά και στις Τοπικές Κοινότητες. Είναι βέβαιο ότι οι εκδηλώσεις αυτές βοήθησαν σημαντικά στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας.

Ο σχεδιασμός για το 2018

Στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποβληθεί η πρόταση για την τουριστική προβολή του 2018, που περιλαμβάνει πολλές δράσεις με συνολικό κόστος 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, θα βελτιστοποιηθεί η παρεχόμενη τουριστική πληροφόρηση με έμφαση στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, καθώς θα κατασκευασθεί νέο Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στην Παραλία, που θα αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin