9 Φεβρουαρίου 2017

Ψάχνουν το κατάλληλο σπιτικό για τον σκύλο που απεγκλώβισαν από την Πάνια της Αράχωβας





Έκκληση για την υιοθεσία του σκύλου που απεγκλωβίστηκε στις 18 Οκτωβρίου 2016 από την ορεινή περιοχή Πάνια σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την Αράχωβα απευθύνει μέσω του www.zoosos.gr η Εύη Σύρου, η γυναίκα η οποία μόλις πληροφορήθηκε που βρίσκεται το σκυλί, ζήτησε την βοήθεια κατοίκων και μελών της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς (Ε.Ε.Δ.Λ.) και έτσι κατάφερε να σώσει τον Χίρο (από το ήρωας).






Η κα Σύρου μας εξήγησε ότι αν και το ζώο είχε δοθεί για υιοθεσία αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω καθώς εκείνος ο οποίος το ανέλαβε δεν φρόντιζε να του αφιερώσει όσο χρόνο χρειάζεται και να τον βγάζει βόλτα ώστε το σκυλί να συνηθίσει σταδιακά και το λουρί με αποτέλεσμα τελικά το ζώο να μην ασκείται και να μην κοινωνικοποιείται.

Ο Χίρο, παραμένει άγνωστο το πως βρέθηκε εγκλωβισμένος στο συγκεκριμένο σημείο, και σύμφωνα με τον εκπαιδευτή που τον παρακολουθεί έχει κακοποιηθεί γι’ αυτό και με το που του φορούσαν λουρί ξάπλωνε και δεν κουνιότανε. Διαπίστωσαν ότι δεν έχει ξαναζήσει σε σπίτι και φοβάται να μπαίνει σε κλειστό χώρο. Αυτά και τα δύο διορθώνονται αλλά χρειάζεται χρόνος και δουλειά με τον σκύλο που είναι εξαιρετικός με τα παιδιά και τα πάει καλά με αρσενικούς και θηλυκούς σκύλους.


Ο Χίρο τα πάει καλά με όλους χρειάζεται όμως χρόνο…

Αν μπορείτε να συμβάλετε στην ουσιαστική φροντίδα του ζώου καλέστε στο τηλέφωνο: 6934030331. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποψήφια οικογένεια του Χίρο είναι να υπάρχει χρόνος και διάθεση να ασχοληθεί μαζί του και με την ΔΩΡΕΑΝ καθοδήγηση συμπεριφοριστή – εκπαιδευτή, να ξεπεράσει τις φοβίες του γι’ αυτό και θα δοθεί αποκλειστικά εντός Αττικής.

http://www.mpala.gr/eidiseis/476329

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin