31 Ιανουαρίου 2017

Χ.Κ.ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ : Τα βασικά σημεία που αποφασίσθηκαν στην συνάντηση ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΖΑΚΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τη συνάντηση στην Αράχωβα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού - Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Συμμετέχοντες:
Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Γιώργος Τερζάκης, Πρόεδρος ΕΤΑΔ
Γιάννης Γεωργακός, Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών
Γιώργος Γώγος, Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας
Νίκος Μολιώτης, Αντιδήμαρχος Δελφών
Κώστας Γκιώνης, Αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας

Θέμα:
«Συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΕΤΑΔ για την εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού»

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και αφορά στην συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΕΤΑΔ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του Χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, συμφωνήθηκαν τα εξής:

1.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει πλήρως ότι η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού βρίσκεται αποκλειστικά στην ευθύνη της ΕΤΑΔ. Ωστόσο επιμένει στην πάγια θέση της για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο πλαίσιο του οποίου το Χιονοδρομικό Κέντρο θα περάσει στα χέρια ενός αμιγώς αυτοδιοικητικού σχήματος.

2.Δημιουργία πλαισίου συνεργασίας (σε δύο επίπεδα) για την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των  εμπλεκόμενων φορέων.
  • 1ο επίπεδο: Δημιουργία ομάδας εργασίας που θα απαρτίζεται από τον Περιφερειάρχη, τους τρεις Δημάρχους και τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ και η οποία  θα συνεπικουρεί το έργο της  ΕΤΑΔ και θα χαράσσει στρατηγική για τη λειτουργία και την προβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου. Παράλληλα θα παρακολουθεί τα στάδια υλοποίησης των δράσεων που έχουν συναποφασιστεί. Θα συναντηθεί προγραμματισμένα τον Απρίλιο, με το τέλος της χιονοδρομικής περιόδου και τον Σεπτέμβριο του 2017 για τον συντονισμό των δράσεων της επόμενης περιόδου.

  • 2ο Επίπεδο: Δημιουργία ομάδας παρακολούθησης που θα απαρτίζεται από έναν έως δύο εκπροσώπους της Περιφέρειας, των Δήμων και της ΕΤΑΔ, η οποίοι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν καθημερινά, αλλά και για την υλοποίηση των δράσεων . Θα αποτελεί δε  και τον δίαυλο επικοινωνίας των δήμων με το Χιονοδρομικό Κέντρο όσον αφορά την πληροφόρηση για την κατάσταση του δρόμου και των πιστών και τη συνεργασία για τον αποχιονισμό.

3.Επικοινωνία - Διαφήμιση
- Η ΕΤΑΔ θα επικαιροποιήσει την παρουσία της στα social media και την ιστοσελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου άμεσα.
- Η ΕΤΑΔ θα παρέχει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήδη υπάρχον οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία του Χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο η Περιφέρεια μπορεί να χρησιμοποιήσει συνδυαστικά με το δικό της υλικό για την προβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου σε Ελλάδα και εξωτερικό, αρχής γενομένης από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Τελ Αβίβ.
-Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η ΕΤΑΔ θα συγχρηματοδοτήσουν το έργο εταιρίας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας για την καλύτερη προβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου, την επόμενη περίοδο (2017-2018).
-Η ΕΤΑΔ σε συνεργασία με τους Παραπαρνάσσιους Δήμους θα δημιουργήσει και θα λειτουργήσει σημεία πληροφοριών (Info Kiosks) στους εν λόγω Δήμους  τα οποία θα παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για το Χιονοδρομικό και θα πωλούν κάρτες για την χρήση των αναβατήρων). Οι Δήμοι οφείλουν να παρέχουν τον χώρο και μία γραμμή Internet, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. H ΕΤΑΔ είναι υπεύθυνη για τη στελέχωσή και την διαμόρφωση του χώρου.

4.Προσβασιμότητα στο Χιονοδρομικό
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τους Δήμους θα διερευνήσουν την προσβασιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο, μέσω υφιστάμενου εναλλακτικού δρόμου και τη βελτίωση του ήδη υπάρχοντος από τη διασταύρωση μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο.

5.Κόστος Εισιτηρίων - Καρτών
Μέσω τις ομάδας εργασίας θα γίνει συνολική συζήτηση για τη διαμόρφωσή του κοστολογίου τη νέα περίοδο.  Ενώ για την τρέχουσα περίοδο θα δημιουργηθεί  ειδική κάρτα για τους πιστοποιημένα από τους Δήμους μόνιμους κατοίκους της περιοχής στην τιμή των 100 ευρώ για την κάρτα των 20 πόντων, εκτός ΠΣΚ και αργιών. Οι Δήμοι δεσμεύθηκαν να ελέγχουν πλήρως τη διαδικασία παροχής βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας, ώστε να μη δημιουργηθούν καταχρηστικά φαινόμενα. Η χρήση της κάρτας στο Χιονοδρομικό Κέντρο θα απαιτεί ταυτόχρονη επίδειξη ταυτότητας. 

6.Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Τρίτη και Τετάρτη

Συμφωνήθηκε η κυκλική λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου κάθε Τρίτη και Τετάρτη, όπου θα είναι ανοιχτές επιλεγμένες πίστες. Την Τρίτη 2 από τις πίστες που βρίσκονται από την πλευρά του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και την Τετάρτη 2 από τις πίστες που βρίσκονται από την πλευρά του Δήμου Ελάτειας-Αμφίκλειας.  Το εισιτήριο ορίζεται στα 10 ευρώ.
                            
7.Μεταφορά Επισκεπτών
Η ΕΤΑΔ προτίθεται να διαθέσει mini bus προκειμένου να μεταφέρονται από επιλεγμένα σημεία των τριών Δήμων οι επισκέπτες στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Συζητήθηκε επιπρόσθετα η μεταφορά επισκεπτών που φτάνουν στον Δήμο Ελάτειας-Αμφίκλειας με ειδικό δρομολόγιο τραίνου, όπου σε αυτή την κατηγορία και εφόσον ο Δήμος κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τον ΟΣΕ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καλύψει το κόστος της μεταφοράς.

8.Σχολικές Εκδρομές
Συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας ολοκληρωμένων πακέτων διαμονής, διατροφής και επίσκεψης στο χιονοδρομικό κέντρο για οργανωμένες σχολικές εκδρομές.  Η συζήτηση θα συνεχιστεί μεταξύ των ενώσεων ξενοδόχων και της ΕΤΑΔ. 

                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin