21 Οκτωβρίου 2017

Αράχωβα: Μικρό οδοιπορικό στη βασίλισσα του χειμώνα από μια blogger.


 byMARKELLA SHARAIHA/  21/10/2017


Η Αράχωβα είναι σίγουρα από τους top δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. Προσωπικά λόγω του ότι δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσουν τα βουνά και το σκι, δεν έχω πάει πολλές φορές. Ωστόσο τις προηγούμενες φορές πάντα πήγαινα χειμώνα κι όχι με καλό καιρό. Αυτή τη φορά πήγα μέσα στον Οκτώβρη και κατάφερα να δω επιτέλους την «αρχόντισσα του χειμώνα», χωρίς πολύ κόσμο και με θερμοκρασίες που άγγιζαν τους 25 βαθμούς Κελσίου τα πρωινά!




Χτισμένη στις πλαγιές του Παρνασσού, μια ανάσα από το Χιονοδρομικό του Κέντρο αλλά και από τον Εθνικό Δρυμό του Παρνασσού , έναν από τους παλαιότερους στην Ελλάδα. Αυτόν τον τόπο, για να τον γνωρίσετε καλύτερα και για να τον αγαπήσετε, θα πρέπει να περπατήσετε πέρα από τα κοσμικά δρομάκια του, εκεί που θα συναντήσετε τη γραφικότητα και την παράδοσή του.






Την επόμενη μέρα αφού πήραμε το πρωινό μας κατεβήκαμε μία βόλτα στα σοκάκια της Αράχωβας. Παντού αριστερά και δεξιά μας, υπήρχαν μαγαζάκια με παραδοσιακά προιόντα.






Ήταν η πρώτη φορά που πήγα στην Αράχωβα και φορούσα κοντομάνικο! Αφού κάναμε τη βόλτα μας συνεχίσαμε προς Δελφούς. Αν εσύ έχεις σκοπό να πας στο κοσμοπολίτικο χωριό, θα πρέπει να επισκεφθείς τα πιο σημαντικά αξιοθέατα.


Κωρύκειον Άντρο

Το Κωρύκειον Άντρο είναι ένα σπήλαιο γνωστό από την αρχαιότητα ακόμη, Οι αρχαίοι το είχαν αφιερώσει στο θεό Πάνα και στις Κωρύκειες Νύμφες, κόρες του ποταμού Κλειστού και της Κωρυκείας. Το σπήλαιο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.360 μ., στη νοτιοδυτική πλευρά του Παρνασσού, μέσα σε ένα δάσος ελάτης.



Λαογραφικό Μουσείο

Το κτίριο που θεμελιώθηκε το 1908 μετά από δωρεά του Ανδρέα Συγγρού και θα συναντήσετε όλη τη παράδοση και την ιστορία της περιοχής. Το συναντάται στην ανατολική πλευρά της Αράχωβας, πάνω στον κεντρικό δρόμο που διέρχεται μέσα από την πόλη.



Ρολόι και Γέφυρα

Χαρακτηριστικό σύμβολο της Αράχωβας είναι το επιβλητικό Ρολόι και η Γέφυρα. Ο πύργος του Ρολογιού, στέκει περήφανα στο βράχο Τυριά, βρίσκεται στη είσοδο του χωριού από τον 18ο αιώνα ακόμη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin