9 Μαΐου 2017

Συντονίζονται οι εμπλεκόμενοι φορείς στον ΔΗΜΟ Δ.Α.Α , ενόψει πιθανών πυρκαγιών.





ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δίστομο, ύστερα από τη σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γεωργακού Ιωάννη για τον προγραμματισμό δράσεων και την λήψη των απαραίτητων μέτρων προς αντιμετώπιση κάθε απρόβλεπτου και επικίνδυνου φαινομένου αλλά και για την προετοιμασία των Υπηρεσιών για τον σχεδιασμό και τις δράσεις της  Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου έτους 2017.
Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Ιωάννης Γεωργακός,
μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκομένους, τόνισε την ικανοποίησή του για την συνεργασία των φορέων κατά το έτος 2016. Την ικανοποίηση αυτή εξέφρασαν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Μετά από αναλυτική παρουσίαση που αφορούσε σε απολογισμό των δράσεων την αντιπυρική περίοδο έτους 2016 (όπως ο καθαρισμός δασικών δρόμων & αντιπυρικών ζωνών) ακολούθησαν οι προτάσεις των διαφόρων εκπροσώπων για την τελειοποίηση των υπαρχουσών διαδικασιών, την πλήρη χρήση του εξοπλισμού, το συντονισμό φορέων, εθελοντικών ομάδων και πολιτών με σκοπό την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης ενημέρωσης για τυχόν εστίες, επακόλουθη διάχυση της πληροφορίας, δυνατότητα πρόσβασης ακόμη και στις πιο δύσβατες περιοχές, ο συνδυασμός των οποίων, πάντα με την άμεση κινητοποίηση, θα οδηγήσει σε επιτυχή έκβαση όλων των καταστάσεων που τυχόν προκύψουν. Η  συνεδρίαση έληξε σε κλίμα απόλυτης πεποίθησης για τη συνέχιση της αποτελεσματικής αυτής συνεργασίας και κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος Διεύθυνσης Δασών αναπληρωτής Δασάρχης κ. Ιωάννης Ζουρνής, ο υπάλληλος του τμήματος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Αλέξανδρος Μεταξάς, ο αναπληρωτής Διοικητής της Π.Υ. Λιβαδειάς Επιπυραργός Κων/νος Πούλος, ο Αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου κ. Λουκάς Τρομπούκης, ο εκπρόσωπος της Αεροπορικής βάσης Καυσίμων Αντίκυρας Υποσμηναγός Αθανάσιος Παπαϊωάννου, οι Αντιδήμαρχοι Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, κ. Δημήτριος Λαγός, κ. Νικόλαος Βαλαούρας, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία κ. Ανδρέας Ράπτης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διστόμου κα Βασιλική Καστρίτη καθώς και οι υπάλληλοι του τμήματος Πολιτικής Προστασίας κα Αγγελική Κώτσου, κ. Χαράλαμπος Λαγογιάννης και κ. Παναγιώτης Ανδρέου.

                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin