7 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού τη Τετάρτη







Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο στη χώρα μας.Ήδη στη Βορειοδυτική Ελλάδα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες τοπικά έντονες.Αιτία της κατάστασης αυτής,είναι ένα χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας και κινείται Ανατολικά-Βορειοανατολικά.




(δορυφορική εικόνα)







Το ψυχρό μέτωπο που το συνοδεύει και επηρεάζει ήδη τις περιοχές που αναφέραμε,μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης,θα έχει κινηθεί ανατολικότερα και θα προκαλέσει ένα σύντομο πέρασμα βροχών και τοπικών καταιγίδων και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας,καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.Τα φαινόμενα αν και θα έχουν παροδικό χαρακτήρα,ενδέχεται σε τοπικό επίπεδο να είναι ισχυρά.Πάντως μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από Δ-ΝΔ διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές Ν-ΝΑ έως 5-6bf στα πελάγη,ενώ η θερμοκρασία στις νότιες περιοχές της χώρας θα φτάσει και τους 24°C,ίσως και παραπάνω σε περιοχές της Κρήτης.




(προγνωστικός χάρτης βροχής-Τετάρτη 8/11)



Βροχή ή και παροδική καταιγίδα περιμένουμε αύριο στην περιοχή της Αράχωβας τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες,φαινόμενα που μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει.H θερμοκρασία θα φτάσει τους 10-11°C.



Όσο αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες,φαίνεται με βάση τα κυριότερα προγνωστικά μοντέλα,πως το ενδεχόμενο να μπούμε σε μια αρκετά βροχερή-φθινοπωρινή περίοδο,είναι σοβαρό.



(διάγραμμα-τάση καιρού)




Οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι αποτέλεσμα ερασιτεχνικής προσπάθειας και μελέτης των προγνωστικών μοντέλων καιρού.Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις επίσημες προγνώσεις της Ε.Μ.Υ και όποιος επιθυμεί τις λαμβάνει υπόψη.



Επιμέλεια: Νίκος Δαλαρούγκας
Δασοπόνος & Διαχειριστής Φυσικού Περιβ/ντος-Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin