23 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσία Παυλόπουλου το οικονομικό ΦΟΡΟΥΜ στους ΔΕΛΦΟΥΣ 2-5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017



ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΕΦΕΤΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ


Παρουσία Παυλόπουλου η έναρξη - Σαράντα σημαντικά θέματα σε παράλληλες συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν σε 5 διαφορετικές αίθουσες

Πολύ μεγάλης σημασίας χαρακτηρίζεται το 2ο ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών το οποίο θα πραγματοποιηθεί 2 με 5 Μαρτίου στους Δελφούς. Με σημαντικές διεθνείς συμμετοχές και εκπροσώπους από όλο το φάσμα της πολιτικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας θα συζητηθούν 40 σημαντικά θέματα σε παράλληλες συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν σε 5 διαφορετικές αίθουσες. Την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.




Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έμφαση με πέντε θεματικές συζητήσεις δίνεται στο θέμα των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες για την έξοδο της χώρας από την κρίση.




Την Παρασκευή το πρωί ξεκινά τρίωρη συζήτηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στην οποία συμμετέχουν οι πρώην Υπουργοί Οικονομικών, κ.κ. Χαρδούβελης, Παπακωνσταντίνου, Ζανιάς, το μέλος της Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής για την Ελλάδα του ΟΟΣΑ Mario López-Roldán, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Φέσσας και σημαντικοί επιχειρηματίες.




Στην κουβέντα για τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε μια ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Άννα Διαμαντοπούλου, Sandro Gozi, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας (2012-2014), Giles Merritt, Ιδρυτής και Πρόεδρος, Φίλοι της Ευρώπης (Friends of Europe), ο νομπελίστας Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο Pedro Sánchez, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ισπανίας (2014-2016) και ο καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου. 





Για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να μπορέσει να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης θα γίνει μεγάλη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στην οποία θα συμμετάσχουν ο Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, ο Χάρης Παστίδης, Πρόεδρος, University of South Carolina, ΗΠΑ, οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σ. Γκρίτζαλης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Π. Μήτκας, οι καθηγητές Ε. Ευσταθόπουλος και Γ. Πανούσης.




Θα παρουσιαστούν επίσης συζητήσεις για την συνταγματική μεταρρύθμιση με την συμμετοχή μεταξύ άλλων των καθηγητών Γεραπετρίτη, Φλογαϊτη, Τσακυράκη και ειδική συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία με την συμμετοχή μεταξύ άλλων του Προέδρου το ΣΦΕΕ Πασχάλη Αποστολίδη και της πρώην Υπουργού Υγείας της Ιρλανδίας Mary Harney.




Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα του Φόρουμ στο Facebook https://www.facebook.com/delphiforum

Τη σημαντική αυτή εκδήλωση στηρίζουν οι εταιρείες: ELMIN-Βωξίτες, ΔΕΠΑ, Aegean, The Hellenic Initiative, Libra Group, Hellenic Entrepreneurship Award, Home Project, TAP, OTE, Eurolife, VOLVO, Coca-Cola 3E, Χρυσωρυχεία Θράκης, Google, Εθνική Τράπεζα, Heracles Group of Companies, Lamda, Aluminum of Greece, ΕΛΠΕ, Alpha Bank, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, PAPASTRATOS, Microsoft, ΕΥΔΑΠ, Deloitte, IMERYS, Abbvie, Roche, Black Sea Trade Development Bank & Regus.




Πηγή: https://www.voria.gr/article/i-metarrithmisis-sto-proskinio-tou-efetinou-ikonomikou-foroum-delfon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin