3 Φεβρουαρίου 2017

Αράχωβα : Vibes και... άλλες πίστες!




Η κοσμοπολίτικη και γραφική γωνιά της Βοιωτίας πλάι στον Παρνασσό και τους Δελφούς δεν έχει μόνο την φέτα της, την ψητή φορμαέλα και τα τροφαντά λουκάνικα για να μας γυαλίσει το μάτι αλλά και την φιλόξενη ζεστασιά των κατοίκων της. Στην Αράχωβα, τα πιο πολλά ραντεβού δίνονται στην πλατεία Λάκκα και η γιορτινή ατμόσφαιρα ενισχύεται από τα βουνίσια vibes.



Πάει καιρός που ψάχνετε την ελαφρότητα του είναι, όπως μία πεταλούδα; Η Αράχωβα με το καλό φαγητό σας βγάζει από την "φωλιά" σας και το μουντό καιρό, καθώς ξυπνά τις αισθήσεις και τις δυνατές εμπειρίες. "Πετάξτε" και κερδίστε σε εντυπώσεις και γεύσεις.

Στην Αράχωβα θα πάτε για σκι και για καφέ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και αρτιότερα εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, με 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων, συνολικού μήκους 36 χλμ. Από πέρυσι, μάλιστα, καμαρώνει και για τον πλήρη εντυπωσιακό εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και αναβατήρων, φιλοξενώντας πλέον και τον πιο σύγχρονο αναβατήρα της Ευρώπης! Δεν είναι περίεργο ούτε ανεξήγητο που ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι έρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για την εμπειρία και το πάθος της άθλησης. Φυσικά, το τερπνόν μετά του ωφελίμου, οπότε, μιας και είστε κοντά θα σας προτείναμε να κλείσετε την μικρή σας απόδραση με μια επίσκεψη στους Δελφούς, τον ομφαλό της Γης! 

Μόλις 8χλμ από την Αράχωβα, οι Δελφοί, «το κέντρο του κόσμου», όπως οι αρχαίοι Έλληνες χαρακτήριζαν την περιοχή, θα σας μεταφέρουν την ενέργεια του τόπου, την ενέργεια της γης. Μία επίσκεψη στον επιβλητικό ναό του Απόλλωνα, στον χαρακτηριστικό Θόλο της Αθηνάς Προναίας, στο Αρχαίο Θέατρο, στον Θησαυρό των Αθηναίων, στην Ιερά Οδό, στην Κασταλία Πηγή και φυσικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα σας «στείλει» στην εποχή της Πυθίας. Αξεπέραστος όλων, στο μουσείο, είναι ο όρθιος στο δίφρο Ηνίοχος με την διαπεραστική ζωντανή ματιά του, ενδεικτική για την αυτοκυριαρχία και τη δύναμη που απαιτεί ο ρόλος του. Το πιο διάσημο χάλκινο άγαλμα των Δελφών με τον τυπικό μακρύ χιτώνα, που αναπαρίσταται ως δωρικός κίονας, αποτελεί πιθανότατα έργο του Πυθαγόρα από το Ρήγιο. Μείνετε στην αφοπλιστική λεπτομέρεια των ματιών από ημιπολύτιμο λίθο και γυαλί. Και φύγετε αλλαγμένοι, με θετικές εικόνες, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο σας. 

Η νυχτερινή διασκέδαση στα "must" στέκια του βουνού σας μυούν σε νέα μυστικά κοκτέιλ και γεύσεις, ενώ οι κουβέντες με τους ντόπιους μπαρμεν και τους γκεστ ντι τζέι σας απογειώνουν, παίρνοντας κάτι καινούριο από τον χειμωνιάτικο ναό του κοσμοπολίτικου λάιφ στάιλ. Στην Αράχωβα τα πάντα επιτρέπονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin