19 Φεβρουαρίου 2017

Από τα εγκαίνια της έκθεσης στο ΕΠΚΕ Δελφών στην οποία συμμετείχαν και οι ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑ




Μέχρι τις 28 Απριλίου θα διαρκέσει η έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε το Σάββατο στο ευρωπαϊκό πολιτιστικό κέντρο Δελφών με τίτλο «Δελφοί, Κάτοικοι και Ιστορία 1890-1970».



Ο επισκέπτης μέσα από ένα πλούσιο υλικό μπορεί να δει ένα φωτογραφικό αφήγημα για τη ζωή των κατοίκων των Δελφών. Η ιδιαιτερότητα της έκθεσης είναι ότι στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε υλικό που προέρχεται από τις οικογενειακές φωτογραφικές συλλογές των κατοίκων , οι οποίοι τις παραχώρησαν στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών .




Δελφοί……άνθρωποι και ιστορία

Ένα μοναδικό φωτογραφικό ταξίδι από το παλαιό Καστρί του 19ου αιώνα στους Δελφούς . Ο Φωτογραφικός φακός εστίασε αυτή τη φορά στους ανθρώπους …..Η ιδέα από την πρώτη στιγμή μας ενθουσίασε και όλη η ομάδα με ιδιαίτερο πάθος και αγάπη για τους Δελφούς και τους Δελφιώτες άρχισε τις εργασίες της αρκετούς μήνες πριν . 
Ο ενθουσιασμός όμως ολοένα και μεγάλωνε, καθώς η ομάδα των συνεργατών συνεχώς διευρυνόταν. Σαράντα οικογένειες πρόσφεραν πρωτότυπο υλικό προκειμένου να πραγματοποιηθεί το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα…… …Η χαρά πολύ μεγαλύτερη, όταν ολοκληρώθηκε και άναψαν τα φώτα, όταν η έκθεση αποτελούσε πλέον πραγματικότητα…… Η συγκίνηση όλων απερίγραπτη …….Πρόσωπα και καταστάσεις ξαναζωντάνεψαν, ανακαλύψαμε συγγενικές σχέσεις οι νεότεροι, μέσα από ιστορίες μεταφερθήκαμε σε χρόνια, που όλα ήταν αλλιώς, ήταν όμως όλα εδώ σε τούτο τον τόπο. Καμιά φορά δεν χρειάζεται έντονο χρώμα αρκεί και το ασπρόμαυρο για να γεννηθούν έντονα συναισθήματα ακόμα και χαράς. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρόεδρο του ΕΠΚεΔ Δελφών κα Ελένη Αρβελέρ, στο Διευθυντή κ Παύλο Καλλιγά, στην κα Νικολοπούλου Μάρω, που πήραν αυτή την τόσο ξεχωριστή πρωτοβουλία . Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις οικογένειες, που άνοιξαν τα συρτάρια τους και μοιράστηκαν μαζί μας όλο αυτό το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό, τεκμήριο της οικογενειακής τους ιστορίας αλλά και της ιστορίας της πόλης μας. Και βέβαια δε θα γινόταν τίποτα χωρίς τη Θάλεια Κιμπάρη, το Νίκο Βουρλιώτη, το Γιάννη Χριστόπουλο και το Λουκά Παπαλεξανδρή. Αγαπήσαμε πολύ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι στους Δελφούς!!!!



Κείμενο: Κρυσταλλία Κώνστα


Ακολουθεί σχετικό βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό :


          


Έκθεση φωτογραφίας στους Δελφούς από LAMIASTARGR


Ακολουθούν φωτό από τον κο ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin