15 Νοεμβρίου 2017

ΜΙΚΡΕΣ και ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ : ¨ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ¨ (ΠΡΩΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΞΕΝΙΑ)





Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια περίπου, τελείως αυθαίρετα και καταχρηστικά, ο νέος τότε ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ¨ΞΕΝΙΑ ΑΡΑΧΩΒΑΣ¨, χωρίς να έχει γίνει κάποια σημειακή τροποποίηση στο υπάρχων σχέδιο πόλεως στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς καμία οικοδομική άδεια και χωρίς καμία απολύτως απόφαση του τότε Δημοτικού συμβουλίου, με την ανοχή όμως της τότε Δημοτικής αρχής του Δήμου Αράχωβας και την αδιαφορία των τεχνικών υπηρεσιών του, μάντρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι του πάνω επιπέδου της πλατείας περίπου 1100 τετραγωνικά μέτρα, με ένα πέτρινο τοίχο ύψους 38 εκατοστών ώστε να μην χρειάζεται βάση των πολεοδομικών κανονισμών (όπως ίσχυαν), να εκδώσει οικοδομική άδεια και τοποθέτησε στις άκρες του χαμηλού μαντρότοιχου δύο ηλεκτρικές μπάρες εισόδου – εξόδου των πελατών του. Ταυτόχρονα σε αυτό το χώρο έχτισε κάποια παρτέρια για φυτά και έκανε διάστρωση του κομματιού της πλατείας που είχε μαντρώσει, με υλικά και τεχνολογία δικής του επιλογής. 
Οι συνέπειες αυτής της αυθαίρετης καταπάτησης είχαν σαν αποτέλεσμα :
1) Να αποκλειστεί τελείως η πρόσβαση προς το οικοδομικό τετράγωνο 52α .
2) Να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα προσπέλασης και χώρου στάθμευσης σε όλους τους περίοικους.
3) Να δημιουργηθεί αθέμητος ανταγωνισμός προς τους άλλους επαγγελματίες οι οποίοι δεν διέθεταν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης 1100 τετραγωνικών μέτρων εντός σχεδίου πόλεως.
4) Να καταπατηθεί δημοτική έκταση εντός σχεδίου πόλεως προς ίδιο όφελος. 
5) Να έχουν χαθεί έσοδα από την εν λόγω ιδιωτική χρήση της δημοτικής έκτασης, περίπου 17.500 ευρώ το χρόνο και συνολικά μέχρι σήμερα 245.000 ευρώ περίπου (16 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο πληρώνουν όλοι οι επαγγελματίες στην Αράχωβα για ενοικίαση δημοτικών χώρων βάση του κανονισμού που υπάρχει).
Σε ολόκληρη την έκταση της ¨ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΩΝ¨ του πρώην ΞΕΝΙΑ και τωρινού SANTA MARINA, όπως περιγράφεται στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ στις 20 Ιανουαρίου 1969, τεύχος τέταρτο και αριθμό φύλλου 10, έγινε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ.
Το παραπάνω φύλλο της κυβερνήσεως αναφέρει επίσης :
- Τίς αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης με αριθμούς 70/1968 και 199/1968.
- Την έκθεση της Επιτροπής εκτίμησης των ακινήτων με ημερομηνία 22/3/1968, που ανέρχεται στο ποσό των 868.000 δραχμών. 
- Λεπτομερώς όλα τα ακίνητα που απαλλοτριώνονται καθώς και τους ιδιοκτήτες αυτών.
- Ότι η απαλλοτρίωση γίνεται υπέρ του Δήμου Αράχωβας και ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ επιβαρύνουν το Δήμο Αράχωβας.
- Η αναγκαστική απαλλοτρίωση γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την διάνοιξη οδού προσπελάσεως και την ανέγερση τουριστικού ξενοδοχείου.
Αξίζει επίσης να σημειωθούν τα παρακάτω για ασφαλέστερη εξαγωγή συμπερασμάτων :




- Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 3-12-2003 ο νέος ιδιοκτήτης
έκανε αίτηση με νόμιμο εκπρόσωπο έμπειρο μηχανικό της Αράχωβας, για ¨κατασκευή περιτοίχησης¨ στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου, όπως αναφέρει, κάτι που δηλώνει αυτόματα ότι ο χώρος αυτός δεν είναι ιδιοκτησία του ξενοδοχείου. Τότε το Δημοτικό συμβούλιο δήλωσε αναρμόδιο και παράλληλα δεν ενέκρινε την κατασκευή γιατί εξυπηρετούνταν οικίες πολιτών.
- Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 2-4-2004, τέσσερις μήνες μετά, εξετάζεται αίτηση κατοίκου της περιοχής της Πλατείας Ηρώων, και όπως φαίνεται στην αίτηση, η περιτοίχηση καθώς και οι ηλεκτρικοί μηχανισμοί με μπάρες, έχουν κατασκευαστεί. Το δημοτικό συμβούλιο αναβάλει την υπόθεση, προκειμένου να εξεταστούν οι φάκελοι.
- Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 19-5-2004, ένα μήνα μετά την προηγούμενη συνεδρίαση, επανέρχεται το θέμα αλλά αναβάλλεται ξανά για επόμενη συνεδρίαση με το σκεπτικό να υπάρξει τεκμηρίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. 
- Μετά την παραπάνω συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου δεν εμφανίζεται ξανά στο βιβλίο πρακτικών, να ασχολείται το Δημοτικό συμβούλιο με το συγκεκριμένο θέμα μέχρι και σήμερα. 
- Όλος ο χώρος, εκτός του ξενοδοχείου, είναι χαρακτηρισμένος στο υπάρχων σχέδιο πόλεως ως κοινόχρηστος με χρήση πλατείας.
- Αποκλειστικά και μόνο ο χώρος που καλύπτει το ξενοδοχείο έχει χαρακτηριστεί σαν οικοδομικό τετράγωνο με αριθμό 50α .


- Η οικοδομική γραμμή του υπάρχοντος σχεδίου πόλεως, ακουμπάει ακριβώς τους υπάρχοντες εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου.
- Δεν έχει παρθεί ποτέ καμία απόφαση Δημοτικού συμβουλίου για κάποια αλλαγή χρήσης στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά ούτε για ενοικίαση ή παραχώρηση.
Από όλα τα παραπάνω, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ της πλατείας, είναι της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ του Δήμου Αράχωβας, έχει ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ από τα χρήματα των πολιτών του Δήμου Αράχωβας, κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει εγκρίνει ή παραχωρήσει την εν λόγω έκταση και κανένας πολεοδομικός νόμος ή απόφαση δεν επιτρέπει τις ιδιωτικές κατασκευές που αναφέρθηκαν σε Δημοτικό χώρο.
Συνεπώς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ανέχεται και να καλύπτει τα πεπραγμένα κάποιων παλαιότερων Δημοτικών αρχόντων, καθώς και να ανέχεται την προκλητική αδιαφορία των τότε αλλά και των τωρινών τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, που επιτρέπουν κάτω από την μύτη τους (για δικούς του λόγους ο καθένας) να γίνονται αυθαιρεσίες σε βάρος του συνόλου των πολιτών του Δημοτικού διαμερίσματος της Αράχωβας.

Από ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΛΜΠΑΝΗ
Πρώην Αντιδήμαρχο Αραχώβας.




3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20:14

    Τελικά ρε παιδιά θα πάρει κανένας θέση -συμπολίτευση ή αντιπολίτευση-(γιατί κακά τα ψέματα όλα αυτά τα χρόνια είναι τα ίδια πρόσωπα!ας αλλάζουν οι κεφαλές-δήμαρχοι-) σ' αυτά που καταγγέλλει ο πρώην αντιδήμαρχός μας;!!!
    Αν είναι αλήθεια αυτά, τότε,η σημερινή δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη αυθαιρεσία σε βάρος των πολιτών της Αράχωβας.Διαφορετικά, θα επιβεβαιωθεί ότι από το 1998 έως σήμερα έχουμε έναν Δήμαρχο και ο νοών νοείτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19:08

      γιατι δεν προσεφυγε οταν ηταν αντιδημαρχος; τωρα τα βλεπει; εξω απο το χορο;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18:15

    Δε μας είπαν από το Δήμο, τι έγινε με τους ελεγκτές που ήρθαν να ελέγξουν τα έτη 2006-2010(λες και τα προηγούμενα έτη ήταν όλα τακτοποιημένα)! να σας πω εγώ,εξαφανίστηκαν- όλα γαργάρα-!!!!Και τώρα ήρθε η σειρά του λυκείου να ελεγχθεί οικονομικά για τα χρόνια που κάποιοι διευθυντές παρατυπούσαν χωρίς ντροπή και ηθικούς φραγμούς!!!καλά ρε,πού ζούμε!!????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin