19 Αυγούστου 2017

Σημαντική διεθνής παρουσίαση τουριστικών προορισμών του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α. από τον Σύλλογο ξενοδόχων ΑΡΑΧΩΒΑΣ.

Στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με αντιπεριφερειάρχη τον Γιαννη Κοτζιά, να συμμετάσχουν στη 14η Tour Natur, ανταποκρίθηκε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΑΡΑΧΩΒΑΣ. 




Στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που καταβάλει η Περιφέρεια για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, συμμετέχει με δικό της περίπτερο το οποίο φιλοξενεί μεταξύ άλλων και την Αράχωβα μέσω του Συλλόγου Ξενοδόχων και Ενοικαιζομένων Δωματίων. 



Από τις 1-3 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Tour Natur 2017, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η έκθεση είναι και για φέτος σχεδιασμένη για όλους τους λάτρεις των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων, θα γίνει στο χώρο Messe Dusseldorf.




Η έκθεση «Tour Natur» είναι η σημαντικότερη διεθνής έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία και προσελκύει τουρίστες από τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, hiking, trekking, καγιάκ και με άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Η αθλητική δραστηριότητα στην ύπαιθρο αποτελεί για τους Γερμανούς τουρίστες μία καθημερινότητα. Το 69% των Γερμανών ενδιαφέρεται για την πεζοπορία και ξοδεύει ετησίως πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελώντας μία αγορά στόχο για τους προορισμούς που διαθέτουν περιπατητικά μονοπάτια και αναρριχητικά πεδία.

Στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζονται πέντε χιλιάδες προορισμοί και διακόσιοι εξήντα εκθέτες στην παράλληλη έκθεση «Caravan Salon Dusseldorf» ενώ μέσα από Β2Β συναντήσεις με σημαντικούς tour operators και επαγγελματίες του τουρισμού δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς και επιχειρηματίες να προσελκύουν κομμάτι της συγκεκριμένης αγοραστικής πίτας.



Πρόκειται για τη σημαντικότερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη για τους λάτρεις των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων.


Η “παλέτα” των εναλλακτικών μορφών τουρισμού περιλαμβάνει από πεζοπορία και αναρρίχηση μέχρι ορεινή ποδηλασία και κανό.


Όπως προκύπτει δε από στοιχεία ερευνών αγοράς που παρουσιάστηκαν στην περυσινή Tour Natur, 35 έως 40 εκατ. Γερμανοί δηλώνουν ότι ασχολούνται με την πεζοπορία. Περίπου το 1/3 αυτών δηλώνουν ότι πραγματοποιούν και διακοπές σχετιζόμενες με την πεζοπορία (Wanderurlaub).

 Στην έκθεση θα γίνει και παρουσίαση της Αράχωβας του ΧΚΠ και των δραστηριοτήτων που προσφέρονται και θα δοθεί σε tour operators υλικό με σκοπό την μεθοδική ανάδειξη όλων των δυνατοτήτων για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες στον ορεινό όγκο του Παρνασσού σε συνδυασμό με τις ακτές του Δήμου Δ.Α.Α. και των αρχαιολογικών χώρων των Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin