4 Απριλίου 2017

Γνωρίστε την «άλλη» Αράχωβα.




Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και οι θερινές διακοπές είναι ακόμη μακριά, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε κάποιες έξυπνες λύσεις για να «γεμίσουμε τις μπαταρίες μας» ύστερα από έναν κουραστικό χειμώνα. Το ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ακόμη άδεια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας λίγες ανάσες χαλάρωσης και ξεκούρασης.
Και βέβαια η Αράχωβα αποτελεί μια τέτοια λύση, ειδικά τώρα που αυτός ο κατά βάσιν χειμερινός προορισμός έχει λιγότερο κόσμο και χαμηλότερες τιμές. Για πολλούς η γραφική κωμόπολη του Παρνασσού είναι συνδεδεμένη με τα χειμερινά σπορ και ως ένα θέρετρο που το προτιμούν οι πιο ευκατάστατοι και οι κοσμοπολίτες. Αλλά αυτό είναι άλλο ένα στερεότυπο που πρέπει να σπάσουμε. Δεν είναι καθόλου πολυτέλεια να επισκεφτούμε έναν προορισμό με υπέροχη φύση και παραδοσιακό χρώμα, πόσω μάλλον όταν αυτός απέχει μόνο κάτι παραπάνω από δύο ώρες από την Αθήνα.
Και μπορεί να μην έχει κανείς την ευκαιρία να ασχοληθεί με τα σπορ που θα έκανε αν ήταν ανοιχτό το χιονοδρομικό κέντρο, αλλά η Αράχωβα είναι όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου και πάντα υπάρχουν πράγματα να κάνει κανείς, φτάνει να υπάρχει η διάθεση.
Η επίσκεψη στους Δελφούς, οι αναζωογονητικές βόλτες μέσα στην κωμόπολη αλλά και γύρω από αυτήν, η ορειβασία για τους πιο τολμηρούς, ακόμη και τα πρώτα μπάνια στις κοντινές παραλίες είναι μερικές από τις επιλογές των εκδρομέων της άνοιξης. Επιπλέον, αυτή την εποχή μπορεί κανείς να αποφύγει την πολυκοσμία, αλλά όσοι την επισκέπτονται είναι πιο «συνειδητοποιημένοι» και τη γνωρίζουν με έναν άλλον τρόπο απ’ ό,τι οι συνήθεις επισκέπτες του χειμώνα.
Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο κοντά στην πλατεία ή τον δρόμο, ή ακόμη και κάποιο πιο απομονωμένο. Και μη σας φανεί παράξενο αν πάρετε πρωινό… χωρίς να το έχετε ζητήσει, αφού οι ντόπιοι είναι πάντα φιλόξενοι και προσφέρουν πολλές φορές κάτι από τα τοπικά εδέσματα στους τουρίστες.
Η Αράχωβα φημίζεται για τα κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά της προϊόντα και θα ήταν σοβαρή παράλειψη να φύγετε χωρίς να πάρετε κάτι από τη γαστριμαργική πανδαισία που προσφέρει. Όσο είστε εκεί όμως μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετική κουζίνα στο ζεστό περιβάλλον που χαρακτηρίζει τις ταβέρνες της. Τα περισσότερα ξενοδοχεία μάλιστα είναι  με ιδιαίτερη φροντίδα στο φαγητό. Και οι κάβες της όμως διαθέτουν εξαιρετικά κρασιά, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα καταστήματα που εμπορεύονται υφαντά και άλλα είδη που χαρακτηρίζουν την ποιμενική ζωή, όπως τσαρούχια, φλογέρες, καρδάρες, ασημικά και άλλα αντικείμενα.
Μια βόλτα στους γειτονικούς Δελφούς εξάλλου θα εμπλουτίσει την επίσκεψή σας και τις ιστορικές σας γνώσεις, οπότε αξίζει να αφιερώσετε λίγη ώρα και σε αυτόν τον ιερό χώρο, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο αρχαιολάτρες και απλούς τουρίστες από όλον τον κόσμο.
Σε κάθε περίπτωση, επισκεπτόμενος την Αράχωβα αυτή την εποχή θα έχετε καταφέρει να γνωρίσετε μια άλλη διάσταση της κωμόπολης. Όχι τη γνωστή, σοβαρή νύφη του χιονιά, αλλά τη χαρωπή νεαρή… ερωμένη του Παρνασσού που, ντυμένη στις αποχρώσεις του πράσινου, ανασαίνει τον ανοιξιάτικο αέρα. Και σίγουρα την επόμενη φορά που θα θελήσετε να την επισκεφθείτε θα είναι πάλι άνοιξη!


http://www.ifarsala.gr/2017/04/04/gnoriste-tin-alli-arachova/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin