6 Φεβρουαρίου 2017

Αμβρυσσέας Διστόμου: Τίμησε το φίλαθλο πνεύμα, την φιλία και την αλληλεγγύη, στο πρόσωπο ΑμεΑ







Την ξεχωριστή του ''προσωπικότητα'' πέραν αυτή της αγωνιστικής, ανέδειξε για άλλη μια φορά η ποδοσφαιρική ομάδα του Διστόμου , πριν το ντερμπι στην έδρα του με το Ύπατο,που έληξε ισόπαλο 3-3 μετά από έναν αγώνα γεμάτο γκολ, σασπένς και πολύ κόσμο! Στο πλαίσιο λοιπόν και του κοινωνικού και διαπαιδαγωγικού του ρόλου ως αθλητικό σωματείο, οι φίλαθλοι που κατέκλυσαν το γήπεδο του Αμβρυσσέα από όλη την δυτική Βοιωτία και την Φωκίδα,απόλαυσαν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή ανάδειξης του φιλάθλου πνεύματος , της φιλίας και της αλληλεγγύης.


Όπως είναι γνωστό στους φιλάθλους ο πρωτοπόρος της Α΄Βοιωτίας Αμβρυσσέας, έχει στις τάξεις του τους καταγόμενους από το χωριό Κατοχή, δίδυμους αδελφούς Μάριο και Χρήστο Πλακίδα καθώς και τον νεοαποκτηθέντα Βασίλη Μεταξούλη- όλους άσσους στο σκοράρισμα. Οι τρεις τους λοιπόν με την διοίκηση της Ομάδας του Διστόμου, επιβράβευσαν τον Σπύρο Λαχανά που κατάγεται επίσης από την Κατοχή και ο οποίος έχει γίνει φαν του Αμβρυσσέα καθώς και με τους τρεις είναι φίλοι και έχουν μεγαλώσει, λίγο πολύ, μαζί.




Πως δέχθηκε την επίθεση με όπλο

Έχει την αξία του ότι ο 37χρονος, σήμερα, σωφρονιστικός υπάλληλος Σπύρος Λαχανάς είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς κάτω από το σπίτι του στις 10 Μαρτίου 2010. Είχε μόλις σχολάσει από τη βάρδια του στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για ''συμβόλαιο θανάτου'' από κρατούμενο, με 19 απόπειρες ανθρωποκτονίας, τον οποίο είχε πιάσει με ναρκωτικά μέσα στη φυλακή.

Ο Λαχανάς, που υπηρετούσε τότε ήδη σχεδόν 10 χρόνια ως σωφρονιστικός υπάλληλος, επέζησε μεν της επίθεσης, ωστόσο οι σφαίρες τον καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι καθώς μια εξ αυτών τον βρήκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο, ένα χιλιοστό από κεντρική αορτή . Τόσα χρόνια μετά, το ελληνικό Δημόσιο δεν του αναγνωρίζει ότι είναι παθών στην υπηρεσία, επειδή η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του έγινε εκτός των φυλακών! Έκτοτε, ο Λαχανάς ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά, με γιατρούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και... βάρδιες που εξακολουθεί να κάνει -πάνω στο καροτσάκι του- στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, όπως ανέφερε σχετικό ρεπορτάζ του Εθνους.




Η επιβράβευση και η συγκίνηση 

Έτσι όταν το Σάββατο είδε να τον καλούν από την ειδική θέση μπροστα στα αποδυτήρια για επιβραβεύσουν την φίλαθλη ιδιότητα του και τον αγώνα ζωής που δίνει με αισιοδοξία, συγκινήθηκε πολύ. Την φανέλα του Αμβρυσσέα Διστόμου με το όνομα του και το Νο 18 -που για τον ίδιο λέει πολλά. Και ευχαρίστησε τους συγχωριανούς του όπως και τον Γενικό Γραμματεα του Αμβρυσσέα κ Γαρύφαλο Πετρακο για την ευχάριστη έκπληξη (φωτό), ενώ οι εκατοντάδες φίλαθλοι τον χειροκροτούσαν! . Στον δε προσωπικό του λογαριασμό στο φέισμπουκ έγραψε: «Σήμερα τα δίδυμα του χωριού μου επιφύλαξαν μια έκπληξη. Χρήστος Πλακιδας και Μάριος Πλακίδας μαζί με Βασίλη Μεταξούλη τους αγαπάω χρόνια τώρα και το ξέρουν.Με αιφνιδίασαν μαζί με όλη την ομάδα που με τίμησαν σ αυτόν τον ιερό και ιστορικό τόπο το Δίστομο.Ήταν ένα ντέρμπι με ψυχή, γκολάρες, συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, παν απ όλα υγεία πάντα πρωτιές γιατί τους αξίζει.Ομολογώ ότι τέτοιο πάθος και πίεση είχα να βιώσω από Ολυμπιακό -ΠΑΟ μες το Καραϊσκάκης.
Χίλια μπράβο σας αξίζουν μάγκες μου».


Κείμενο : Λουκάς Δημάκας

Φωτό και βίντεο από φίλους του fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin