5 Οκτωβρίου 2017

Αναλυτικά τα τεκταινόμενα στα 2 τελευταία Δ.Σ. για την παιδική χαρά ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ , by "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"


ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ …ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, 28-08-2017


Προτάσσεται το θέμα της παιδικής χαράς. 
Ο Πατσαντάρας συμφωνεί με την εισήγηση του θέματος αλλά θα ψηφίσει παρών, δήλωσε στην αρχή της συνεδρίασης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ανακοινώσεις του Αλουμινίου σε καταστήματα των Άσπρων Σπιτιών ρίχνουν ευθύνες στην δημοτική αρχή για τη μη λειτουργία της παιδικής χαράς. Ο δήμαρχος εμμένει στην απόφαση του ΔΣ, αλλά αν θέλει το ΔΣ μπορεί να αλλάξει την απόφασή του. Νέα δεδομένα, πιέζει η κοινωνία, να βρούμε νέα φόρμουλα με το αλουμίνιο, να λειτουργήσει η παιδική χαρά. Εκβιαστικά λέει ο δήμαρχος το αλουμίνιο ζητά να τη λειτουργήσουμε!!! Δυο έγγραφα είχε στείλει το 2015 το αλουμίνιο, για συντηρήσεις, επισκευές, χρήσεις και λοιπά σε κοινόχρηστους χώρους, ομόφωνα το 2015 είχαμε πει ότι δεν αναλαμβάνουμε τίποτα. Αυτό το επαναλάβαμε πάλι. 
Επισκευάστηκε από το αλουμίνιο πριν ακόμη έρθει σε επαφή με τον δήμο. Τα του οικισμού και να τα συντηρεί και να τα επισκευάζει το αλουμίνιο, σύμφωνα με τον Ζάκκα. Δεν προχώρησε ο πρόεδρος στην υλοποίηση της προηγούμενης απόφασης. 
Για τον κ. Αγγελόπουλο, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να λάβουμε τίποτα από αυτά. Πρόκειται για ειδικό καθεστώς και δεν μπορεί ο δήμος να αναλάβει τίποτε από τις απαιτήσεις αυτές. Πρόκειται για κερκόπορτα. Η πρότασή του είναι η ενημέρωση στον κόσμο και να την ανοίξει όπως έχει την υποχρέωση το αλουμίνιο. Το νομικό πλαίσιο ποιο είναι τελικά του οικισμού. 
Ο Οικονόμου ζητά να έρθει γνωμάτευση από τον δήμο για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία της παιδικής χαράς. Τι λένε οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου; Δεν διαφωνεί με την προσέγγιση του Πατσαντάρα. 
Ο Βαλαούρας λέει να μην πέσουμε στην παγίδα του εργοστασίου. Ποιον ρώτησαν για να ρίξουν τα λεφτά την τελευταία στιγμή; Ποιοι είναι αυτοί που βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον του δήμου; Οι υποχρεώσεις του αλουμινίου είναι υποχρεώσεις και να μην παίξουμε το ρόλο αυτό που θέλουν αυτοί να παίξουμε και είναι γνωστό πως βουλώνονται τα στόματα!!! Δυναμικά απέναντι. Να έχει το αλουμίνιο και τη λειτουργία και τη χρήση. 
Η Φουντά δεν καταλαβαίνει πολλά από αυτά που ακούστηκαν και καταδικάζει τις ανακοινώσεις του αλουμινίου, αλλά συμφωνεί και με την προσέγγιση Πατσαντάρα. Νομικά τι συμφέρει τον δήμο. Θα πρέπει να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο με εκπροσώπους του αλουμινίου. 
Δεν υπάρχει ενημέρωση και καμιά εισήγηση από νομικό του δήμου, σύμφωνα με τον Καστρίτη, αν υπάρχει πρόβλημα με το νόμο να ζητηθεί ακόμα και η αλλαγή του νόμου, να υπάρξει νομική κατοχύρωση. 
Ο Γιαννέλος, που έχει συμμετάσχει και στα δυο στρατόπεδα (σικ), απορρίπτει το έγγραφο εναντίον του δήμου και το θεωρεί προσβλητικό. Υπάρχει ένα ιστορικό, αλλά αναρωτιέται τα παιδιά τι θα κάνουν. Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να συζητηθεί το θέμα του χώρου των Άσπρων Σπιτιών στο σύνολό του με το εργοστάσιο, εφ’ όλης της ύλης. Δύο οι λύσεις, ή την λειτουργεί ως παιδότοπο φτιάχνοντας τουαλέτες και ότι άλλο χρειάζεται, αφού ως παιδική χαρά υπάρχουν πολλά νομικά εμπόδια να την λειτουργήσει το εργοστάσιο, ή … (τι; δεν ειπώθηκε). Συνάντηση με διοίκηση αλουμινίου και συνάντηση με σωματείο.


======================================================


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 02-10-2017


Ξεκινά η συνεδρίαση με το 1ο θέμα της παιδικής χαράς. Υπάρχουν 2 εισηγήσεις – προτάσεις μια του προέδρου και μια των αντιδημάρχων. Ο λόγος δίνεται στον εκπρόσωπο του Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) κ. Καραβά.

ΚΑΡΑΒΑΣ: δηλώνει άβολα που η παιδική χαρά παραμένει ακόμα κλειστή μετά από καιρό. Δηλώνει ότι αν κάπου έχει γίνει λάθος από πλευράς εταιρίας θα το διορθώσουν, ενώ την παιδική χαρά δεν μπορεί να τη λειτουργήσει το εργοστάσιο λόγω νομοθεσίας. Το ζητούμενο να λειτουργήσει από το δήμο χωρίς να θιγεί. Θα συμμετάσχουν σε μια επιτροπή για τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ δήμου και ΑτΕ, ενώ δεν υπάρχει καμιά οικονομική απαίτηση από πλευράς της εταιρίας από τον δήμο. Αποποιείται τον όρο δούρειος ίππος για την παιδική χαρά και δηλώνει ότι στην πινακίδα μπορεί να προστεθεί ότι ιδιοκτησιακά ανήκει στην εταιρία. 


ΜΙΧΟΣ: απορεί και ερωτά καμία οικονομική απαίτηση σε τι; και για την ταμπέλα ποιος το ζήτησε;
ΚΑΡΑΒΑΣ:

 Η παιδική χαρά ήταν απαίτηση των κατοίκων της παραλίας Διστόμου είτε μέσα από τη διαδικασία επικοινωνίας που διατηρεί ιεραρχικά η εταιρία, είτε μέσω συλλόγων γονέων, είτε μέσω κοινωνικών επαφών. Δεν υπάρχει καμιά οικονομική απαίτηση για το θέμα της παιδικής χαράς, όπως και καμιά άλλη οικονομική απαίτηση δεν υπάρχει από το δήμο. 


ΒΑΛΑΟΥΡΑΣ: επιτίθεται στον πρόεδρο του ΔΣ λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να είναι και εισηγητής. Την ατζέντα με την ΑτΕ απαιτεί να το κανονίσει ο δήμος και η διοικούσα αρχή και όχι έτσι όπως έρχεται τώρα στο ΔΣ. Τι θα συζητηθεί με την ΑτΕ: π.χ. το κλείσιμο του σχολείου Στειρίου – για τον ένα μαθητή του Διστόμου που πάει στα Άσπρα Σπίτια…


ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ: η πρότασή του είναι υπέρ να λειτουργήσει η παιδική χαρά με 3 όρους όπως αυτοί ειπώθηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΑτΕ.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: διαβάζει την εισήγηση, αναφέροντας ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και γι’ αυτό είναι σήμερα εδώ η εταιρεία. Προτείνει, σύμφωνα με την ανάγνωση του κειμένου που υπογράφεται από 2 ακόμη α/δ τον Βαλαούρα και τον Λαγό, να μετατραπεί η παιδική χαρά σε παιδότοπο από το ΑτΕ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ 3 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Κου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ :






ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ: συμφωνεί με την εισήγηση του προέδρου, κάτι το οποίο είχε προτείνει και στο προηγούμενο ΔΣ. Ζήτησε το ΔΣ να απαλλαγεί από παθογένειες και να έρθει μια νομικά επεξεργασμένη πρόταση και να αποφασίσει το ΔΣ.

ΦΟΥΝΤΑ: ήδη υπάρχει απόφαση ΔΣ κ θα έπρεπε ο δήμαρχος να την είχε εφαρμόσει. Στο προηγούμενο ΔΣ, τονίζει, είχε παρθεί απόφαση να γίνει συζήτηση με το ΑτΕ εφ’ όλης της ύλης. Συμφωνεί και συντάσσεται με την εισήγηση των αντιδημάρχων ως πλήρη εισήγηση νομικά. Αφού το ΑτΕ ισχυρίζεται ότι η παιδική χαρά ανήκει στο δήμο γιατί την έφτιαξε, αν συμβεί κάποιο ατύχημα ποιος είναι υπεύθυνος, αναρωτήθηκε.

ΖΑΚΚΑΣ: το ζήτημα των παιδικών χαρών δεν έπρεπε να είχε έρθει καν στο δημοτικό συμβούλιο, αντέτεινε. Αυθαίρετα το εργοστάσιο πήρε την πρωτοβουλία να την κατασκευάσει. Όταν πήρε την πρωτοβουλία να τη φτιάξει δεν σκέφτηκε ότι δεν μπορεί να τη λειτουργήσει; Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου γιατί δεν ρωτήθηκαν; Για την πινακίδα ποιος έδωσε το δικαίωμα να τοποθετηθεί; Είναι ψευτοδίλημμα η λειτουργία της. Ποιος δεν θέλει να λειτουργήσει η παιδική χαρά; Σε προηγούμενο ΔΣ πάρθηκε απόφαση, γιατί δεν στάλθηκε η απόφαση αυτή; Αποφάσεις που πάρθηκαν σε προηγούμενο ΔΣ πως έρχονται αμέσως για αλλαγή;

ΜΙΧΟΣ: δηλώνει αιφνιδιασμένος από την εισήγηση των 3 α/δ, η οποία στάλθηκε στο παρά πέντε. Ζητά να δημιουργηθεί μια επιτροπή για να λυθεί το πρόβλημα, Η ευθύνη του να συμβεί κάτι σε ένα παιδί ποιος την έχει… θα έπρεπε να έχουμε συζητήσει και με το σωματείο – θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ… έπαιζε το ρόλο και του κοινοτάρχη τόσα χρόνια… υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως το νερό… η ανεργία κλπ. Επιτροπή και εφ’ όλης της ύλης...



ΠΑΝΤΙΣΚΑΣ: εν πρώτοις συμφωνεί με την πρόταση των 3 α/δ και με την πρόταση του Μίχου για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με το εργοστάσιο.
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ TOY  ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΟ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΕΧEI ΑΠO ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΓΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜINIOY  ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ.
Η ΔΙΚΗ TΟΥ ΑΠΟΨΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΉΓΗΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ  MIA  ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥNΕ. ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ KΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΟΝΙΣΕ.

ΖΗΣΗΣ: συμφωνεί με την πρόταση του Ζάκκα – ομόφωνα είχε ψηφιστεί να μην πάρει ο δήμος την παιδική χαρά – ζητά να λειτουργήσει με άλλους όρους και κακώς το εργοστάσιο ξεκίνησε με τον τρόπο αυτό. 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: επί προεδρίας του είχε ζητηθεί να ανοίξουν και οι δυο παιδικές χαρές και ανέφερε ότι προεκλογικά (για τις εκλογές του σωματείου) ο Αγγελόπουλος και η παράταξή του πανηγύριζαν για τη δημιουργία τους. Ζήτησε τη συμμετοχή του σωματείου σε αυτή τη διαδικασία αλλά ο πρόεδρος του ΔΣ δεν ήθελε. Έχει παρθεί μια ομόφωνη απόφαση από το σωματείο και τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Τα σχολεία ποιος τα συντηρεί, αναρωτήθηκε και απάντησε το εργοστάσιο. Είναι έτσι ή όχι; Μήπως το πάμε ανάποδα εμείς για να πάρουμε την συντήρηση στο τέλος; Ήταν λάθος η διαδικασία της εταιρείας. Ζητά παράταση 10 ημερών για να λυθεί το θέμα κ να ανοίξει και η δεύτερη παιδική χαρά.

ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ: η εταιρεία είχε επικοινωνία με το δήμο ή όχι; Ακολουθεί λέει το νόμο ή όχι; Τι θα γίνει σε 10 μέρες αν πάρουμε αναβολή; Δεν έχουμε καμία γνωμοδότηση νομικού και αν το νομικό πλαίσιο δεν είναι βολικό να αλλάξει το πλαίσιο αυτό… να τη λειτουργήσει ο δήμος και να στείλουμε έγγραφο στο υπουργείο με το ερώτημα…

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ: Να ανοίξει η παιδική χαρά και να έχει την πιστοποίηση ο δήμος.
ΡΑΠΤΗΣ: θεωρεί γκρίζες ζώνες τα εκκρεμή θέματα του εργοστασίου με το δήμο – προτείνει να προχωρήσει σε πιστοποίηση της παιδικής χαράς ο δήμος και να λειτουργήσει η παιδική χαρά από τον δήμο για ένα χρόνο και κατόπιν ξαναβλέπουμε.

ΣΥΡΟΣ: συμφωνεί με τον Ράπτη.

ΛΑΓΟΣ: εκπλήσσεται από αυτά που ακούγονται… και ρωτάει, οι νόμοι ισχύουν κατά το δοκούν; Όλα τα παιδιά έχουν πρόβλημα με τις παιδικές χαρές. Καμιά παιδική χαρά δεν δουλεύει νόμιμα στον δήμο… το πρόβλημα δεν το δημιούργησε η τωρινή αρχή αλλά δεν του αρέσει το διαίρει κ βασίλευε από το ΑτΕ.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: απαιτεί να του απαντήσουν οι εκπρόσωποι του αλουμινίου (Καραβάς, Παπασπύρος, Οικονόμου) γιατί δεν μπορεί το το αλουμίνιο να την ανοίξει σαν παιδότοπο; 

ΓΡΑΤΖΙΩΤΗΣ: για λόγους ευαισθησίας είναι υπέρ στο να ανοίξει η παιδική χαρά.

ΒΑΛΑΟΥΡΑΣ: (παίρνει το λόγο, αφού ο πρόεδρος δεν του το επιτρέπει) δεν φτάνει ότι μια βδομάδα πριν έφερες το ίδιο θέμα, (και απευθυνόμενος και στον πρόεδρο του ΔΣ τον κατηγόρησε ότι) πάτε να περάσετε την παιδική χαρά μέσω Αράχοβας αγνοώντας το Δίστομο – ηθικά αυτό είναι το χειρότερο πράγμα – να ζητήσει και το αλουμίνιο την αναβολή – ο πρόεδρος του ΔΣ είναι για να διαφυλάττει τη συζήτηση – η κουβέντα αυτή κάνει κακό τώρα - σε 10 μέρες να συζητήσουμε το θέμα σε επιτροπή.


ΣΤΑΘΑΣ (ο πρώην βουλευτής):

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΣΤΑΘΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ κλπ: έχουν συγκεντρώσει 180 υπογραφές από γονείς σε επιστολή. Κρίμα που μένει κλειστή μια δημόσια παιδική χαρά. Ο δήμος
να συνδράμει ώστε να μείνει ανοιχτή η παιδική χαρά όπως ήταν τα τελευταία 40 χρόνια.



ΚΑΡΑΒΑΣ: μικρή αναφορά σχετικά με το όνομα της περιοχής και απάντηση σε όσα τέθηκαν με ερωτήματα: Η παιδική χαρά αφορμή αιτήματος κατοίκων των άσπρων σπιτιών. Απευθύνθηκαν στην ΕΒΕΤΑΜ για πιστοποίηση που τους ζήτησε να τοποθετηθεί πινακίδα με την ονομασία του δήμου και τηλέφωνο επικοινωνίας. Επικοινώνησα με τον Αγγελόπουλο κ τον ενημέρωσα, του ζήτησα και το τηλέφωνο του δήμο το οποίο μου το έστειλε με μήνυμα – ζητήσαμε με επιστολή από το δήμο να λειτουργήσει την παιδική χαρά όπως ορίζει ο νόμος – αν υπήρχε τρόπος να την λειτουργούσαμε θα την λειτουργούσαμε και δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα – άλλο ο παιδότοπος και άλλο η παιδική χαρά – εδώ είμαστε για να βρούμε λύση κ όχι να δημιουργούμε προβλήματα – αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, δήθεν απαιτήσεις της εταιρίας, κλπ έχουν ειπωθεί διάφορα πράγματα χωρίς να στηρίζονται κάπου. Κόστη περίπου 250.000 ευρώ για το νηπιαγωγείο, έξοδα για τη συντήρηση του λυκείου, επισκευή των προβλημάτων του δημοτικού, κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου. Ποια είναι η πραγματικότητα: αν κάποιος νομίζει ότι αλλάζουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς να μα πει τι εννοεί: θέλουμε να επιστρέψουμε στο δήμο τη γη; Ας καθίσουμε στο τραπέζι για τα προβλήματα που (αν) υπάρχουν. Η παιδική χαρά μπορεί να λειτουργήσει αν θέλουμε όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Δεν έχει καμία οικονομική απαίτηση από το δήμο το ΑτΕ για το νερό. Θέση μας είναι η καλή συνεργασία με το δήμο με προγράμματα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης. Έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε. 


ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: (απαντώντας για το μήνυμα) Ότι το μόνο που  ζήτησε ο Καραβάς, ήταν ένα τηλέφωνο του δήμου για την πιστοποίηση και του έστειλε με μήνυμα το τηλέφωνο  της γραμματείας 2267350101 και ότι δεν σκέφτηκε πονηρά πάνω στο τρέξιμο της ημέρας.

Σημείωση από το e-hani :
ΜΑΛΙΣΤΑ Ο κος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΕΚΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ









ΠΡΟΕΔΡΟΣ: υπάρχουν 2 προτάσεις: 

1η πρόταση: Είμαστε θετικοί στο άνοιγμα αλλά να δούμε το νομικό καθεστώς στις επόμενες 10 μέρες.
2η πρόταση: Απορρίπτουμε παντελώς την πρόταση του αλουμινίου και να τη λειτουργήσει όπως αυτό θέλει. Να γίνει παιδότοπος.
Απόφαση τελικά δεν βγήκε, εκτός από αναβολή του θέματος. Ο δήμαρχος χαμένος στο νομικό χάος, τοποθετήθηκε ως εξής :

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ





ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ


Σημείωση από το e-hani : Περί καλύτερης ενημέρωσης , προστέθηκαν από το e-hani, τα βίντεο από τις τοποθετήσεις των κων ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΘΑ και του ΔΗΜΑΡΧΟΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin