Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Τι έκανε η Δημοτική Αρχή για την Τράπεζα; Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου των 4 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων για την Τράπεζα Πειραιώς στο Δίστομο
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ:

Τι έκανε η Δημοτική Αρχή για την Τράπεζα;

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου των 4 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων

Δίστομο 11 Απριλίου 2017


ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
Ποιες είναι, τελικά, οι προτάσεις του Δήμου Διστόμου και της παράταξης που διοικεί τον Δήμο για το θέμα της Τράπεζας Πειραιώς;
Έχει τη βούληση η Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μεταφορά των χρημάτων – καταθέσεων του Δήμου στην Τράπεζα Πειραιώς ώστε να μην υπάρχει η υποψία αθέτησης της συμφωνίας από πλευράς του Δήμου μας;
Η άποψή μας είναι ότι έτσι λύνονται τα ζητήματα…
Κατά τα λοιπά αναμένουμε να δούμε ποιοι έχουν δίκιο.
Διαβάστε παρακάτω το ιστορικό, τα γεγονότα, τα αποτελέσματα και τα ερωτήματα


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
27-04-2016: Ανάστατοι Έμποροι, Επαγγελματίες Διστόμου, Στειρίου, Οσίου Λουκά για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς, στο Δίστομο!

Με Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ Μιχάλη Σάλλα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τους Βουλευτές κ.α. η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ επισημαίνουν το οικονομικό πλήγμα που δέχονται σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία, το εμπόριο και τον τουρισμό. 
Οι Έμποροι και Επαγγελματίες, που κοινοποιούν την ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη, την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αγνιάδη, αναδεικνύουν τα βασικά επιχειρήματα πληθυσμιακού δυναμικού, οικονομίας, γεωγραφίας και διοικητικής διάρθρωσης, που στοιχειοθετούν την ανάγκη λειτουργία του Καταστήματος στο Δίστομο επ’ ωφελεία και των δυο πλευρών.


27-04-2016: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο (τηλεφωνικό) του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας και Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο.
“«Με το παρόν Ομόφωνο Ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας ζητά από την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσει την απόφαση των οργάνων της Τράπεζας περί αναστολής της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Μαρτυρική Πόλη του Διστόμου, που είναι η έδρα του Δήμου μας”…
“Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ Μιχάλη Σάλλα, τα μέλη του Δ.Σ. και τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης Καταστημάτων της εν λόγω Τράπεζας με κοινοποίηση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τους Βουλευτές του Νόμου, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη, την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αγνιάδη”.


03-05-2016: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δίστομο την Πέμπτη, για να μην κλείσει η Τράπεζα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κάτω Πλατεία του Διστόμου διοργανώνουν το μεσημέρι της Πέμπτης (5-5-2016) το Τοπικό Συμβούλιο και όλοι οι μαζικοί φορείς του Διστόμου, για την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το μοναδικό κατάστημα Τράπεζας που υπάρχει στην Μαρτυρική Κωμόπολη που εξυπηρετεί τους κάτοικους και της γύρω περιοχής!
Συγκεντρωνόμαστε για να διαμαρτυρηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ειρηνικά και με αποφασιστικότητα για να σταματήσει η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του τόπου μας! “ΟΧΙ άλλα λουκέτα σε ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα! ΟΧΙ στο μαράζωμα της περιοχής! Οι τράπεζες είναι εργαλεία εξυπηρέτησης της οικονομίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων- όχι μόνο μηχανισμοί κέρδους! Όχι στο πρόσχημα της “συρρίκνωσης” των Τραπεζών, όταν ανοίγουν αλλού δίπλα μας, άλλα καταστήματα!” αναφέρει το προσκλητήριο που εξέδωσαν οι φορείς.


05-05-2016: Μεγάλη συγκέντρωση στο Δίστομο για να μην κλείσει η μοναδική Τράπεζα
Για μια και πλέον ώρα σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι “πολιόρκησαν” συμβολικά την Τράπεζα, η οποία αυτό το διάστημα δεν έκανε συναλλαγές. 
Κάτοικοι από όλη την περιοχή, άνδρες γυναίκες και παιδιά, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, έμποροι και επαγγελματίες, “Να σταματήσει το μαράζωμα του τόπου μας, το κλείσιμο ήδη δύο Τραπεζών και άλλων Υπηρεσιών Δημόσιου χαρακτήρα” τόνισε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Λουκάς Δημάκας, που υπογράμμισε ότι είναι πρόσχημα αυτό που λένε από την πλευρά της Τράπεζας ότι κλείνει και άλλα καταστήματα: “Αν ήταν έτσι, δεν θα άνοιγε η ίδια Τράπεζα πριν 5-6 μήνες νέο κατάστημα σε διπλανή κωμόπολη, όπου υπάρχουν και άλλες δυο Τράπεζες!”, είπε ο ομιλητής χειροκροτούμενος.
Το έωλο αυτό επιχείρημα της Τράπεζας απέκρουσε και ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας κ Γιάννης Γεωργακός που είπε ότι έχει ήδη προτείνει στον Πρόεδρο της Τράπεζας κ Μιχ.Σάλλα “ότι αν θέλει να κάνει οικονομία, τότε να κλείσει το κατάστημα που άνοιξε στην Αράχοβα όπου υπάρχουν και άλλες τράπεζες για να εξυπηρετείται ο κόσμος και να διατηρήσει το κατάστημα του Διστόμου, που χρειάζεται για τους δημότες”. 
Ο κ. Γεωργακός, που παρέδωσε στην διευθύντρια του καταστήματος το ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι θα συνεχιστεί η ενημέρωση και δεσμεύτηκε να φέρει τις καταθέσεις του Δήμου στην τράπεζα. Σε περίπτωση που κλείσει το κατάστημα όπως συμφώνησαν όλοι οι κάτοικοι Διστόμου και Στειρίου θα πάρουν τις καταθέσεις τους από την τράπεζα Πειραιώς.


12-05-2016: Δελτίο Τύπου του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας για την παράταση λειτουργίας για την τράπεζα Πειραιώς
Έπειτα από ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας και την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων - φορέων της περιοχής για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο, δόθηκε παράταση λειτουργίας του έως 30 Σεπτεμβρίου 2016. Προκειμένου για την στήριξη του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο, το Δ.Σ. του Δήμου έχει ήδη λάβει σχετική απόφαση για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και σε συνεργασία με την Διεύθυνση του καταστήματος γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση υλοποίηση της απόφασης.


17-05-2016: Δελτίο Τύπου του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας για την επ’ αόριστον λειτουργία της τράπεζας Πειραιώς
Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς μας ενημέρωσε ότι το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο θα παραμείνει ανοιχτό επ’ αόριστον, έπειτα από ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας και την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων - φορέων της περιοχής για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.


11-10-2016: Νέο ενδεχόμενο λουκέτου στην τράπεζα στο ΔΙΣΤΟΜΟ;
SOS-ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ “ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΩ ΑΘΕΤΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ!
Η Επιτροπή κινητοποίησης από τότε είχε επισημάνει ότι χρειάζεται εγρήγορση για την υλοποίηση της απόφασης μεταφοράς των χρημάτων που φημολογείται ότι είναι 1,3 εκ. ευρώ! Και είχε -δυστυχώς- δίκιο! Διότι μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ! Και ΑΝ γίνει κάτι φημολογείται ότι θα φέρουν στο Δίστομο ΜΟΝΟ το 1/5 (το ένα πέμπτο) των χρημάτων, αθετώντας τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες...
Όμως έχουμε λόγο - και θα αγωνιστούμε ξανά- να μην μας κοροϊδεύουν με υποσχέσεις για θέματα από τα οποία εξαρτάται η επιβίωση συνταξιούχων, επαγγελματιών, να μην παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας. Θα αγωνιστούμε να υλοποιούνται οι αποφάσεις του Δ.Σ. και να μην υπαναχωρούν οι αρμόδιοι, για άγνωστο λόγο! Αυτοί τα δήλωσαν, όχι εμείς! Ας μας πουν γιατί δεν υλοποιούν την απόφαση!


31-10-2016: Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας (απόσπασμα από το πρακτικό, ενημέρωση του Δημάρχου)
“Hθελα να σας ενημερώσω ότι μίλησα με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Πειραιώς, διότι η Εθνική Τράπεζα μας έδινε επιτόκιο 1,10 και η Πειραιώς 0,90. Μας δίνει τελικά 1,10 η Πειραιώς, αλλά το έγγραφο που ήρθε σήμερα, μας δεσμεύει ότι το επιτόκιο θα είναι μέχρι 31.12.16, δηλαδή για 2 μήνες. Και ξαναμίλησα πάλι, του είπα ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, για 2 μήνες να μας δώσετε επιτόκιο. 
Θα το δουν με τη Διοίκηση της Τράπεζας και εντός των ημερών θα έχουμε απάντηση, για να είναι για πολύ περισσότερο χρόνο. Θα ενημερωθείτε. Για να μεταφερθούν πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαμε πει”.


30-03-2017: Ανακοίνωση για τον περιορισμό λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς (Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης ΕΝ.Α.Σ.)
Ξαφνικά και με έκπληξη, πληροφορηθήκαμε σήμερα Πέμπτη 30/03/2017 την υποβάθμιση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο. Το κατάστημα με απόφαση της Τράπεζας μετατρέπεται σε κινητό και θα λειτουργεί ΜΟΝΟ δύο ημέρες την εβδομάδα Δευτέρα και Πέμπτη!!!
Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία υποβαθμίζει περαιτέρω την καθημερινότητα των δημοτών του Διστόμου, του Στειρίου και των κατοίκων πολλών γύρω χωριών. 
Η εξέλιξη αυτή ήρθε, παρόλο που όπως πληροφορηθήκαμε οι τοπικές κοινωνίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τράπεζας για ενίσχυση των δραστηριοτήτων της (μετά την προηγούμενη ανακοίνωση για λουκέτο στο κατάστημα) και βελτίωσε τα οφέλη της. Σε αυτό συντέλεσε και η μεταφορά ποσού, πολύ μικρού έστω από τα διαθέσιμα χρήματα του Δήμου στην εν λόγω τράπεζα. 
Η παράταξη Ενωτικός Ανεξάρτητος Συνδυασμός του Δήμου Δ.Α.Α. θεωρεί την εξέλιξη αυτή απαράδεκτη και επιβλαβή για τα συμφέροντα των Δημοτών του Δήμου και ιδιαίτερα των κατοίκων Διστόμου-Στειρίου και των κατοίκων περιοχών όμορων Δήμων (Δαύλεια, Κυριάκι, Δεσφίνα) και καλεί:
… Τον Δήμο Δ.Α.Α. να ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση άρσης της απόφασης αυτής, και να προχωρήσει στο πλαίσιο συζητήσεων με την Τράπεζα στην υλοποίηση της μεταφοράς ολόκληρου του ποσού των διαθεσίμων του Δήμου.


06-04-2017: Ερώτηση στη Βουλή του κ. Θηβαίου, βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα: “Υποβάθμιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο”
Ερωτάται ο κ. υπουργός, σε ποιες ενέργειες, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο;


11-04-2017: Συνάντηση του κ. Θηβαίου, βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς
Ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη συνεχούς λειτουργίας του υποκαταστήματος, δεδομένου ότι είναι το μοναδικό εν λειτουργία τραπεζικό υποκατάστημα στο Δίστομο, εξυπηρετεί χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους και μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Από την πλευρά της Τράπεζας, δεσμεύτηκαν για την επανεξέταση του ζητήματος αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, οπότε και θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία για το θέμα.


ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ – ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Τι αποφάσεις λήφθηκαν όλο αυτό το διάστημα;
Αίτημα του Δήμου για την επανεξέταση της απόφασης για το κλείσιμο της Τράπεζας από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.
Πρόταση του Δημάρχου στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για κλείσιμο του καταστήματος που άνοιξε στην Αράχοβα, όπου υπάρχουν και άλλες τράπεζες για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου για την μεταφορά των καταθέσεων του Δήμου στο τοπικό υποκατάστημα του Διστόμου.
Τι έγινε από όλα αυτά;
Αποστολή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.
Συζητήσεις του Δημάρχου με την Τράπεζα Πειραιώς και διαπραγμάτευση του επιτοκίου.
Τι δεν έγινε;
Δεν μεταφέρθηκαν οι καταθέσεις του Δήμου στην Τράπεζα (εκτός ενός μικρού ποσού).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
Απόφαση της Τράπεζας για υπολειτουργία του καταστήματος και ανοιχτό δύο μέρες την εβδομάδα.
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Γιατί δεν μεταφέρθηκαν τα χρήματα;
Γιατί δεν υλοποιήθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μεταφορά των χρημάτων;
Γιατί δεν ενημερώθηκε εγκαίρως το Δημοτικό Συμβούλιο για τη μη μεταφορά των χρημάτων;
Γιατί δεν εξετάστηκε εγκαίρως ότι η μη τήρηση της συμφωνίας θα είχε ως πιθανό αποτέλεσμα την υπολειτουργία του καταστήματος;
Φταίει κάποιος υπάλληλος του Δήμου που δεν μεταφέρθηκαν τα ποσά (ο εύκολος στόχος);
Φταίνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Φταίνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που αρκέστηκαν στις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ότι δεν θα κλείσει η Τράπεζα;
Γιατί δεν συγκάλεσαν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αν πραγματικά κόπτονταν για τη λειτουργία του υποκαταστήματος;
Γιατί προτίμησαν τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο, καταστρατηγώντας την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου με το να μην εισάγουν τα δυο σημαντικότατα θέματα, την κατάργηση της Κοινωφελούς και τις επιστολές υπαλλήλου του Δήμου για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου;
Γιατί προτίμησαν να κρυφτούν πίσω από την Τράπεζα Πειραιώς για να μην συζητηθούν τα παραπάνω δυο θέματα, καθώς και το θέμα εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών 250 μέτρα από το Δίστομο;
Πότε θα “μάθουν” να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΛΕΟΝ); ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;
Δεν νομιμοποίησαν ένα “παράνομο” Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο δεν είχε ως θέματα τα αποφασισμένα στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Δεν παραβρέθηκαν στο “παράνομο” Δημοτικό Συμβούλιο, που πρόσχημα είχε ως θέμα την υπολειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς (8ο θέμα, για να καταλάβει κανείς τη σπουδαιότητα με την οποία διαχειρίστηκε η δημοτική αρχή το θέμα), γνωρίζοντας ότι θα δεχτούν επίθεση γι’ αυτό.
Δεν συμμετείχαν, στο “παράνομο” Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας κάθε δικαίωμα να μην παραβρεθούν, αφού δεν υπήρχε καμιά εισήγηση σχετικά με το θέμα της Τράπεζας Πειραιώς από τον αρμόδιο εισηγητή – αντιδήμαρχο, για το ποια ήταν η πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Τι είδους συζήτηση θα γινόταν επί του θέματος; Ποιο θα ήταν το επίδικο;
Δείτε το βίντεο της “άτυπης” συνεδρίασης για να καταλάβετε πως διοικείται ο Δήμος:
http://original.livestream.com/esterea/video?clipId=pla_1e98a44a-5363-4e46-ba5e-2fb7752d951f&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb


ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
Ποιες είναι, τελικά, οι προτάσεις του Δήμου Διστόμου και της παράταξης που διοικεί το Δήμο για το θέμα της Τράπεζας Πειραιώς;
Έχει τη βούληση η Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μεταφορά των χρημάτων – καταθέσεων του Δήμου στην Τράπεζα Πειραιώς ώστε να μην υπάρχει η υποψία αθέτησης της συμφωνίας από πλευράς του Δήμου μας;
Η άποψή μας είναι ότι έτσι λύνονται τα ζητήματα…
Κατά τα λοιπά αναμένουμε να δούμε ποιοι έχουν δίκιο.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Ζήσης Λουκάς
Καστρίτης Ευστάθιος
Μπέλλος Θεόδωρος
Οικονόμου Τάκης

http://distomo.blogspot.gr/2017/04/4.html?spref=fb

Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin