20 Οκτωβρίου 2017

Η επίσημη απόφαση για δημιουργία σκοπευτηρίου στην ΑΝΤΙΚΥΡΑ. Βίντεο με τοποθετήσεις ΣΑΒΑΡΙΚΑ , ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ





Σύμφωνα με το άρθρο 185 του Ν. 3463/06, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επιτρέπεται να
παραχωρείται δωρεάν η χρήση δημοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για την αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης. Η παραχώρηση ανακαλείται με όμοια απόφαση, εφόσον οι λόγοι που την είχαν υπαγορεύσει έχουν εκλείψει.


Ομοίως με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα, που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα.



Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΣΧΗ «Ο ΜΕΔΕΩΝ», η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με την αριθμ. πρωτ. 62/6.6.2016 αίτησή της (αριθμ. πρωτ. οίκοθεν 3268/6.6.2016) ζητάει την παραχώρηση του χώρου στην περιοχή «ΚΕΦΑΛΗ» στη Δ.Ε. ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, όπως αυτός αποτυπώνεται στο συνημμένο σε αυτήν σχέδιο, για την κατασκευή Σκοπευτηρίου, η οποία εκτός των άλλων θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.


 Η χρηματοδότηση της κατασκευής θα επιδιωχθεί να γίνει μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή LEADER.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 84 του Ν. 3852/2010 το συμβούλιο στα όρια της τοπικής κοινότητας διατυπώνει γνώμη στο δημοτικό συμβούλιο και για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου που βρίσκονται  στην τοπική κοινότητα.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο της Τ.Κ. Αντίκυρας κ. Μελέτη Ταμπίτσικα ο οποίος ενημέρωσε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Αντίκυρας με την υπ’αριθμ. 17/2016 απόφασή του γνωμοδοτεί θετικά για την παραχώρηση χώρου στην περιοχή «ΚΕΦΑΛΗ» με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι κανόνες προστασίας της περιοχής και η ασφάλεια των πολιτών και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί στην εν λόγω παραχώρηση καθώς αυτή προάγει τα τοπικά συμφέροντα με την πολύπλευρη προσφορά του στην τοπική κοινωνία καθώς παρέχει υπηρεσίες σε διάφορες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας και ταυτόχρονα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λουκάς Ζάκκας ψηφίζει «Παρών».

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αντίκυρας κ. Μελέτης Ταμπίτσικας που μετέχει στη συνεδρίαση με δικαίωμα ψήφου με βάσει τις διατάξεις του αρ. 67 του Ν. 3852/2010 ψηφίζει «υπέρ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

1. Τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του ακινήτου του Δήμου στην περιοχή «ΚΕΦΑΛΗ» της Δ.Ε. ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΣΧΗ «Ο ΜΕΔΕΩΝ», η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Γενική

Γραμματεία Αθλητισμού, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι κανόνες προστασίας της

περιοχής και η ασφάλεια των πολιτών

2. Ο σκοπός της παραχώρησης είναι η στέγαση Σκοπευτηρίου

3. Η παραχώρηση μπορεί να ανακληθεί με όμοια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ακολουθεί η τοποθέτηση του κου ΣΑΒΑΡΙΚΑ , ο οποίος είναι ο ευθύνων νους όχι μόνο για την δημιουργία του σκοπευτηρίου αλλά και για το κλειστό γυμναστήριο Αντίκυρας.





Η τοποθέτηση του κου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin