23 Οκτωβρίου 2017

Επιτέλους φθινόπωρο.....Η καιρική εξέλιξη των επόμενων ημερών.


Όπως είχαμε επισημάνει πριν λίγες ημέρες,τα βασικότερα μοντέλα πρόγνωσης καιρού ήθελαν μεταβολή των καιρικών συνθηκών αυτή την εβδομάδα.Ήδη ψυχρό μέτωπο σαρώνει τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες από τα Βορειοδυτικά προς τα Νοτιοανατολικά,με βροχές και τοπικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα στα δυτικά σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο χρόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου,θα είναι κατά τόπους είναι έντονα.






(ψυχρό μέτωπο)



Μετά την πρωινή λιακάδα και την αραιή νέφωση,γρήγορα και στην Αράχωβα ο καιρός άλλαξε και λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ξεκίνησε να βρέχει με μέτρια έως ισχυρή ένταση,ενώ σημειώθηκαν και λίγα αστραπόβροντα.


Όσο αφορά στις επόμενες ημέρες,ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές άστατος με τοπικές βροχές κυρίως σε περιοχές προσκείμενες στο βορειοανατολικό ρεύμα,καθώς οι άνεμοι γυρίζουν σε βοριάδες.Δε θα λείψουν όμως και τα ανοίγματα,με τον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του.Παράλληλα,η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα μεγάλα υψόμετρα του Παρνασσού θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις,κυρίως από αύριο το βράδυ (Τρίτη) αλλά και τη Τετάρτη.

Από την Πέμπτη και μετά ο καιρός σταδιακά θα έχει βελτιωθεί παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.Υπάρχουν ενδείξεις για νέα μεταβολή του καιρού από τη Κυριακή,για την οποία θα γίνει λόγος σε νεώτερη ανάρτηση.




(χάρτης υετού-GFS)



Οι παραπάνω εκτιμήσεις αποτελούν αντικείμενο ερασιτεχνικής ενασχόλησης και μελέτης πάνω στα καιρικά φαινόμενα,χωρίς να υποκαθιστούν τις ημερήσιες προβλέψεις από τον επίσημο φορέα την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και όποιος αναγνώστης επιθυμεί τις λαμβάνει υπόψη.



Επιμέλεια: Νίκος Δαλαρούγκας
                Δασοπόνος & Διαχειριστής Φυσικού Περ/ντος - συνεργάτης με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin