24 Ιουλίου 2017

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου ΔΑΑ - Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στο ΔΣ (by ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ)




Παρόντες 14 – κυριάρχησε το θέμα του Αράχοβα σέντερ, φυσικό άλλωστε.

1ο θέμα: Νομική και ουσιαστική ενημέρωση για το θέμα ΑΡΑΧΟΒΑ CENTER Α.Ε. 
Πολλή κουβέντα για το τίποτα, απ’ ότι φάνηκε αφού τίποτε περισσότερο σε στοιχεία δεν προσκομίστηκαν. Ο δικηγόρος ανέλυσε κατά βάση την απόφαση του εφετείου, ανέφερε συνέχεια «δεν έχω τα στοιχεία που με ρωτάτε, γνωρίζω ό,τι μου έχει δοθεί μέχρι τώρα και κυρίως από την αίτηση έκπτωσης και μετά, οι υπηρεσίες με δυσκολία μου έδιναν έγγραφα κλπ κλπ». Αναφέρθηκε σε πολλαπλές και συνεχόμενες πλημμέλειες του δήμου. Ειδική αναφορά ότι δεν ήταν σωστά συντεταγμένη η απόφαση της έκπτωσης, κάτι που θα είχε επιφέρει, πιθανόν, αντίθετο αποτέλεσμα. Οι προτάσεις του δικηγόρου ήταν τρεις, τις επανέλαβε και ο δήμαρχος στο τέλος, η εξής μία δηλαδή:
- αίτηση αναίρεσης (θα τη χάσουμε)
- νέα απόφαση έκπτωσης (δεν προτείνεται, θα απαιτήσει χρήματα ο ανάδοχος)
- ενεργοποίηση της σύμβασης (νέα σύμβαση, προθεσμία 3 μηνών, συνέχιση του έργου)
Αναμονή λοιπόν τον Σεπτέμβρη για την πρόταση του δικηγόρου.
Η απόφαση του προηγούμενου ΔΣ απορρίφθηκε σιωπηρά…

2ο θέμα: Μηχανισμός Πιστοποίησης Εκτέλεσης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ» (ορισμός μελών). 
ΟΜΟΦΩΝΑ (χωρίς καμιά συζήτηση).

3ο θέμα: Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 96.722,28€ του ΥΠΕΣ από ΚΑΠ ( Ζ ΚΑΤΑΝΟΜΗ). 
ΟΜΟΦΩΝΑ (χωρίς καμιά συζήτηση).

4ο θέμα: Παραχώρηση του χώρου της πλατείας ΑΡΓΥΡΗ ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗ στον Σύλλογο Μελέτης & Προβολής των προβλημάτων & Γενικού Εκπολιτισμού Περιφέρειας Διστόμου για τη διοργάνωση της γιορτής κρασιού. 
ΟΜΟΦΩΝΑ (χωρίς καμιά συζήτηση).

5ο θέμα: Παραχώρηση του γηπέδου Διστόμου στον Π.Ο. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ για τη διοργάνωση εκδήλωσης. 
ΟΜΟΦΩΝΑ (χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση).

6ο θέμα: Έγκριση υποβολής πρότασης για την χρηματοδότηση της Πράξης με τίτλο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ Γ’ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» στο Ε. Π.«Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη». 
ΟΜΟΦΩΝΑ (χωρίς αξιόλογη συζήτηση).

ΕΗΔ-1: ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΡΑΧΟΒΑΣ. Τι θα γίνει με αδέσποτο σκυλί που τριγυρνά ανάμεσα στα τραπέζια, ζήτησε να παρέμβει ο δήμος - αν θα μαζεύονται τα σκουπίδια το Σάββατο (ΝΑΙ απάντησε ο δήμαρχος) - τι θα γίνει με το κόστος των τραπεζοκαθισμάτων της Πλατείας για την οποία πληρώνει 1480€, παραπάνω από αυτό που δικαιούται (απάντηση από πρόεδρο ΔΣ να απευθυνθεί στο Τοπικό Συμβούλιο).

ΕΗΔ-2: ΖΑΚΚΑΣ. Ενημέρωση για τους χορηγούς της εκδήλωσης του ΜΘΝ στο Σύνταγμα. Ο δήμαρχος είπε ότι του ζητήθηκε από την Σταμούλη να ενημερώσει η ίδια το ΔΣ τον Σεπτέμβρη με πλήρη απολογισμό των εκδηλώσεων.

ΕΗΔ-3: ΖΑΚΚΑΣ. Πινακίδα επί της Παιδικής Χαράς στα Άσπρα Σπίτια, όπου εμφανίζεται ο δήμος ως υπεύθυνος για την παιδική χαρά - αναφορά και για το νερό και για το πεζόδρομο από το εργοστάσιο - αναφορά σε ανακοίνωση του σωματείου ΕΝΩΣΗ.
Ένα μπάχαλο για το ποιος είναι ο συνομιλητής με το εργοστάσιο. Μονομερής η ενέργεια του εργοστασίου για την παιδική χαρά, χαρακτηρίστηκε από τον α/δήμαρχο Αγγελόπουλο, δεν απάντησε για το νερό ουσιαστικά (πως πρόκειται να αντιμετωπιστεί από πλευράς δήμου), ενώ δεν ξεκαθαρίστηκε αν έχει τελικά ζητηθεί μελέτη από το Αλουμίνιο (να την κάνει ο δήμος δηλαδή) για τον πεζόδρομο.

ΕΗΔ-4: ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ. Σχετικά με την επικείμενη τροποποίηση του Καλλικράτη. Αν υπάρχουν προτάσεις ή κάποιο σχέδιο από το δήμο να συζητηθεί στο ΔΣ και να αποσταλεί οποιαδήποτε πρόταση στο υπουργείο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin